31 maj

Solen har hittat tillbaka och det är underbart väder. Jag har precis ätit frukost för snooze var inte bra idag heller för mig. Kanske ska ta och använda klockradion istället! Satt i solen och åt frukost :)
Nu ska jag ut och springa/gå till Sara och hämta cykeln som jag lmnade där igår. Vi kollade på film hos Sara igår och jag cyklade dit men eftersom dom inte har några gatulampor var det inte lika lätt att cykla hem igen så jag ska hämta den nu. Sen ska vi till Sandra i Geneva och planera Sverigerveckorna där runt midsommar.

Grattis på morsdag mamma och jag hoppas att du använder halsbandet varje dag :)

Dåligt med kommentarer tycker jag!
Ha det så bra :)

30 maj

Enligt weather.com skulle det vara solig idag men det verkar inte stämma så det får bli en skön inne dag. Jag vill ut och springa men jag är lite förkyld så det är ingen bra ide! Har precis ätit en riktigt god frukost bestående av: havregrynsgröt med banan, grönt te, knäckebröd med keso och vindruvor. Hallå Sverige och nyttig frukost :)
Familjen har åkt till Lake huset så jag är själv hemma denna helgen också. Jag har börjat använda min mobil som alarm nu istället och snooze funktionen är inte att leka med och mamma jag tror att du förstår vad jag menar.
Nu sitter jag och skriver med Fia på msn och om nån timma blir det Skype med henne och Danni, Dom bästa :)
Väntar fortfarande på att pappa ska logga in på skype men fortfarande utan framgång.

Igår kväll var det filmkväll med S;en. Vi åkte till Wal mart och köpte lite gott och allt annat som slank ner i kundvagnen sen hyrde vi film. Man kan hyra film där för 1 dollar :) Eftersom vi inte visste vad vi skulle välja slutade det med att Sara blundade och pekade och det blev en Collage film som faktiskt var rolig.

Ikväll blir det nog en till film eller två med Sara :)
Ha en bra kväll Sverige.


Liselotte det är bra att du förstår vilket spel jag menar.
Hur har du det borta? Blondin och allt nu, rikigt fint! Saknar dig :)

28 maj

Det visade sig att vi inte fick ta internet kurser. Tack sara för att du sa det :)
Lite dumt att dom inte informerar en om detta och min LCC var här förra tisdagen och hon nämde det inte.
Så efter mycket om och men så fick jag välja en annan kurs och den började i tisdags så jag kunde inte registrera mig eftersom den redan börjat. Så vi fick ringa till läraren och han sa att jag var välkommen.
Så idag börjar jag på College :)


Update 23.33

Jag är uppe på övertid men imon är det min lediga dag. Jag går bara upp och fixar frukost till tjejerna sen kommer mormorn. Skolan gick jätte bra och jag hängde med på allting. Eftersom allt blev lite konstigt med kursera så missade jag en lektion och idag var det dags för qiuz. Jag fick 4/5. Inte så dåligt va! Han blev inte så glad när jag berättade om min semester men vi skulle hitta en lösning på detta. Jag har lektion tisdag & torsdag 19-21.50 tills i slutet av Juli. Det sjuka är allt allt med Collage är så grymt dyrt. Min bok kostar 143 dollar och när jag kom till skolan idag pratade vi om det priset och en hade köpt sin på ebay för 24. Gissa vem som köper en på ebay och lämnar tillbaka min imon? Min värdpappa!

Godnatt, lite kommentarer vore kul :)


Min bästa vän och min andra hälft är lycklig, då är jag lycklig! ♥


27 maj

Idag börjar visst skolan och har jag några böcker eller vet vad jag ska göra? Inte en aning. Men denna kursen som jag ska ta E-marketing är bara via internet så alla läxor, prov och allt är på internet. Det kan vara rätt skönt med en sån kurs nu på sommaren eftersom det är resor planerade och man inte alltid är hemma. Vi ska förbi COD sen och kolla vilka böcker jag behöver ha och sen ska vi skaffa ett bankkonto också. Great!

Jag visste mycket väl att vissa dagar skulle vara bättre än andra. Men nu har jag haft två riktigt dåliga dagar och jag har huvudvärk och det känns osm att febern börja hälsa på sakta men säkert. Lilltjejen är inte alls på humör och jag får inte göra någonting alls utan Pappa ska göra allting. Det är lite jobbigt eftersom att han jobbar på sitt kontor där nere och hon springer ner till honom hela tiden. Stänger han dörren så står hon utanför och skriker och gråter. Denna lilla tjej som varit så söt och go sen jag kom hit. Men vi har pratat igenom det för igår var både jag och Tom jätte trötta på allt och ville bara att dan skulle ta slut men vi fick en likadan idag om inte ens värre. Jag sa att jag kände mig dum när hon springer ner hela tiden men han sa att han förstår mig också och vet att jag inte kan göra så mycket. Men samtidigt så tog dom ju hit mig för att ta hand om problemen och ta hand om deras barn. Men jag hoppas att dom tycker att jag gör ett bra jobb ändå! Nu är pappan iväg och jobbar och lilltjejen ligger och sover. Hon är sjuk så det kan vara en anledning till att hon är som hon är. Hoppas att det går över. Jag längtar till helgen.

Igår var jag med Sara och hon hade fixat sina naglar och självklart blev jag sugen så vi åkte och fixade dom. Här bokar man inte tid utan droppar bara in. Så nu har jag gele naglar och är riktigt nöjd och linserna kom både ut och in så det funkar riktigt bra. Lite ovant bara och det första problemet igår var att få av sig klockan och ett tag försökte jag bita upp den vilket inte gick så bra men till slut fick jag av mig den. Onödig fakta! Sen åkte vi till Taco Bell och åt.
Du vet att du ätit för många gånger på samma ställe när: Personalen känner ingen dig, Personalen frågar om jag inte gillade det jag åt förra gången och personalen frågar om jag vill ha samma som vanligt!
Efter det åkte vi till Donkin Donats och åt en riktigt god munk. Det ösregnade igår och åskade och det var inte så kul att åka bil i det ovädret.
Här har man bara på lamporna när det regnar, kväll/natt och solupp och nedgång. Varför inte ha på dom hela tiden?
Dom har förresten inga gatulampor här. Hittar du några så är dom lätträknade. Dom har inga utmed vägarna iaf.

Så nu sitter jag här, kollar på tv och tar det lugnt. Hoppas att hon är lite gladare efter sin sovstund och att Claire är på bra humör.

Ha det så bra :)


Guess who?

Jag och Claire spelar spel: Guess who.
Hon är ju rolig den damen. Spelet går ut på att båda har samma gubbar fast på var sin sida.
Man ska sedan gissa vem man valt och frågar frågar som: är din en tjej? Har din blont hår? osv.

Claire:
I wonder If I am gonna pick Emelie or Louise?
I think I am gonna take a boy this time.

Thansk for that! Hmm undra vad jag ska gissa på nu. Sötunge :)

26 maj

Det fina vädret ville inte visa sig mer men jag hoppas att det hittar tillbaka snart för jag saknar det! Idag är det jobbdag igen för gårdagen var en röd dag vilket innebar inget jobb. Claire är i skolan efter mycket om och mer. Hon ville inte dit idag och helst av allt ville hon stannat i Lake Houset.
Claire: I dont wanna go to school.
Jag: But its just for a few hours.
Claire: But its noooot F-A-N
Jag:  No its not FUN!

Barnen håller på att bli sjuka så lillen ligger och kollar på tv som vanligt för hon är verkligen inte pigg. Så jag ska nog tvätta och städa upp lite. Efter vi hämtat upp Claire blir det nog sovstund för båda sen lite spel kanske. Ikväll blir det Sara kväll med film eller fika.

Förresten fick ett brev av COD igår :

Dear Sandra

I am pleased to inform you that you have been accepted to Collage of Dupage. Welcome to one of the premier community collages in the country.

Ha det så bra :)


24 maj

Idag har jag och Maria varit inne i Chicago Downtown. Vi skulle möta upp Sara L på stationen och vi lyckades gå om varann direkt men tillslut träffades vi. Vi gick till The Chicago Bean och fotatade lite och sen gick vi ner några kvarter tills vi kom till shopping centret med 7 våningar. Nån som var shoppingsugen? Ooh ja :)

Vi kollade runt i affärerna och kom hem med påsar från B la Hm och forever. Jag älskar fortfarande forever 21. Allt är så annorlunda här och ska man prova så står man i kö och väntar och sen kommer personalen fram till en och tar ens kläder och nummerlappen och hänger upp kläderna åt en och sen går dom vidare. Detta skulle jag kunna göra själv så jag förstår inte riktigt. Men här finns det jobb. Det jobbar ett stort antal i varje butik och det kan komma fram fem till en under 1 minut och fråga hur allting går och om man behöver hjälp. Hemma får man leta efter nån för att få hjälp!

Efter all shopping gick vi vidare till Cheesecake Factory för att äta lite mat. Det var jag, Maria, Sara, Karin och Anna. Det var riktigt trevligt faktiskt och eftersom Anna är ifrån Tyskland så blev det engelska som pratades. Tyvärr hann vi inte med nån cheesecake idag men den ska provas en annan dag.
Sen var det dags att springa mot tåget och åka hem.

Det var en riktigt rolig dag och man kände sig verkligen som en turist som sprang omkring. Men roligt var ändå när en man frågar oss vart vi är ifrån på svenska. Då kom han ifrån danmark men hade bott lite i sverige och nu bodde han i Chicago. Eller en annan man som frågade mig och maria vart vi kom ifrån i rulltrappan för han tyckte vårt språk lät så intressant!

Men det var så kul att träffa Au pairer idag och det var bra att det blev engelska så man får öva lite. Vissa meningar och ämnen går allt helt flytande och ibland slänger man in lite svenska ord för att man inte kommer på det engelska. Men språket går mycket bättre. Det är lite halvkul att Maria är ifrån Tibro som ändå är hyffsat nära och Karin bor i Falkenberg vilket också är hyffsat nära och här är vi i Chicago och är Au pairer. Underbart liv :)




 



 



 













En bra dag :)
Godnatt Glen Ellyn, Godmorgon Sverige :)



23 maj

Jag måste verkligen köpa öronproppar! I detta huset går det inte riktigt att sova när man har en vild två åring som springer runt med skor på ovanför än och allt hörs. Familjen åkte till Lake huset runt 11 tiden och jag låg och solade en stund sen kom Maria. Vi tog en sväng till Wal mart och köpte lite nödvändigheter som shorts, tights och lite gott till ikväll. Sen köpte vi med oss Mcd mat och körde in mot Glen Ellyn city och satte oss i en park och åt. Sen gick vi en tur runt Glen Ellyn och bara kollade runt sen gick vi in i ett supermarket för att leta efter mörkt bröd. Dom har ju inte riktigt det här men jag hittat nåt ännu bättre Wasas havre knäckkebröd och keso. Vilken god frukost jag ska ha imon :)
Nu sitter vi hemma hos mig och kollar på film. Vi ska bara ta det lugnt idag och imon ska vi in till Chicago och kolla runt, shoppa, träffa andra au pairer och gå på en konsert. Underbart :)





Kiss fm

Jag tog bilen, skruvade upp radion på hög volym och körde mot Dominicks. Var så sugen på glass så det fick bli en tur. Självklart åkte det ner lite andra saker också som alltid när man handlar. Jag skaffade ett dominicks kort idag också. Jag som inte ens har ett ica kort hemma! Men det jag skulle komma till var känslan. Känslan att sitta i bilen, bara köra och lyssna på musiken. Jag älskar Kiss fm :)

22 maj

Fredagar brukar vara en av mina lediga dagar. Men mormorn är nere i Florida och hämtar upp deras båt så det blev jobb för mig idag. Det gör faktiskt ingenting för jag hade ändå ingenting annat planerat. Vi tog det lugnt på morgonen och runt 10 tiden skjutsade jag Claire till hennes utflyktsplats och efter två timmar hämtade vi upp henne. Under tiden tog jag och Piper det lugnt här hemma och åt lite lunch. När vi hämtat Claire blev det sovtid för båda tjejerna för dom behövde sova och jag tror att dom håller på att bli sjuka. Under tiden kollade jag på film och skypade med Pappa :)

När tjejerna hade vaknat blev det mer film, High School Musical. Och även denna gången tänkte jag på Annie av någon konstigt anledning. Hmm undra varför Annie? :)

Balerna är i full gång hemma och på filmen var det student och jag är glad att jag sitter här borta för hemma hade jag bara blivit konstig. Det går inte riktigt att beskriva känslan. Men för ett år sedan så stressade man för att hinna med allt i skolan, allt inför balen och allt inför studenten. Man längtade och man längtade och sen var allt över. Vad har hänt sen dess? Det har gått ett helt år sen och ärligt vet jag inte vad som hänt. Ja har gått och väntat på detta och nu är jag äntligen här. Men om jag fick så skulle jag gärna göra om både bal och student. Det är bland det roligaste. Men självklart kommer man alltid sakna skolan. Inte själva arbetet men vännerna och allt man gjorde och självklart vissa lärarare.

Jag är grymt trött och skulle nog kunna somna. Det kan vara för att jag sovit för länge. 10 timmar är för mycket för mig för det går bara åt andra hållet. Så vad som händer ikväll vet jag inte riktigt men en lugn kväll gör inte så mycket för helgens planer gör allt och det kommer bli grymt kul :)

Fia min älskade Fia. Jag blir så glad och lycklig över allt som hänt dom senaste dagarna. Jag är stolt över dig och är du lycklig är jag lycklig. Och du är bra och du är värd bättre det vet du. Ta hand om dig vännen. Saknar dig!
(Förresten gissa vilka bilder jag har i min plånbok. Som om jag skulle slänga dom? Aldrig!)


Bal 08 :)
Pappa jag skulle vilja ha balfotot i mitt rum på den där cdn också :)

21 maj

Jag tänkte att ett par lätta flip flops skulle underlätta allt lite. Det är bara att sätta i foten och sen gå. Men jag tar tillbaka detta. När fötterna blir lite varma och sulen har sitt egna lilla liv så går inte allt riktigt som man tänkt sig. Jag har nu klämt fingret i en dörr, snubblat på min egen fot  för att sulan viker sig under och fått huvudet smällt i en vägg. Jo men visst jag älskar flip flops! Och är det inte underbart när hunden bara slickar på en hela tiden? Knappast!


20 maj

Idag har det varit ännu bättre väder och nästan för bra. Denna staten ska ju kalls för The windy City. Men än så länge har jag inte märkt av det så mycket. Jag kanske inte ska säga något men det kanske kommer. Jag och Piper tog det mest lugnt på förmiddan och efter att vi hämtat upp Claire blev det lunch och sen spel i solen. Det är ju smart när jag kan sola och jobba samtidigt. Bilen lämnades in imorse så därför har vi inte åkt till nån park eller nåt. Sen var det dags för mig att åka till skolan och göra mitt test. Man måste göra ett test så att dom ser att man förstår engelskan. Så där satt jag igen i en skola och gjorde ett prov. Jag gillar verkligen inte sånt men det gick bra så förhoppningsvid finns det fortfarande plats på den kursen jag vill ta annars får jag tänka om lite. Idag kom Debbie hit, hon är min LCC. Det var mest bara ett möte för att se hur jag trivdes än så länge, gå igenom viktigare saker och sånt. Men ja visste redan allt det och att jag trivs vet nog dom flesta. Och lönen höjs i Juli! Sen åkte jag och Lindsey iväg på Sko-jakt för jag behövde verkligen ett par andra och tillslut hittade jag ett par gladiator skor som jag verkligen gillade. Sen blev det en tur till Target också och Annie nu äter jag Orios med dubbla lager. Det du inte illa inte.

Ne nu är det verkligen dags att sova för klockan börjar bli mycket här eller mycket i au pair världen.
Godnatt Glen Ellyn, Godmorgon Sverige

19 maj

Idag har det varit 27 grader och så himla underbart. Jag har gått runt i shorts och t-shirt hela dagen. Jag och Piper tog en tur till en lekpark på förmiddagen så hon fick leka av sig lite. Jag har bara tygskor här så jag tror det är tid att hitta ett par öppna skor istället. Efter att vi hämtat Claire och ätit så sov Piper en stund och jag och Claire låg ute på altanen och solade en stund. Sen åkte vi till Collage of Dupage som kommer vara min skola den närmaste tiden. Nu är jag inskriven på Collage och vilken känsla det var när man gick i korridorerna. Inte för att det var fancy eller så men människorna, skolan och känslan bara. Ska bli kul att börja plugga och jag hoppas att det kommer gå bra.
Efter det hade Claire fotbolls träning och jag följde med denna gång och det var för varmt att bara sitta och titta men tiden rullade på. Sen åkte vi och åt på ett pizza ställe för dom ville visa vad dom åt för pizza här. Åh herregud var det en pizza eller 5 pizzor på en och hur många lager ost och tomatsås var det? Det var gott det ska jag erkänna men bli inte förvånade om jag kommer hem lite extra stor. Nej det kommer jag förresten inte göra för det skulle jag aldrig tillåta.
När vi var och handlade förra veckan fick jag välja vad jag ville ha till frukost och allt sånt och jag letade efter lita nyttigare saker som mörkare bröd, frukt och lite bättre flingor. Frukt och yoghurt hittade jag med bröd.. Vitt vitt vitt. Och flingorna tog jag Special K och trodde det var nyttigt. När jag väl ska äta så smakar dom socker. Doppade i socker som allt annat här.

Men påvägen hem så frågade Tom vad jag gillade och jag sa att jag gillade mer nyttig mat och inte allt fett, socket, smör och allt som är på. Jag hoppas att dom inte tar illa upp för jag vill inte äta sånt i ett år och jag tror att dom förstår. Han säger att han kan laga sån mat som vi äter hemma men vi äter nästan samma mat bara att allt är fetare och onyttigare. Jag undrar verkligen varför.

Nu är det dags för mig att sova.
Godnatt Glen Ellyn, Godmorgon Sverige

Pictures


Min säng


Mitt badrum


Claires skola


Skolbuss


Köket


Huset


Altan




Vi avslutar en bild på pappa som blivit buss kändis

18 maj

Det fina vädret håller i sig och det är så himla underbart. Idag blev det lite stressigt här hemma och som vanligt glömde lilla Claire sin lånebok hemma så hon fick vara en "tittare" idag igen. Det innebär att man bara får titta och inte låna med sig en bok hem. Nu när jag vet att dom ska tillbaka varje måndag så ska jag hålla koll på det.
Efter att vi lämnat Claire i skolan tog jag och Piper bilen till Wahlgreens och köpte med såpbubblor. Ni ju tänka er vart resten är. Utspillt. Piper ska nog inte få leka med det där själv längre. Sen var det dags att hämta upp Claire i skolan och sen var det lunch och idag gillade jag verkligen fried rice. Piper fick ta en tidig sovstund idag och medan hon sov målade jag och Claire naglarna. Jag köpte lite blommönster på Wahlgreens så nu är våra naglar fina. Sen somnade vi båda två på altananen i solen, riktigt skönt.

Sen fick jag en liten konstig hemlängtan. Det berodde lite på dig Annie. Jag och barnen var på väg till en lekplats en bit bort och i högtalarna spelades det High School Musical på hög volym och tjejerna sjöng med. Det fick mig att tänka på Annie och det ledde till hemlängtan. Det var nästan så att det ledde till tårar men jag tog mig samman och tänkte bara på hur rolig stunden var. Där satt jag i bilen med mina tjejer därbak och dom sjöng hej vilt. Jag gillar verkligen att vara här.

Jag fick sluta lite tidare idag så jag gick/spran en sväng och det var riktigt skönt. Nästa gång ska jag ta med mig kameran så ni får se området lite. Men om ni tänker er att jag bor på 851 så kan ni nog gissa hur långa gatorna är här.

Nu har vi ätit och jag sitter och kollar på Gossip Girl och tjejerna leker i bakgrunde. Piper har dom sötaste pyamasarna. Den sitte ihop ifårn fötterna och hela vägen upp. Hon är söt hon!

Så vad händer hemma?
Lite kommentarer tack.
Godmorgon Sverige, Godnat Glen Ellyn.


      
Klicka på bilderna så blir dom större.

17 maj

Så var helgen över och detta var egentligen min första helg här. Det har varit riktigt skönt att vara ledig och det känns som att jag tatt vara på tiden bra också.

I lördags också jag och Sara och shoppade loss lite. Eller det var mer jag som shoppade och vad ser ni i inlägget nedanför. Sen åkte jag hem och tvättade lite och sen fick det bli en promenad runt området. Ett tag hade jag ingen aning om vart jag var men jag hittade iaf och jag kom hem tillslut. Det var riktigt skönt att vara ute och gå men det enda jobbiga var att alla klippte grästet. Sen fixade jag iordning mig för kvällen och sen hämtade jag upp Sara och Sandra. Vi stannade till och åt på Taco Bell och det var lika gott som vanligt. Jag har haft lite otur med det stället men nu vet jag vad jag ska beställa och inte beställa. Sen åkte vi och hämtade upp Maria som bor i Napervill och sen bar det av till festen. Vi var dom första som var där så det tog ett tag innan det drog igång. S:en var på G om man säger så :) Men jag körde så det var lugnt för min del men jag var så himla trött men det var kul träffa folk och det var mest bara au pairer så det var kul att testa engelskan också. Men det var en bra kväll men jag fattade inte riktigt bilen och dess lampor så hemvägen var lite svår men den gick bra och det var riktigt skönt att komma hem och sova. Men i detta huset så hör man när det mesta händer och vad som sägs. Så dom var uppe riktigt tidigt för att gå till kyrkan och jag vaknade men som tur var somnade jag om ett tag iaf.

Idag åkte jag och hämtade upp Maria i Napervill och sen åkte vi till Forever för hon ville shoppa. Och tro det eller ej jag hittade saker men jag hängde tillbaka dom för att jag vet att jag måste spara. Men det blev en t-shirt bara och sen bar det av till Taco Bell ännu en gång och konstigt nog så känner personalen igen mig så när jag ska beställa en fruit shake så frågade han om jag inte gillade den jag fick testa förra gången. Han gav mig och Sara ett litet smakprov för dom försöker ju sälja på en massa saker. Men idag var det riktigt varmt så det fick bli en sån och den var riktigt god. Och när vi går säger han: Ses imorgon! Haha oops vi kankse har ätit där lite för mycket.

Sen åt vi ute på ett Thai ställe med familjen och kan ni gissa vad jag åt? Fried rice! Som att jag inte ätit det tillräckligt och halva är med hem så jag ska äta det imon för portionerna här är inte små. Men jag har ju mat tills imon och barnen också så nu vet vi vad det blir till lunch imon.

Nu sitter jag och Maria och kolla på DH och Daisy var nyss här nere och vad hon gjorde vet jag inte riktigt. Men vi skrattade så vi grät. Den hunden är verkligen lite egen. Men det roligaste är när hon leker med sin egen svans. Smarta hund!

Imon börjar en ny arbetsvecka och jag hoppas att den blir bra. Nu när jag har kört endel så ska jag nog kunna hitta lite bättre så vi kan åka iväg på utflykter och lekparker och ha lite kul.

Godmorgon Sverige, Godnatt Glen Ellyn




:)


Godnatt Sverige, Hej Party i USA.

16 maj

Idag är det underbart väder här och solen skiner och allt. Jag och sara tog min bil till shopping centret ca 10 min bort och shoppade loss på Forever 21. Det var riktigt skönt att köra själv faktiskt men Sara satt bredvid och sa vart jag skulle svänga och allt men man lär sig mer när man kör själv. Nu ska jag ta och tvätta lite kläder för jag har inte tvättat sen jag kom hit så det kan nog behövas för det är lite kläder ifrån NY skolan också. Sen ska jag ta en promenad faktiskt för nu tror jag att jag hittar lite här. Sen ikväll ska jag umgås med Sverige tjejerna och ha trevligt :)









Här har ni mina nya inköpta saker och där har du bilen Pappa :)
En kavaj, Rosett diadem, rosa plånbok, rosa ring, vitt baslinne, vit spets/volang linne :)

15 maj

Det skulle ju inte alls regna på min lediga dag.. Men nu får jag ännu en anledning till att stanna inne och kolla på DH avsnitt. Sara är påväg hit nu och vi ska iväg till Tacobell och sen starbucks. Vi tar shoppingen ikväll eller imon för hon har inte så lång rast nu och min bil är på verkstaden. Nej jag har inte förstört den. Nu måste jag åka men jag skriver mer imon.



Kolla Malin vad jag hittade :)

14 maj

Vilket väder! Så himla underbart har det varit idag och vi har nästan varit ute hela dagen. Först blev det frukost och sen följde vi Claire till Skolan och efter det åkte jag och Piper till Sara för en playdate. Vi tog med barnen till en park där dom fick leka av sig en stund sen gick vi tillbaka till saras hus. Barnen lekte mest för sig själva. Men det är ju aldrig fel att komma till någon annans hus och någon annans leksaker. Sen vaknade den lille plutten och självklart tog jag tillfället i akt och gosade lite med honom. Men piper blev lite småavundsjuk så att gå runt och hålla på en bebis och en piper funkade inte i längden.. Hmm jag var en dålig au pair för jag släppte ner Piper. Sen blev det hem igen för att hämta upp Claire och efter lucnh blev det en cykeltur utomhus. Men eftersom Pipers är sönder och Claire ska ta allt och dessa barn inte kan dela så blir det alltid massa tjaffs och tårar från lilltjejens sida för storasyster vet minsan hur man retas. Det fick bli en tur till lekparken med för dom behövde leka av sig. Sen blev det som vanligt Pretty Pretty Princess. Gissar på att vi kommer spela det varenda dag.

Ikväll hämtade Sara upp mig och vi åkte iväg till Target och köpte lite nödvändiga men tråkiga saker och sen åkte vi till Mallet. Herregud. A6 är riktigt tråkigt om man jämför med det här. Och en våning? What? Dom vet inte vad en våning är här. Och självklart måste det vara nåt stort och maffigt i mitten av allt också. Vi kollade mest runt och sen köpte vi glass.

Nu är jag hemma igen och klockan blev precis 22 här och det är dags för mig att sova. Imon är jag ledig men jag ska upp på morgonen och fixa frukost och följa Claire till skolan och efter det kommer barnens mormor. Men jag tror att jag ska vara med henne och Piper på förmiddan och kolla hur allt funkar och så. Efter 12 kommer Sara och då blir det shopping och lunch på hennes rast :)


Ha en bra dag på jobbet :)






Jag har kommit till Klädhimelen. Jag skämtar inte när jag säger att jag skulle kunna spendera timmar här inne. Butiken i NY var verkligen inte bra. Tänk er Gina en rea dag fast värre. Men denna var stilren, bra upplagt, bra musik och massa snygga kläder. Så imon ska kassar bäras hem :)

13 maj

Idag hade vi inte lika tur som igår för idag har det regnat hela dagen. Så jag tog Claire till skolan med ett mega paraply och piper i sin söta regnjacka. Men barn bryr sig ju inte om det regnar. Dom älskar ju att hoppa i vattenpölarna.
Efter det lekte jag och Piper en stund.. Med vad vet jag inte riktigt men tiden gick riktigt snabbt. Sen hämtade vi upp Claire och det var lunchdags sen målade dom ett tag. Det var mer färg på Pipers tröja än på pappret. Sen blev det spel med Claire när Piper sov. Den damen är en riktigt riktigt dålig förlorare. Vi spelade ett spel där man ska stava ett ord men man har bara ett visst antal bokstäver framför sig och man får ta en ny när man gjort sig av med en. Har hon inte rätt bokstav och verkligen behöver ett E så vänder hon på alla innan hon får ett E. Sen spelade vi ett annat spel Pretty Pretty Princess där man går runt på ett spel, man snurrar för att se hur många steg man får gå. Sen står det vad man får och man vinner när man har allt på sig, krona, örhängen, armband, halsband och ring. Vinner jag så låter damen så här: AAAAAAAA COOOOME OOOOOON! Eller så säger hon att jag fuskar. Så jag kanske ska låta henne vinna..Hmm!
Dagarna går faktiskt rätt snabbt här men jag ska inte ljuga jag gäspar en hel del. Men sängen är som skönast på morgonen och då ska jag upp till dom små liven. Jag tycker att det är riktigt kul att vara här och att prata med familjen och vänner på skype gör allt mycket lättare. Så mer Skype. Jag säger till när jag är ledig eller så märker ni när jag är inloggad :)

Nu har vi ätit kvällsmat och jag kollar på 90210. Det börjar ett nytt snart så det blir endel tv ikväll. Såg att dom hade 6 Desperate avsnitt inspelade. Hmm undra vad jag ska göra på fredag? Skyller på att jag inte hittar här så därför är det bäst att hålla sig inne.

Imon är det playdates hos sara med saras, sandras och mina barn. Claire är i skolan så det blir bara jag och Piper. Hoppas att det går bra. Hon är söt den ungen. Hon börjar alla meningar med: I
I water
I nana (banana)
I okey
on on on.
Sen om hon trillar och jag frågar: Sweety are you okey?
- Ahaa.

Hoppas frukosten är god pappa och att du får en bra dag på jobbet. Vet ju att du läser detta när du äter så Godmorgon.
Ha en bra dag :)






S








Godmorgon Sverige, Godnatt Glen Ellyn

12 maj

Det har varit så himla fint väder här idag. Det har varit sol och inte ett moln hela dagen. Först blev det frukost och skola för Claire och Jag, Tom och Piper åkte till Social Security office och fixade ett nummer åt mig. Man behöver ha det för att man ska kunna skriva in sig på skolan, fixa bankkort m.m så nu är det fixat. Sen hämtade jag Claire på skolan och det blev lunch sen lite spel. Sen blev det skype med Mamma och Pappa. Skönt att prata med er :)
Nu är barnen och Tom iväg på Soccer träning men jag stannade hemma.. Ikväll blir det lugnt här hemma tror jag :)

11 maj

Heej Sverige :)

Idag började min riktigt dag. Jag gick upp lite efter 7 och båda tjejerna var uppe så jag fixade lite frukost till dom. När båda var påklädda gick vi till skolan och lämnade av Claire. Barnens mormor var med mig idag och visade mig runt så efter att vi lämnat Claire i skolan så visade hon mig hur tvättmaskinen och allt funkade. Dom bryr sig inte riktigt om vad ska som ska tvättas för sig och vad som ska tumlas. Här slängs allt in. Runt tolv tiden hämtade vi upp Claire och det blev lunch sen hade vi storstädning i Claires rum. Det kunde verkligen behövas men resultatet blev riktigt bra. Frågan är bara hur länge det varar. Sen har vi lekt, spelat spel, gjort bubblor och haft kul. På ett sätt var det skönt att mormorn var här och visade mig runt men barnen är så fästa vid henne så jag får knappt någon chans att göra något. Men dom verkar trivas med mig och det är riktigt skönt och jag hoppas att det fortsätter.

Nu sitter jag och kollar på Gossip Girl och jag har ju inte laddat ner på ett tag så jag hänger inte med. Så en Update någon. Fia kanske? Ska kolla på det och One Tree Hill. Och Fia en update på 90210 också tack :)
Sen blir det sängen. Jag sover så himla bra här och jag älskar min säng. Jag älskar hela rummet :)

Godmorgon Sverige, Godnatt Chicago







 

10 maj

Heej Sverige :)

Jag vaknade upp fortfarande trött. Vilket var konstigt för jag sov jätte bra och gick och la mig tidigt igår. Jag antar att jag fortfarande är jetlagad. Jag tog en dusch och sen ringde pappa med familj. Vi pratade ett bra tag och det var kul att se alla och prata med alla. Skype är riktigt bra faktiskt och det känns inte som att man är lika långt bort när man kan se och höra dom. Efter det blev det frukost och jag hade lite svårt att hitta allt i köket. Familjen var i kyrkan idag så jag var själv på morgonen. Men jag hittade flingorna tillslut. Sen pratade jag med Fia på Skype och det var så kul att prata med dig och jag hoppas att du tänker vidare på det vi pratade om. Det skulle vara så himla kul :)
När familjen kommit hem åkte vi till Lindseys mamma för idag är det Mothers day här. Jag trodde inte att det skulle vara så många där. Men där fick jag! Det var minst 25 personer. Det var föräldrar, farbröder, mostrar, kusiner, barn, bebisar. Jag fick hälsa på alla och som vanligt så ska dom fråga massa saker om sverige som vem som är kung vem som varit kung, vart det ligger, vart jönköping ligger, om vi bråkar med norge och hatar norge, om jag gillar pimpelfiske, om jag gillar att spela golf, om alla är blonda och blåögda, hur lång jag är, krig som sverige varit inblandade i. Tillslut sa jag att jag bor bara i sverige och jag är tyvärr inte så påläst om alla historiska saker. Tom fick komma och hjälpa mig ur samtalet och säga att dom skulle sluta skrämma iväg mig. Men det gick bra och det var trevligt att vara där. Det var en liten plutt på 7 månader och ni kan ju gissa om jag blev fäst. Hon var så himla söt och jag skulle gärna ta hand om henne med :)

Sen när vi skulle åka hem fick jag bilnycklarna och Tom visade först vägen till Supermarket för vi skulle handla inför kvällen. Jag får allt jag vill ha till frukost, lunch och middag och dom frågar hela tiden vad jag gillar och inte gillar. Men jag kan ju inte komma hit och bara äta det jag äter hemma för jag vill ju lära mig och se vad dom äter här. Men jag fick speciall K och yoghurt och jordgubbar och bananer så det blir en god frukost.

Imon börjar jag jobba på riktigt. Lindseys mamma ska komma hit och lära mig att tvätta och fixa lite saker. Men först blir det att gå upp och göra frukost till barnen sen följa Claire till skolan. Sen hoppas jag på att hinna med en promenad med Sara :)




Krull-Piper och Glada-Claire


9 maj

Heej Sverige :)

Jag har det bara bra och trivs jätte bra. Det känns inte som att jag är i USA och Chicago men det är så mycket nytt att se.
Men jag ska gå igenom allt lite snabbt.

Måndag: Sa hejdå på flygplatsen och åkte först till Frankfurt sen till NY. På flygplatsen i NY blev vi upphämtade av en personal på CC. VI åkte med buss i ca 1 timma och sen var vi framme på ett stort Campus - St John´s.
Det var bara jag och Therese som var ifrån Sverige. Väl på skolan gick dom igenom viktiga saker och vi fick nycklarna till rummet. Det var jag och en tjej ifrån Turkiet som delade rum. Jag somnade nästan direkt :)

Tisdag: Dagen började tidigt och vissa tjejer var uppe redan runt 5 och väggarna var inte direkt tjocka så det var bara att gå upp. Frukosten var mellan 7-8 och efter det hade vi lektion. Vi var ingen stor grupp den veckan så vi var bara 20 i varje klass vilket var riktigt bra. Våran lärare hette Nancy och hon var så himla go och bra. Hon pratade verkligen så att alla förstod och hon berättade egna historier och vi gick igenom viktiga saker. På kvällen hade vi Sing a long och alla skulle sjunga en sång ifrån sitt land. Jätte kul för jag och Therese var dom enda ifrån Sverige. Jag hatar att sjunga! Men som tur var fick vi gå ihop med ett annat land så det blev bra. Sen blev det en snabb tur till supermarket :)

Onsdag: Upp tidigt igen för vissa kunde verkligen inte vara tysta på morgonen så det blev tidigt idag igen och sen var det lektioner hela dagarna. På kvällen var en polis och hade lektion med oss. Han berättade viktiga saker, berättade historie. Han var riktigt bra och riktigt rolig.

Torsdag. MIN DAG :) Alla sjöng på olika språk och jag har alltid hört happy birthday på så många språk. Sen hade vi en kort lektion innan det var dags för den guidade turen till New York. Det var lite mer än en timma bort och när vi närmade oss och såg allting förstod jag inte att jag verkligen var där. Allt som man sett på tv fanns mitt framför ögonen på mig. Vi hade en jätte bra guid och han pekade ut massa byggnader, parker och affärer. Tyvärr så började det regna efter vi lämnade Time Square men vi fick endel fina bilder där ifrån. Lite saker vi såg och gjorde:
* En del av Central Park
* Time Square
* Fiket Sex and the city fikade på
* Baren där Blair brukar sitta på (Gossip Girl)
* Gatan där Samantha bodde
* Där Runway spelas in
* Manhattan Skyline
* Frihetsgudinnan
* Empire State Building
* Ground Zero
* Shoppade på Victoria Secret
* Åt en god födelsedagsmiddag på TGI Friday

Fredag: En snabb frukost sen gick bussen till flygplatsen kl 9 och flyget gick inte förrens 14. Det var jag och två killar ifrån Tyskland som skulle till samma bolag och samma gate. Men innan dess satt vi och åt ett gäng innan vi var tvungna att gå till våran rätta gate. Där satt vi i två timmar och bara pratade. Skönt att prata så mycket engelska. Väl i Chicago virrade jag runt på flygplatsen och hittade inte numret och platsen där mina väskor skulle komma så jag såg nog rätt vilse ut. Ja jag åkte själv! Men sen fick jag syn på min värdpappa och Claire som också såg rätt förvirrade ut för dom letade efter mig. Men vi hittade och allt gick jätte bra. Vi lämnade mina väskor i bilen och hämtade Beas (gamla au pairen). Hon hade förlängt hennes år så hon skulle flyga vidare. Efter det åkte vi hem till huset och resten av familjen. Väl där väntade Värdmamman, Piper, Daisy och min värdmammas föräldrar. Jag fick hälsa på alla och sen kom min värdmammas bror och vi åkte alla till en italiensk restaurang där vi åt en god middag. Väl hemma packade jag upp alla mina saker och sen blev det sängen. Jag har en så himla stor säng men sover bara i ett litet hörn av den. Men jag vänjer mig nog. Jag drömde att jag hade åkt hem efter en dag och ångrade mig så mycket och ville tillbaka så det var skönt att vakna och vara kvar. Det känn inte riktigt som att jag är här, det känns mer som att jag är på semester.
Men allt känns riktigt bra och riktigt rätt och dom är så himla snälla och välkomnade. Dom har berättat alla viktigare saker, vissat mig runt och allt. Så jag är riktigt nöjd med denna familjen och hoppas att det håller i sig :)

Lördag: Vaknade upp runt 8 och gjorde mig iordning sen gick jag upp och min värdpappa höll på med frukost. Idagblev det pannkakor och kaffe. Sen kom Sara & Sandra och hämtade mig och vi åkte till vårat Au pair möte. Det var en bra bit ifrån Glen Ellyn. Jag trodde att man åkte dit och man pratade, umgicks och hade kul. Jag hade så fel. Man kan åka dit och bara skriva på pappret och sen åka hem igen. Idag hade vi möte på en nagelsalong så gjorde bara rosa färg.
Efter det åkte vi till ett Mall i närheten och kollade runt och åt på Taco bell. Jag beställde helt fel men nu vet jag det till nästa gång. Efter den körde vi hem Maria en tjej ifrån Sverige. Hon bor i Tibro men hur sjukt är det inte att jag har gått i samma klass som hennes kusin. Världen är verkligen liten. Vi har varit lite överallt idag. På en outlet, mall. wall mart och fler ställen. Men nu har jag en adapter så jag kan ladda min dator.
Jag kom precis hem igen så jag har varit ute hela dagen och snart ska vi äta. Om jag hinner ska jag till Sara sen och umgås med Sverige flickorna.

Godnatt Sverige :)


8 maj

Nu är jag här hos min värdfamilj. Allt känns jätte bra och Claire har redan börjat berätta saker för mig. Piper är så himla söt. Dom verkar vara riktigt bra människor och riktigt snälla och underbara.

Mitt batteri dör och jag måste fixa en addapter och ladda så mamma och pappa vi kan inte skypa på morgonen. Och Pappa mitt S funkar inte på datorn. Jag måste trycka jätte hårt. Kan man fixa det?
Jag skriver mer imorgon :)


Godnatt Chicago, Godmorgon Sverige

7 maj

Happy Birthday to me :)

Klockan ar bara 7.23 har och vi ska ivag och ata frukost. Vi har klass till 12 idag och sen bar det av till NY andra fram till kvallen. Det blir en guidad tur, massa bilder, shopping och fodelsedagsmiddag.

Ha en bra dag :)

6 maj

My last day as 19 :)

Idag har allt gatt riktigt snabbt. Vissa tjejer vaknade riktigt tidigt idag ocksa sa jag var vaken runt 6 tiden. Schemat ser ut sahar:
- Frukost 7-8
- Class 8.15-10
- Rast 10-10.30
- Class 10.30-12
- Lunch 12-13
- Class 13-15
- Rast 15-15.30
- Class 15.30-18
- Dinner 18-19


Och efter 19 har vi class med en polis idag och igar hade vi sing a long sa vi har fritid efter 20 sa det ar fulla dagar har sa man hinner inte med sa mycket och man hinner inte tanka pa annat. Bara nar man ska sova och jag somnar direkt for jag ar fortfarande i sverige i tankarna och kroppen. Det tar nog ett tag att vanja sig.

Imon ar det dags for den guidade turen i NY och min fodelsedag. Det ska bli riktigt kul det trakiga ar att vadret ska vara daligt men jag hoppas pa fina bilder och bra shopping.
Sen pa fredag ar det dags for Chicago :)

Godnatt Sverige

5 maj

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller vad jag ska saga. Jag ar sa langt hemifran och har fortfarande inte fattat det. Idag har allting gatt mycket battre och vi har haft lektioner hela dagen med en bra larare sa dagen har rullat pa. Nu har vi haft lit Sing a long och jag var sjalvklart tvungen att sjunga, jag som hatar sant. Vi ska snart ga ibag till ett mall som ligger en bit utanfor vart Campus sen blir det sangen. Jag har san jetlag och fattar inte att jag ar i USA tid for kroppen vill ha svensk tid. Som der ser ut nu vill jag bara hem hem hem hem till min kara familj, mina vanner och allt. Sa som jag tjatat om att aka ivag som detta. Men tro inte att jag kommer hem jag langtar bara hem som bara den men det kommer bli battre pa fredag och jag langtar efter mina prinsessor och det ska bli sa roligt att traffa familjen, Sara och se hur au pair motet pa lordag ar. Saknar er enormt mycket.

4 maj

Heey :)

Nu ar jag antligen framme pa Au pair skolan och vad ska jag saga.. Detta ar inte det finaste stallet men jag ska halla ut. Vi har blivit valkomnade hit av personalen och fatt vara rum och nycklar. Alla som kom med samma flyg som mig sover i olika rum och ingen ar ifran samma land sa nu ar engelskan pa gang. Flyget hit var en timma sen sa det tog langre tid an vad vi trott och i Frankfurt fick vi springa lite men vi lyckades och nu ar jag har iaf. Allt gick sa snabbt imorse och jag har redan kommit fram men jag har inte fattat det an. Min mobil vill inte fungera i detta stora land och jag har forsokt bade smsa och ringa hem men tillslut lanade jag thereses telefon och ni dar hemma fick ett livstecken. Jag holl pa att borja grata for allt kanns sa overkligt. Man ska alltid forsoka vara stark men i denna situationen ar det inte sa latt. Detta ska bli en enorm upplevelse och jag ser fram emot allt jag har framfor mig men glom aldrig bort att jag tanker pa er dar hemma.


3 maj

Imorgon är äntligen dagen med stort D så ett sista Sverige inlägg borde skrivas. Allt är packat och klart och jag känner mig redo att åka. Borde egentligen sova men neverna spelar ett litet spel så det kommer bli svårt. Idag har jag haft en sista bra dag med mina två sen hälsade jag på Jossan och freja sötis också. Jag kommer sakna er! Ta hand om er här hemma och glöm mig inte så är ni snälla. Jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan och prata mer er så ofta jag kan. Ha det så bra här hemma och jag lovar att jag ska vara rädd om mig.



3 maj

Jag vet inte vad jag ska säga om dessa dagar och jag vet inte ens vad jag känner. Igår skulle jag gå upp till mitt rum och packa iordning dom sista grejerna. Jag satte mig på golvet och stirrade på alla mina saker och sen brast det. Jag satt och grät för mig själv och tårarna bara rann, jag såg mina och fias automat bilder och började gråta ännu mer. Alla har frågat mig varje dag i två veckor - "hur känns det?, är du nervös? ska det bli kul att åka nu?"
Varje gång har jag svarat - "Det känns hur bra som helst och jag längtar jätte mycket men jag har nog inte fattat att jag ska iväg än."
Det är så sant men igår slog det mig verkligen. Jag ska iväg. Jag ska vara borta ett år ifrån alla mina nära och kära. Hur jag ska klara mig vet jag inte riktigt än och hur många kvällar jag kommer sitta och tänka på alla där hemma vet jag inte heller men jag vet att dom kommer bli många. Men detta året kommer bli hur bra som helst och jag ser fram emot det väldigt mycket och jag vill bara börja mitt au pair år, uppleva massa saker, lära mig nya saker. Jag vill påbörja min drömresa och nu är det bara två dagar kvar. Detta kommer bli tufft men jag ska försöka klara det.

Jag klarar det!