27 april

Idag har jag fixat det allra sista inför resan så dom sista sakerna är checkade som Internationellt körkort, mediciner och linser. Dom kommande dagarna kommer bestå av att hinna träffa alla en sista gång, packa, slinga håret, packa ännu mer och sägahejdå till släkt och familj. Det är endel som ska fixas denna veckan och om en vecka denna tiden är jag i NY :) Helt galet och svårt att fatta.


Godnatt.


26 april

Kvällen igår blev hur lyckad som helst. Jag och emma bjöd på en god pasta sallad och välkomstbål som uppskattades. Det blev massa prat och skrat och efter maten blev det självklart lekar som inte uppskattades lika mycket av alla. Jag kan förstå er men visst blev det en bra kväll? Jag är iaf helnöjd och sen blev det en sista kväll på centrum och den slutade bra också. Kvällen var mer än bra och jag förstår inte hur jag ska klara av att lämna kvar dessa underbara vänner hemma. Kommer sakna er så himla mycket.




Saknaden kommer vara enorm. Ni är bra!

24 april

Nu så ligger dom flesta av mina kläder i tvätten och dom andra ligger så fint på sängen. Men när jag kollar över allt är det lite för mycket kläder och sen har jag dubbelt så mycket hos pappa. Så frågan är.. Vad ska jag göra med alla kläder?
Eftersom jag är en shoppingmänniska så kommer det ju shoppas en hel del under mitt år i USA och då kommer resväskan fyllas på ännu mer men samtidigt så är jag borta ett helt år och vissa kläder vill man ha med sig. Men om man glömmer nåt då? Egentligen är det inte hela världen. Vilka onödiga problem jag har. Jag tvättar allt sen får jag lägga ihop allt och funder sedan. Men ni andra au pairer hur har ni gjort? Packat lite eller mycket? Thanks.

Nu blir det solen en stund :)


'

Jag fjällar,
Jag är hungrig
Men lönen har ju rullat in och jag fick en extra överraskning och det gör allt liiite enklare.
Imon är det shopping, träning och after work med tjejerna som gäller.


Godnatt :)

new moon

Jag kan inte säga annat än att jag har fastnat för Twilight. Har läst ettan, tvåan och trean i Thailand och man kan inte göra annat än älska böckerna. Kolla på klipp av New Moon (gick inte att klippa in det här.)










22 april

Egentligen kanske jag borde stressa och fundera på vad jag ska ha med mig, skriva listor, planera, tvätta allt och fixa massa. Men vad gör jag istället? Sitter framför tvn.. Och det visas inte ens någonting bra. Men jag har inte någon ork till någonting och jag är mest bara hängig. Jag har inte tid att vara sån här egentligen. Men jag ska snart skärpa till mig och äta lite mat sen dusha och senare ikväll ska jag fika med Emelie.

Allt detta med mobilbyten och allt går inte riktigt ihop sig.
Min bror ska nämligen ta över min 3 mobil så jag slipper köpa ut den.
Så han har sagt upp sitt på tele2 och ska nu flytta över sitt nummer till min mobil och 3.
Han är inte 18 än så mamma får stå som kund på abonnemanget.
Jag ska bort ifrån det abonnemanget och istället ha ett 3 kontaktkort.
Och eftersom mamma står som kund nu så måste hon stå som kund för mitt kort med.
Eftersom vi måste fixa ett nytt kontantkkort måste vi få ett nytt nummer som ska vara med tills mitt nummer flyttats.
Nu får jag ett sms om att min mobil har ett nytt nummer och jag sätter i kontatkortet i min gamla mobil men den har inget nummer än och går inte att ringa på.¨
Så min nuvarade mobil och mitt vanliga nummer finns inte längre kvar förrens det kommit över till kontatkortet och vad min bror nummer är har jag ingen aning om.
Ni kanske förstår att det är lite krångligt och det tyckte t o m personalen på 3.
Hoppas att det löser sig innna jag åker iaf för då ska allt vara fixat och klart.
Gjorde detta enbart för att jag skulle slippa köpa ut min mobil, därav onödiga kostnader och ett kontantkkort så att jag kan ha kvar mitt nummer när jag kommer hem. (har en annan mobil i USA)
Men detta slutade med massa onödiga kostnader ändå.

Satt och räknade ut alla kostnader jag har innan jag åker på sånt man inte tänker på och ännu mer saker dyker upp hela tiden. Det blir en tråkig tid framöver när det gäller pengabiten men det är bara att bita ihop så ska det lösa sig.

21 april

Då var man hemma igen efter att ha varit i Thailand i två veckor och väl hemma så känns det som att tiden har stått still och att man inte varit borta. Men det har vi och vi har haft det hur bra som helst och att gå igenom allt vi har gjort skulle ta ett tag så vi tar den korta varianten.

* Legat vid poolen
* Legat på stranden
* Badad
* Snorklat på Koh Talu
* Elefantridning
* Thailandsnyårs - vattenkrig
* Vattenmelondrinkar på stranden
* Shoppat
* Bangkok - MBK
* Solat
* Klagat på värmen
* Ätit massa frukt

Men vi har haft det jätte bra och det har varit kul att vara borta men den värmen som var där var inte ens normal och det var jobbigt att vistas ute vissa stunder och längre stunder och temperaturen i havet ska vi inte prata om. Det var som att gå ner i badkaret. Men vi har sett mycket, gjort mycket och allt har varit bara bra. Men som alltid så är hemma bäst och att sova i sin egna säng med normal lufttemperatur var underbart och jag sov hela natten lång. Underbart.

Men det känns att man är hemma och nu har verkligheten kommit ikapp mig och nu är det bara två veckor kvar innan åker iväg på mitt stora äventyr.
Och innan dess ska jag hinna träffa alla, gå till tandläkaren, fixa mitt I-körkort, ha födeledagsfest med Emma, ut och äta med mina vänner, säga hejdå till släkten, tvätta allt, veta vad jag ska ha med mig, planera allt, köpa presenter till värdfamiljen, kolla upp allt som ska fixas. Det är inte ens allt och det är endel och här sitter jag i myskläder, kollar på tv och äter godis. Good Sandra. Men som vanligt efter en resa så är jag förkyld. Men förhoppningsvis går den över snart för jag orkar inte vara sjuk.

Tänkte göra nåt vettigt snart och äta lunch och sen ta en promenad sen ska jag skriva upp lite saker jag måste betala och fixa innan jag åker. Jag är rätt ordningssam jag :)

Ha det så bra :)


8 april

Writing from Thailand, Hua Hin


Heey. Allt ar underbart har nere och det vore dumt att klaga. Jag vet inte riktigt varfor jag sitter vid datorn sa tidigt men med det varma vadret ar det skont att sitta inne en stund. Vi visste att det skulle vara riktigt varmt men idag var det uppe i 39 grader och man ar mer i vattnet an uppe for det gar egentligen inte att sitta still.

Allt ar verkligen hur bra som helst, huset ar jatte mysigt och riktigt fint sa vi bor riktigt bra. Stranden ar jatte fin och markaderna ar ockso bra men den riktigt och bra shoppingen sparar vi till NBK i bangkok men an sa lange har jag fatt med mig ett sott linne, orhangen, vaska och ett par shorts hem och aftersom min vaska vagde 9 hit sa har jag endel att ta med mig.

Maten ar ockso god men lite for mycket thai for mig sa det ar bra att det finns annat for man trottnar. Men all frukt som finns ar livet. Vattenmelon, mango och Ananasen ar sa god.


Just nu har det bara blivit standen, hemma och marknaderna men vi har ju bara varit har 4 dagar.
Vi har planerat in en elefantridning, en tur till en O dar vi ska sova over och sista dan aker vi tidigt till Bangkok och kollar runt och shoppar. Vi flyger anda dar ifran.

Jag trodde att flygresan skulle vara mycket jobbigare och kannas langre men den gick hyffsat  bra faktiskt. Jag kan ju saga att alla somnade direkt forsta natten for da hade vi inte sovit riktigt pa ett dygn.

Nu ska jag tillbaka till huset och satta mig i Jacuzzin.

Ta hand om er hemma och ha en bra pask :)

4 april

Idag är det en måndad kvar innan jag har mina fötter på JFKs flygplats.

Vädret håller i sig och det är så himla skönt. Men visst hade det varit underbart om det regnat hemma och jag åkt till Thailand men ni kan få ha det lite fint och njuta av solen ni här hemma också :)

Idag ska jag packa ihop allt hos mamma sen bär det av mot pappa där jag ska packa ihop allt och välja och vraka mellan vad jag ska ha med mig. Vilka problem man kan ha.
Men imon kl 07 rullar bilen mot Arlanda och sen bär det av till Thailand. Först en konstigt mellanlandning i Malaysia men varför inte? Då har jag ju satt min fot där.
Jag tror att det kommer bli 14 sköna och bra dagar och jag ska njuta till max.
Ha det så bra här hemma, ta vara på vädret och ha en bra påsk så ses vi igen den 20e.


Take care :)

3 april

Jag blir så glad av det fina vädret så idag blev det en stor och god frukost på baksidan och sen fastnade jag i solstolen några timmar. Njöt som bara den och det brände på riktigt mycket. Lite försmak av Thailand men då har jag båda hav och pool att svalka mig i istället och det kan behövas.

Nu har jag iaf tatt mig in, dushat och kollar nu på Vänner. Solen är bra men ibland blir det för mycket så skönt att sitta inne en stund. Ska snart fixa mig sen ska jag hämta upp Fia och Donna sen bär det av till Donna där tjejerna kommer hålla hus ikväll och det blir spel, mys, prat och säga hejdå till Donna.

På senaste tiden har jag bara taggad thailand resan men även Usa som sker om en månad och en dag. Som jag räknat ner dagarna och nu är det bara två dagar kvar till Thailand och 30 kvar tills jag står på JFK i NY. Det är inte illa det. Och igår frågade Sara om jag ville följa med till California och Vegas en vecka i Juni. Om jag vill! Livet är bra :)


2 april

Vädret håller i sig och det är underbart. Igår när Liselotte var här satt vi och fikade på min baksida och njöt av solen. Det var helt vindstilla så det var jätte skönt. Vi satt hemma här en strund sen åkte vi och träffade tjejerna och lilla Frejasötnosen. Efter det blev det hockey och spökrunda i Habo.

Idag har jag äntligen gjort min hälsoundersökning och den skulle inte alls ta lång tid men dom är ju inte snabba på vårdcentralen men det är skönt att ha det gjort och det blev billigare än jag trodde. Efter det satte jag mig i solen en stund men pollen har tydligen kommit så jag nös mest så jag gick in. Får fixa lite medicin sen. Jag har en tråkig fixa-sakar-dag så nu är jag inne på min tredje tvätt, har packat lite och sen ska jag in till mamma och fixa lite papper och så :)


Men snart åker vi och det ska bli så skönt. Jag har så mycket fina och söta sommarkläder som jag vill ta med men jag tror nog att jag får ta bort hälften. Men det är så kul att hitta allt längst ner i garderoben och jag vill bara börja använda det. Men jag tror inte ens att hälften kommer komma till anvädning och thailand är ett sånt ställe där man handlar endel också men för min del ska det inte bli så mycket. Jag väntar till USA istället :)