29 november

Då var helgen redan över, den sista helgen i november. Jag åkte ut till Sara i lördags där hon och Karin redan var. Vi åkte och handlade mat för kvällen och sen lagade vi pannkakor till lunch. På kvällen blev det kyckling, potatisgratäng, sparris och rödvinssås vilket var grymt gott. Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran av detta eftersom jag bara hackade potatisen men det är ju alltid något. Efter att vi smält maten lite så åt vi kex och ost. Det var en grymt bra helg med tjejerna och vi insåg också att det är en av de sista helgerna vi har med Karin. Det kommer bli tomt utan henne! Vi sov hos Sara så jag och Karin åkte hem runt 1 tiden och sen dess har jag vart på gymmet en sväng och nu har vi precis ätit.

Hur har helgen vart hemma? :)








27 november

Jag överlevde gårdagen och konstigt nog så var jag hungrig när vi kom hem. Morföräldrarna var nere i Florida detta året så det blev en liten thankgsgiving men maten var god och det var kul att vara med om det!
Idag eller inatt började rean här borta - Black friday! Butikerna öppnade dörrarna allt ifrån 3am till 7am och vissa hade riktigt bra priser. Folk har köat i timmar för att vara först när dörrarna öppnas. Detta orkade inte jag med utan vaknade istället 5am inatt för att kolla om datorn jag ville ha dykt upp på sidan. Men nån tur hade jag inte men jag åkte till butiken när jag hade vaknat och den var slut men modellen som var bättre fanns kvar. Men dom påstog att jag inte kunde ändra tangentbords inställningen på Home premium så jag måste kolla upp detta innan jag köper nån! Efter det åkte jag och Melanie till Old Navy där jag köpte en lång kofta. Vi åt sent hemma idag och efter det åkte jag till gymmet. Åka till gymmet kl 9 en fredag kväll.. Är detta Sandras blogg? Jag mår bra och jag har hamnat i en bra period där jag vill träna hela tiden men jag ska vara rädd om mig och träna rätt och i rätt mängd!

Imon ska jag ut till sara där vi ska laga mat och ha tjejkväll vilket kommer bli kul :)

Uppdaterar mer på söndag!
Ha en bra helg hemma :)

25 november

Varför ska sängen alltid vara så skön på morgonen? Och varför tänker man alltid att man ska gå och lägga sig i tid på kvällen. Vilket aldrig blir av. Lillan har blivit kär i filmen den lilla sjöjungfrun och har kollat på den 3 gånger varje dag och detta är inte ett skämt. Får hon inte se på filmen så blir det ett himla liv och när hon ska sova tjatar hon om filmen så man måste lova att den finns kvar när hon vaknar. Jag fick iaf med henne till lekparken en stund så hon kunde leka av sig och inte kolla på film hela tiden. Ikväll har vi vart ute och ätit och efter det åkte jag till gymmet och hade lovat mig själv att bara köra mage men dum som jag är sätter jag mig och cyklar. Benen är som spagetti men jag mår ändå bra. Måste säga att det är en grym ide att ha en tv vid varje gå/cykeleller crosstrainer för man tänker inte på tiden. Nu kan jag gå till gymmet och kolla på mina serier istället och få nåt gjort under tiden :)

Imon är det dags för Thanksgiving och jag förväntar mig ingenting mer än att det kommer stå mat på bordet. Mängder av mat. Hur jag ska orka allt vet jag inte riktigt? Men innan alla fett bomber ska jag till gymmet en sväng och sen njuta i bubbelpoolen.

Hoppas att allt är bra hemma :)


24 november

Att träna är bra det visste vi redan men gud vilken träningsvärk man kan ha! Gaah. Jag kan inte ens gå upp eller ner för trappan. Igår hade jag ett möte med en PT. Man fick en gång när man blev medlem på gymmet. Jag valde ben och core och det var ett bra pass som jag ska köra fler gånger själv. Hon sa också att det inte skulle vara några problem att komma ner till mitt mål. Det var 4e dagen irad jag gymmade så därför mår inte min kropp så himla bra. Dum som jag är så vill jag till gymmet idag men jag ska hålla mig borta och vila!




22 november

Jag har fått en smäll av verkligheten. Ibland tänker jag inte riktigt på vilket liv jag lever. Jag lever nåt som vart min dröm ett bra tag och jag lever ett liv i USA. För mig är det en självklarhet nu. Det mesta är lätt här borta på andra sidan. Det är landet med stora möjligheter. Ibland blandar man ihop sverige livet med usa livet. Men på något sätt känner jag mig så fri här borta. Att öppna dörrarna till forever 21, höra musiken som är på hög volym och ha hela klädhimlen framför sina ögon är en bra känsla. Jag vet att det kanske låter konstigt och jag vet att det bara är kläder men det är ändå lycka! Att kunna gå på stan och prata svenska och ingen vet man är. Man kan ha en skit dag, gå osminkad och ingen kommer känna igen dig. Hur ska man klara av att lämna detta livet här borta? Hur ska jag komma hem och kunna handla kläder för samma pris igen, skor och hur ska jag kunna åka så mycket bil när bensinen inte är så billig. Hur ska jag ens kunna köra bil hemma? Kommer knappt ihåg hur man gör! Hur ska jag kunna gå upp varje morgon och inte få en kram av mina barn? Hur ska jag kunna gå in genom dörren utan att en hund inte står och väntar på mig? Det är små saker som gör mig lycklig men jag trivs verkligen här borta och det kommer bli konstigt att lämna livet här borta. Jag vet att jobbet jag har inte är glamoröst men det är något jag tycker om att göra och jag trivs med det jag gör. Det jag vill komma fram till är att det kommer bli svårt att lämna detta livet. Men jag kommer ha nåt stort att se tillbaka på :)


Helgen har vart jätte bra. I fredags var jag, karin och melanie på New moon. Jag blev förvånad att den var så pass lik boken ändå. Vilket jag absolut inte trodde att den skulle vara. Stephenie Meyer som har skrivit boken gjorde detta i hemlighet och detta började helt enkelt när hon själv hade en dröm om allt detta: en tjej och en grymt snygg man som även glittrade och var en vampyr. Hon kunde inte riktigt släppa denna dröm men hon var en helt vanlig mamma som tog sina barn till simlektionerna och levde sitt liv. Hon hade ingen erfarenhet av att skriva böcker men hon kunde inte släppa drömma så hon skrev ner det och tillslut levde hon sig in i historien och skrev och skrev och den enda som visste om det var hennes syster. Detta är sjukt egentligen men hon har gjort ett grymt jobb och böckerna är riktigt bra :)

I lördags åkte jag och Karin först till gymmet och gymmade en stund sen simmade vi lite och efter det satt vi i bubbelpoolen en stund! Sen åkte vi till IKEA för lite köttbullar och potatismos lunch. Det var grymt gott faktiskt. Men jag kan inte gå på IKEA utan att få konstiga känslor. Jag letade efter värmeljus och sa helt vanligt till Karin - men du där borta har dom iaf dom i jönköping. Det hjälpte ju inte riktigt mig i USA. Till min förvåning hittade jag skumtomtar som jag köpte med mig hem och lite annat sverigegodis. Efter det åkte vi hem och kollade på film.

Idag har vi vart och shoppat och idag köpte jag äntligen den rosa adidas träningsbagen. Jag har kollat på den varje gång jag vart där men den har aldrig följt med hem men idag fick den bli min. Nu har jag ju ett gym jag kan gå till som har dusch, bastu och allt och då kan det vara bra att ha en bag! Efter shoppingen blev det en sen lunch på Olive garden och det var lika gott som vanligt. Efter det var det meningen att jag skulle åka hem med bilen styrde mot gymmet istället så det fick bli en simtur och sen satte jag mig i bubbelpoolen och njöt av livet.
Nu har jag äntligen satt mig ner och ska kolla lite på tv innan det är dags att sova.

Ha det så bra hemma :)


20 november

Idag är dagen som vi många väntat på och det är rätt sjukt att den redan är här. November kändes så långt bort men det är bara några dagar kvar tills det är december. Många såg den igår men jag hade skola så vi ska se den ikväll. Det är klart att jag pratar om New Moon. Jag vill inte ha några förväntningar för böckerna är dom bästa men det kanske är dags att inse att man inte kan göra en film exakt som en bok.

Nu har jag vart på ett annat gym. Jag skrev upp mig på 7 dagars fri träning för att testa på det men jag är redan fast så jag tränade där idag och ska tillbaka senare och skriva på allting. Jag får också tillgång till deras andra gym en bit bort som har ännu större gym, pool, basketplan och gruppträning. Jag saknar verkligen gruppträning så det ska bli skönt att börja igen. Det är klart att det kommer bli lite dyrare i månaden men det är det värt!

Karin kommer hit ikväll och imon ska vi till gymmet och sen åka till IKEA och äta lunch :)

18 november

Vaknade och såg att det regnade ute vilket förstörde mina promenad planer. Men vi åt frukost, gjorde barnen klara för att gå och då kände jag - vad gör lite regn? Så jag påbörjade promenaden och vi gick i nästan en timma. Skönt att komma ut och röra lite på även att jag hade världens träningsvärk. Barnen har inte vart på sitt bästa humör idag, hunden har vart jobbig och jag har inte haft det bästa humöret men jag får tänka att det bara är en dag kvar innan jag har 4 dagar ledigt. Plus att det jag gör här borta inte är det minsta ansträngade och barn är ju barn. Jag får väl inse att vad jag än tar på lillan på morgonen åker av en timma senare och ersätts med en baddräkt. Hon är inne i en konstigt byta kläder period. Inte konstigt eftersom hon tydligen har en egen pool i sitt rum. Vad lyxigt! Det hade inte jag när jag var 2 år..

Nu ska jag fuska lite och äta upp min BJ glass från helgen.
Annars har jag hållt min ide. Att bara äta onyttigt på helgerna.
Men så mycket som jag rört mig på senaste kan jag unna mig lite glass plus att det är lill lördag :)

Ha det så bra hemma :)


Jag saknar sommaren, jag saknar att vara brun, jag saknar mitt hår, jag saknar den här damen nåt så otroligt. Men jag kan glädja mig med att florida är bara 2 månader bort, håret växer ut och denna dam kommer om 5 veckor med Emelie och Lowisa. Längtar :)


17 november

Jag har kommit igång med träningen igen och det känns jätte bra. Men igår när jag vaknade kunde jag knappt röra mig sånn träningsvärk hade jag. Det är smärta men ändå bra smärta för jag vet att jag gjort nåt. Vill till gymmet idag men vet inte riktigt om det funkar. Får nog hålla mig en dag till och ta långpromenad och gym imon istället. Lillan vaknar nog upp snart och vi ska gå och hämta claire i skolan. Vad vi ska göra sen vet jag inte riktigt än men det blir nog parken eller leka hemma.

MAMMA kommer i mars :)

16 november

Jag är lycklig :)


15 november

Jag vaknade för en stund sen och nu har jag precis ätit frukost. Jag tänkte åka till gymmet snart :)

Tänkte bara berätta om i fredags. Det var den stora fashion dagen inne i chicago. Allt hölls på ett hotell och i Illinois art school. Först så pratade Vdn för Forever om hur hennes liv är och hur hon har hamnat där hon är idag. Direkt när hon började prata fick man känslan av att hon skulle vara rolig att lyssna på. Hon fångade åskådarna direkt och en sån människa hade vart rolig att jobba för. Men hennes resa hade inte varit lätt men hon klarade det och nu är hon på topp och älskar varje minut av vad hon gör. Det får en ändå att hoppas att man kanske kan!

Efter det gick vi och lyssnade på olika föreläsningar vi hade valt och alla var intressanta och roliga att lyssna på. Jag tror att många och även jag tror att alla dessa jobb är glamorösa men absolut inte. Dom har knappt en sekund över till något annat än deras jobb och jobbar hur hårt som helst. Men var det värt det? Absolut för alla älskade vad dom gjorde.

På eftermiddan var det dags för en gäst designer som hette Tony Bowls och han inriktade sig på balklänningar och hans resa dit han är idag var helt fantastisk. I slutet fick man se endel av hans klänningar..Herregud jag hade lätt kunnat gå runt i dom. Dom var hur fina som helst!

I slutet var det dags för en Fashion show med kläder som elever hade gjort. Denna dagen var vi ca 1000 och elever ifrån andra stater och runt om chicago. Dom visade upp kläder ur olika kategorier och ifrån varje så vann någon ett stipendium. Vissa kläder var finare än andra men dom alla var jätte duktiga :)


På kvällen var det tjejkväll hemma hos Karin. Det var jag, karin, sara, melanie, nicole och sophia. Vi åt gott mat som karin hade lagat och pratade om allt och ingenting.

På lördagen gick jag först ut och gick en långpromenad här hemma, runt sjön och allt och väl där borta är det massa liv. Det var amerikansk fotbolls match och vilken känsla jag fick. Det var cheerleaders, music, spelare som sprang runt, folk som kom ifrån alla håll för att kolla. Jag befinner mig verkligen i USA!
Efter det kom Karin hit och vi åkte till Cheesecake och åt en god middag och efter det var vi självklart tvunga att gå till abercrombie ;) På kvällen hade vi filmkväll här hemma.

Nu ska jag till gymmet och efter det ska vi till Olive garden och äta. Det har blivit vårt nya ställe :)



12 november

Idag vaknade jag och såg att det var frost ute och trodde det var dags att plocka fram vinterjackan. Men vädret ändrades ganska snabbt så jag och lillan tog en promenad med barnvagnen i en timma. Vi gick bort till sjön, hon lekte i lekparken och sen satt vi en stund i solen. Det kändes som stadsparken när änderna sprang runt.
Nu har hon snart sovit klart och vi ska åka och hämta upp Claire och sen åkte till biblioteket.
Ikväll är det dags för skola :)

Imon är det Career dag inne i Chicago. Huvudchefen för Forever 21 kommer prata, en gästdesigner och sen ska vi själva gå på olika föreläsningar sov vi valt och i slutet kommer det vara en fashion show. Det ska bli riktigt kul faktiskt :) På kvällen kanske det blir middag ute hos Karin eller ännu ett besök till Olive Garden.



Här borta vet man inte alls som händer hemma men aftonbladet är till hjälp. Jag såg att Lindex bara kommer släppa sin kollektion i S och M och jag måste säga min åsikt om det. Alla dessa bloggare som skriver att man är tjock om man väger över 60 är ju bara fel. Visst det är deras åsikt. Jag är riktigt lång och ska egentligen väga mer för min längd men betyder det att jag är tjock? Jag såg att en tjej provade deras kläder och hon var absolut inte stor men det har med kroppsbyggnaden och längden att göra. En S eller M skulle säkert inte passa mig på längden eller armarna. Och deras kommentar om att dom skulle vara tvunga att sy kläderna helt annorlunda om dom skulle välja större storlekar passade ju inte riktigt. Som en annan skrev - vill man ha dålig publicitet så klarade dom detta galant och jag håller med.

Ne nu är det dags för mig att äta nåt sen väcka plutten :)
Ha en bra fredag hemma :)

11 november

Halva veckan avklarade och en dag kvar sen är det fredag vilket innebär career day in chicago. Det är en fashion dag och jag ska på olika föreläsningar och i slutet kommer det vara en fashion show. Nu har jag precis kollat på en konstig film och väntar på att lillan ska vakna och det är dags att hämta upp den andra ifrån skolan.

Ikväll blir det absolut en sväng till gymmet och det behövs. Var en sväng i måndags och knät börjar bli bättre och jag kände inte av nåt så nu fortsätter jag i mitt tempo. Efter det ska jag se the ugly truth som kom ut idag :)

Hur är det hemma?


Bror & Syster


9 november

Igår följde jag med Melanie till Outlet mallet men nån shopping blev det inte för min del. Sen kom Karin och det blev lunch på Olive Garden ännu en dag. Men jag har fastnat för deras mat nu så vi måste åka dit när tjejerna kommer. Igår insåg jag även att det enbart är 8 veckor kvar av 2009.. riktigt sjukt!

Nu är stora i skolan och lillan sitter här och kollar på tv och jag funderar på vad vi ska göra. Jag måste åka och kolla vad felet är med min dator. Skärmen mår inte alls som den ska. Men eftersom det är ca 15 grader ute kan vi nog ta en tur till en park.

Hittade detta klippet ännu en gång. Vi alla har nog gjort misstag på jobbet men detta..Oj! Fast jag måste ändå säga att lagret kan ju inte vart så stablit. Hade jag kört in så på Arlas lager så hade det där aldrig hänt. Man ser ju hur dåliga ställningarna är!





7 november

Idag gick bilen mot Oakbrook runt 12 tiden och shoppingen var i full gång. Men jag hade sen innan berättat för karin vad jag behövde och bett henne hålla koll på mig. Så när jag rörde nåt kom en röst - behöver du verkligen det där? Ne riktigt så farligt var det faktiskt inte men hon skötte sitt uppdrag och jag shoppade inte allt för mycket. Fick med baslinne och tights ifrån hm, jeansleggins ifrån forever och självklart nåt med rosetter på. Emellan detta blev det en god lunch på Olive Garden.

Ann-Sofie frågade mig en sak när hon var här - finns det inga snygga/söta infödningar här? Hon kunde inte riktigt använda sig av amerikanare eftersom vi satt på tåget. Idag kommer ditt svar! Dom finns inne på Abercrombie & Fitch i Oakbrook och tack för att man kan stå och prata svenska om hur grymt snygga dom var.. Hahah jag älskar att ha ett språk att prata när det behövs. Det vore pinsamt om dom fattade men chansen är inte så stor.

Efter all shopping åkte vi hem till mig och såg filmen Push och alla var rätt sega. Nu har tjejerna åkt hem och jag tänkte ta och sova snart. Imon har jag inga planer..Hade gärna åkt till gymmet och tränat men det är nog inte en bra ide. Jag gillar inte alls att ha fel på knäna!

Hur har helgen vart i Sverige? :)

Jag måste passa på att göra er lite avundsjuka med att säga att vi hade strålande sol idag och hela 18 grader :)

6 november

Man brukar säga - bättre sent än aldrig! Och det kan jag verkligen hålla med om. Idag tog jag verkligen tag i det och åkte och fixade mitt illinios körkort. Man får göra allt som man gör hemma i sverige, teori och uppkörning men detta var dagens största skämt. Jag läste boken igår vilket var på ca 100 sidor och provet var på ca 40 frågor. Klart att man fick tänka lite för att veta svaret men det gick ändå rätt lätt. Så kom uppkörning. Man åkte ut och ställde upp sig på rad för att sedan vänta på att personen som skulle köra upp med en. När han väl kom körde vi runt byggnaden. Tänk er att köra runt A6, några högersvängar, nåt stop på vägen och väl tillbaka efter 5 min - grattis du klarade det. Då gick man tillbaka till byggnaden och tog sitt kort och körkortet var så gott som mitt. Det är skönt att ha det och det känns lite säkrare att köra runt på USAs vägar nu men jag har ändå kört lagligt dessa månader men nu behöver jag inte gå runt med mitt pass eller svenska körkort som ID kort.

Väl hemma har jag tagit det lugnt och kollat på alla serier som jag inte hunnit med i veckan och sen somnade både jag och Daisy i soffan. Ikväll blir det middag med familjen och sen en fika med Steffi. Imon blir det efterlängtad shopping för pengarna finns äntligen på kontot :)

Ha en bra helg :)


5 november











Jag kom precis hem ifrån skolan och det gick bra. Vi lämnade in våra uppgifter och pratade igenom allting. Nu ska jag läsa lite och sen är det dags att sova :)


4 november

Idag är det ingen vanlig dag för idag firar jag och staterna 6 månader ♥
Det är fortfarande helt ofattbart att jag redan vart här i ett halvår. Jag kommer ihåg när jag satt i Sverige och läste om Au pairer som vart här i ett halvår och idag är det min dag. Jag är glad och stolt över mig själv som nu klarat av halva tiden. Jag har så mycket minnen att se tillbaka på och jag älskar detta livet.


Så kul man kan ha det med en kamera!



3 november

Nu har jag precis lagt lillan och jag sitter här med en kopp te och försöker att hitta information till min inlämning men jag har absolut ingen ork. Och ärligt så vet jag inte riktigt vad jag letar efter. Pappren är utspridda över hela bordet, boken uppslagen, internet sidorna jobbar för fullt men jag vet faktiskt inte vad jag letar efter.

Jag ringde till affären som säljer min jacka idag och sa att jag slarvat bort min kupong som ger en 20 % rabatt och det gjorde inget för dom hade dom i affären. Så jag tar med mig piper och åker direkt dit för att äntligen köpa jackan. Men väl där och jag ska betala ligger inte kortet i plånboken för det ligger ju hemma på sängen för att jag skulle kolla mitt kortnummer. Dumma jag ber omursäkt och dom lägger undan jackan och jag kan inte annat än gå därifrån och skratta åt mig själv och blir sur för att jag fått min mammas gener..

Jag har gjort nåt riktigt dumt med mitt knä och vet verkligen inte vad det är. Jag måste ha tränat fel och istället lagt belastningen på knät.. Det gör riktigt ont och jobbigt att jag bor på nedervåningen för trappan är inte alls skön att gå i så jag åkte och köpte lite kräm som jag nu smörjt in och knät får snällt vila ett tag. Men jag blir lite orolig för att jag gjort nåt riktigt dumt eftersom jag aldrig har haft problem med knäna innan och jag blir inte direkt sugen på att leta upp en doktor i detta landet..

Lite små kul att båda rihannas och Chris browns nya låtar nu läckt ut och radion spelar dom för fullt och man får ringa in och säga vilken som är bäst. Självklart så handlar dom om varandra och allt som hänt/hände!


Update: Jackan är äntligen min och jag är helnöjd :)
Hittade precis denna videon på aftonbladet och Arla jobbar vi ska nog vara glada att vi bara förstört ett mjökpaket eller två..oj oj oj!
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6060953.ab


2 november

Det är sjukstuga här hemma, min värdmamma blev sjuk igår och var hemma idag och lillan mår inte heller bra. Men vädret var så fint idag så vi åkte till parken en sväng där vi mötte upp Steffi med hennes barn. Det har varit runt 15 grader här idag så det var skönt att vara ute. Väl hemma blev det lunch och dags för lillan att sova. Själv kollade jag på film och somnade till några gånger i soffan. Nu har vi städat klart här hemma, fått i ordning på alla kläder, ätit och jag är glad att dagen är över. Nu ska jag ta det lugnt i soffan, på med myskläder och en varm kopp te sen är jag glad. Fryser som bara den och har massa lager på mig.

1 november

Det är redan november och det känns som att jag skriver denna meningen varje vecka men månaderna flyger bara iväg! Halloween är avklarad här borta i staterna och det blev mest en dag för barnen. Jag klädde på mig Cinderella klänningen och gick ut på trick or treat med dom. Dom var så himla söta och hade så roligt så det var kul att gå med dom. Efter det blev det att byta om till mina brottsling kläder. Jag och karin körde på det igår för vi orkade inte slå på stort. Vi åkte in till chicago där det blev mycket gående men vi hade en bra kväll :)

Idag har det varit en riktig slö dag. Jag och Karin började med bio vid 11 tiden och vi såg Couples Retreat och den var bra! Skönt att gå på bio vid den tiden. Sen åkte jag och hyrde två filmer, köpte med mig lite soppa och mös i soffan. Men mitt i allt så fick jag för mig att åka till gymmet så det fick bli ett kort pass. Jag håller på att bli sjuk så jag ska ta det lugnt. Filmerna var bra men jag blev bara segare och segare men det har varit en skön dag.

Nu ska jag snart gå och sova och imon är det måndag igen vilket innebär jobb, fixa med min inlämning och kanske gymmet om jag mår bättre.

Hoppas att allting är bra hemma :)