29 december

Nu är tjejerna äntligen här. Efter mycket om och men kanske man ska säga. Jag möts av Fia på flygplatsen som säger att dom tatt in Emelie på förhör. Detta började ju inte bra tänkte jag. Då visade det sig att damen hade råkat skriva i ja på frågan - är du prostituerad? Dom trodde självklart på henne vilket var tur. Väl hemma satt vi och pratade och dom packade upp lite och jag fick mitt kära efterlängtade godis.

Dagen efter tog vi tåget in till Chicago där jag tänkte visa dom allt. Men det snöade en hel del och var rätt kallt. Men dom fick se bönan och vi åt på cheesecake och sen blev det shopping som aldrig förr. Vi åkte upp i Hancock för att försöka se något men det var så dimmigt så det gick knappt se. Men alla var nöjda med dagen och fick med sig saker hem från Victoria Secret och Forever.

Igår så var det jobb för mig på förmiddan och tjejerna kollade på en film. På eftermiddagen blev det ännu mer shopping och för min del fick det bli en kort kavaj. Efter det köpte vi med oss kina mat hem och kollade på film.

Idag tog vi med barnen och gick på Alvin and the chipmunks. Riktigt rolig film även att det var en barnfilm. Lillan väger ju inte så mycket så sätet tryckte ihop henne så jag fick sitta och mysa med henne!
Nu ska vi alla till gymmet en sväng och efter det blir det sova några timmar innan vi åker till NEW YORK. Imon är det äntligen dags. Vi ska njuta av att vara där, shoppa, se allt vi hinner med och fira nyår såklart. Ha det så bra hemma så hörs vi nästa år :)




25 december

Då var julen över för detta året med. Jag har haft en jätte bra jul och det var kul att uppleva den här. Igår firade vi med Linseys föräldrar, bror och mormor. Först var vi i kyrkan, sedan åkte vi tillbaka till oss och drack champagne, åt 3 rätters och öppnade julklappar. Det var så kul att se barnen slita av allt papper för att se vad dom fått! Jag fick en tröja, presentkort på Forever, en spargris, id smink, lotion och sånt och en ipod. Jag är mer än nöjd :)

Imorse vaknade jag av lillan - JAG FICK EN CYKEL AV TOMTEN!! Så det var bara att gå upp och se vad barnen hade fått av tomten detta året. I min julstrumpa befann sig lite ljus, lotion, godis och sånt!
Efter detta har jag städat och fixat så mycket jag kan för imorgon. Vid lunchtid åkte vi till Lindseys föräldrars hus där hela den släkten var. Vi stannade i nån timma innan vi åkte downtown för att fira jul med Toms familj. Det var jätte kul och jag fick mysa men barnens söta kusin på två år. Jag trodde att detta skulle vara jobbigare men det var inte alls som hemma vilket var kul att uppleva. Det kändes som att vi åt vilken måltid som helst eftersom man är van att ha skinkan, köttbullarna, jansons och allt sånt på bordet. Maten var jätte god men jag föredrar nog svensk julmat. Dom frågade hur man sa jul på svenska och alla trodde jag sa - good dude. Lite fel kanske.

Hoppas att ni har haft en underbar jul hemma :)

Imon kommer äntligen tjejerna och det ska bli så himla kul att träffa dom.

24 december

God jul Sverige :)

Det är nu julafton i kära sverige. En liten konstig känsla faktiskt eftersom at det inte blir nån svensk jul detta året. Jag skypade med familjen innan som bytte julklappar, satt och pratade, knäckte nötter, lekte paket leken och var precis som vanligt. Jag fick ett sånt sug efter julmat. Men det är ju alltid så att man vill ha det man inte har. Jag är iaf glad att jag är här och snart vart här i 8 månader och jag ska klara av detta. Men det kommer bli konstigt att sitta här imorgon och fira med en annan familj, se andra barn riva sönder pappret och skrika - tack tomten! Det blir ingen vanlig julmat och ingen kalle anka kl 3. Jag hade inte riktigt tänkt på hur detta skulle bli men jag visste att jag skulle klara det för 2 dagar senare kommer tjejerna. Och det är allt jag har tänkt på. Hade inte dom kommit så tätt inpå julen så hade det nog vart svårare. Men att få hit dom är min bästa julklapp :)


22 december


2 dagar kvar till svenskjulafton, 3 dagar kvar till amerikansk julafton & 4 dagar kvar tills tjejerna kommer :)

Denna veckan jobbar jag inte riktigt mina vanliga tider. Föräldrarna är lediga ifrån jobbet så dom har mest gjort ärenden och mamma har haft med sig Claire. Så jag har vart hemma med lillan. Igår jobbade jag bara till 2 och sen åkte jag och fixade till håret igen. Jag är mer nöjd men det är fortfarande inte jag! Det är för ljust mitt på huvudet men jag ska gå med det tills min riktiga färg kommer ut och därefter börja om från början.
Det är inte så lätt att förklara på engelska exakt hur man vill ha det!! Jag gillade det dom gjorde första gången men de skrev inte upp vilka färger de använde..

Nu har jag och lillan ätit lunch och hon ska sova om en timma. Vi har fått massa snö nu men nu har det övergått till regn så jag tror inte det kommer stanna. Men jag tror vi får en vit jul ändå. Ikväll tänkte jag åka till gymmet om vägarna tillåter. Annars har jag inte så mycket planerat.

Update: Jag fick precis reda på mitt betyg i min fashion klass - A!!

Hur är allt hemma i julstöket?



In my winter wonderland :)


20 december

Enda sen jag kom hit har det hänt saker varje helg! Har vi inte vart downtown har vi hållt hus någon annanstans. Denna helgen fanns det inget planerat och det var riktigt skönt. Jag kunde sova ut och komma och gå lite som jag ville. Idag har jag knappt gjort nåt mer än gått till gymmet och efter det slappnat av i bastun en stund. Nu är jag hemma igen och tänkte lägga mig framför tvn. Imon ska jag ringa salongen och kolla om jag kan få en ny tid. Detta är inte jag och jag trivs inte i det!

Farfar: Här borta kom snön i fredagskväll/natt men det är inte så farligt som det är där borta. Jag har hört att det drabbat NY och Washington rejält. Träd och mark har snö här borta men vägarna är helt klara och det är ca -2!


Godnatt Sverige :)


19 december

Inatt har jag verkligen sovit ut och det behövde jag. Att jag låg och snoozade i två timmar efter är inget man behöver tala om!! Väl uppe blev det frukost och sen åkte vi iväg och åkte pulka med barnen. Det finns en bra backe en bit bort och barnen hade jätte kul. Jag också för den delen, man behöver inte vara barn längre för att tycka att sånt är kul. Det var lite för mycket barn i backen bara men annars gick det bra. Efter det tog jag en tur till IKEA och köpte allt jag behövde tills på fredag! Så nu är allt klart och jag sitter här och äter skumtomar, dricker julmust och efter det väntar maraboun.

Vad hände i Sverige denna helgen?

Ann-Sofie - Jag tycker absolut att du ska förstora den och sätta upp hemma :)

forever 21 ♥


18 december

Då var det fredag igen och ja kom verkligen inte upp ur sängen idag. Gjorde Claire klar för skolan och följde henne dit och sen åkte jag direkt till salongen för att slinga håret. Idag missuppfattade vi varandra och jag är blondare än någonsin. Det är jätte fint men lite för blondt. Allt hår har samma färg men jag tycker det var för blondt för jag vet att min utväxt kommer se för grov ut. Vi funderade på att färga det till min naturella nästa gång och kanske lägga lite slingor i det. Det är jobbigt att vara blond ibland. Men samtidigt skönt här för det är så billigt att fixa det. Men nu håller det sig ett tag och kommer säkert blekas i Florida om en månad. Sjukt att jag ska dit om en månad. Just nu tänker jag inte ens på att det är jul om en vecka. I mitt huvud finns bara den 26 kl 1.

Om en timma ska jag på en hip hop klass på gymmet, då ska spagetti kroppen skaka loss. Efter det ska jag hämta upp Melanie för att sen åka till IKEA. Det blir köttbulle middag och lite smått och gott. Jag (råkade) ju äta upp alla skumtomte påsar till familjen så jag måste köpa nya. Men dom ropade på mig, inte mitt fel att dom är så mjuka, rosa och goda! Vissa kallar det julmatkilona men jag kallar det skumtomtekilona. Mamma är självklart med på ett hörn, hon är ju skumtomte-ätar-mästaren!

Resten av helgen är inte så planerad. Jag övar på att klara mig utan Karin! Vad tragiskt det lät men det kommer bli tomt utan henne. Många ska downtown imon men jag väntar på tjejerna istället :)

Update: Passet var sådär, visade sig att den vanliga ledaren precis opererat sig så nån fick hoppa in. Nått Ikea blev det inte för Melanie var tvungen att jobba. Snön har kommit igen och jag hoppas den försvinner för jag måste dit. Annars har jag ingen julklapp till familjen..

Ha en bra helg!

 


17 december

Nu får tiden gärna flyga iväg lite snabbare men om 9 dagar får den stå still i några dagar! Kan fortfarande inte förstå att ni kommer nästa lörda! Torsdag idag vilket innebär min sista jobbdag denna veckan. Jag tog med lillan till storytime och efter det har vi ätit en god lunch. Nu sover hon och jag kollar på CSI. När Claire kommer hem ska vi kolla på Gforce och ta det lugnt. Ikväll blir det förmodligen gymmet. Imon ska jag äntligen slinga håret och efter det ska jag på ett Hip hop pass på gymmet.


16 december

Det innebär att det bara är 10 dagar kvar till tjejerna kommer. Det innbär också att jag bara har 10 dagar kvar att breda ut mig i sängen och ha allt täcke för mig själv. Det innebär också att jag kommer försöka sno tillbaka det mitt i natten och höra en röst skrika - MEN VAD VILL DU? Haha jag längtar så tills dom kommer :)

Dagen har vart bra, vi hade playdate hemma hos Melanie och barnen lekte på. Efter det tog jag en tur till gymmet och gick på boot camp vilket var ett riktigt bra pass. Efter det åkte jag och lämnade tillbaka en klänning och fixade lite. Efter det har jag och Claire vart runt på lite ärenden.

Nu sitter jag och kollar på finalen av So you think you can dance :)


14 december

Helgen har varit hur bra som helst och det är alltid lika tråkigt när den är över. I lördags var det dags för konserten och alla hoppades på det bästa. Väl innanför dörrarna skrek massa små tjejer som skulle se sin största idol Justin Bieber. Varje gång hans namn kom upp på skärmen skreks det som aldrig förr. Då ska vi inte ens prata om hur mycket det skreks när han väl var uppe på scenen. Han är grymt duktig för sin ålder men herregud vilket liv. Alla var jätte duktiga och när David Guetta var uppe var det livat, hela arenan stog och dansade loss. Så konserten och kvällen var jätte bra. Bra? Vem försöker jag lura.. Den var helt Awesome. Lyssnar på några klipp nu och drömmer mig tillbakaka.

På söndagen var det meningen att vi skulle till Andersonville där dom hade Lucia firande men det började inte förrens 7 på kvällen. Istället tog vi en sväng till Ikea och köpte massa gott och åt köttbullar till lunch. Sara körde hem mig och Karin hit så jag fick en tur till St charles för att köra hem henne. Den bilresan var speciell. Vi båda var trötta och satt och sjöng sen gick det utför då vi började översätta låtarna. Ni kan ju gissa hur det lät - Kaaan du möta mig halvvägs?


Det var en lyckad helg och en av de sista helgerna med Karin innan hon åker ut på nästa äventyr. Vi har fortfarande en helg kvar nästa år innan hon åker. Det låte konstigt att säga nästa år men det är ju snart. Jag hittade en julklänning idag förresten och används den inte då kommer den säkert komma till användning en annan gång. Nu sover lillan och jag sitter och äter mina skumtomtar och väntar på att Fia ska logga in.






12 december

Tonight is the night - B96 Jingle Bash :)

Jay Sean, Pitbull, Justin Bieber, Kery Hilson, David Guetta, Sean Kingston, Jeremih, Livvi Franc & Jump Smoker.


11 december

Jag är fortfarande inte friskt! Grymt jobbigt faktiskt men det är bättre i alla fall. Idag har det inte stått så mycket på schemat men dagen har ändå gått riktigt snabbt. Lillan har mest kollat på film, hunden dricker upp allt vatten till julgranen, jag och claire har gjort pussel och spelat spel. Vi kom nyss hem efter att ha vart ute och ätit och jag såg precis slutet på obsessed. Men den visas om en timma igen så ska nog kolla på den.
I slutet spelar dom Beyonce - Smash into you. Hon är grym. Jag kan inte riktigt beskriva känslan men varje gång jag hör henne nu får jag en speciell känsla. Kommer hon till sverige snart så kommer jag vara där!


Imon är det äntligen dags. Och vad vi (jag) ska sjunga (skrika) falskt! Känns som att vi bokade biljetterna för en evighet sen och nu är det dags. Lika sjukt som att tjejerna kommer om två veckor. Underbart :)

10 december

Om jag kommer hem med färre kroppsdelar så kan vi skylla på kylan.
Idag är det -18 grader. Inte så pjåkigt va?


9 december

Huvudet känns riktigt tungt och kroppen är riktigt trött och orkar knappt inte med någonting. Det är snöstorm ute och folk kämpar med att ta sig fram på vägarna. På väg hem ifrån skolan såg jag en bil åka på tvären. Som tur var hann han få tillbaka bilen innan det kom andra bilar eller vägen svängde. Det såg inte alls farligt ut så jag tog med mig lillan för att åka till affären men vi åkte ca 20 meter innan vi vände hem igen. Hemma igen säger hon:

Lillan: Men varför åker vi inte för?
Jag : Det snöar för mycket och däcken är inte bra
Lillan : MEEN om vi tar bort hjulen på min fyrhjuling och sätter dom på din bil så kan vi åka!

Vad hon får alla sina ideer ifrån vet jag inte riktigt men söt är hon. Annars har det inte hänt så mycket. Hon är inne i sin film period nu men har gått över till cinderella och aladdin. Jag försöker skriva en CV som ska lämnas in imon men jag ska be om lite hjälp ikväll.

Idag fick jag även se Farmor & Farfar i skype vilket var riktigt kul. Det är inte ofta jag ser er men era hälsningar är alltid lika roliga och det var kul att se er idag :)





8 december

Ingen bättring här borta. Jag känner mig inte alls pigg och kry. Antar att det var min tur för jag har inte vart riktigt sjuk sen jag kom hit. Men jag har ändå flängt runt, städat och tvättat. Men när lillan sov gick jag och vilade en stund också. Efter vi hämtat upp Claire ifrån skolan gjorde vi en snögubbe :)

Efter att jag slutat tänkte jag unna mig lite godis som - tycka synd om mig själv godis. Men det kunde blivit så mycket mer att tycka synd om. Och nu fattar jag inte ens varför jag satte mig i bilen. Många kommer tro att jag överdriver men detta var riktigt läskigt. Vägarna var inte plogade och snön föll ner. Gatorna var hala, isiga och bilar körde saktare än 20. Vid en kö stannade inte ens bilen, jag ställde mig på bromsen och bilen stannade inte.. Jag hann precis få stopp på den innan bilen framför mig som tur var rörde på sig framåt. Jag ringde hem helt förstörd och hon bad mig på bästa sätt försöka ta mig hem. Väl hemma skakade jag som aldrig förr.

Jag tror att det kommer bli rätt många innekvällar om det forsätter såhär. Jag var beredd och visste att snön skulle komma men detta var läskigt.. Varför har dom inte vinterdäck?

Dags för tv och sen sängen :)

7 december

Jag vaknade upp med en förkylning idag. Halsen gör ont och kroppen mår inte bra. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk men barnen mår inte bra heller så jag antar att det är påväg. Igår åkte vi till affären och barnen fick peka ut massa saker som tomten skulle ge dom. Så idag har tomten inhandlat lite julklappar. Nu har vi ätit lunch och lillan sover så jag sitter och tar det lugnt. Ska nog ta en liten power nap sen också. Ikväll är det som sagt konsert med Karins kör men jag får se hur jag mår senare. Nu ska jag ta det lugnt :)




6 december

Jag har haft en riktigt bra helg med Karin :) Gårdagen var riktigt bra faktiskt och jag hade grymt kul. Vi behövde verkligen en sån helg och det tråkiga är att det var en av de sista helgerna med den damen. Men hon är redo för sitt äventyr och är klar med sitt år och nästa gång är det min tur. Hon sov här inatt men skulle jobba tidigt så hon åkte vid 9 tiden och efter det somnade jag om nån timma. Idag har jag haft en riktigt slapp dag, sånna behövar man ha ibland. Jag har städat rummet och rensat bland massa pappren och sen vid 3 tiden jobbade jag. Lite senare åkte vi iväg och åt och efter det kollade vi på film och drack varm choklad :)

Nu har jag kollat på säsongsfinalen av Desperate och Brothers & Sisters och vilka slut. Det var elakt för nu måste vi ju vänta ett bra tag på fortsättningen.. Det kommer bli spännande!

Imorgon är det jobb igen och det ser ut som att det blir en tvätt och städdag. Men lika bra att ta det först så har man det klart sen. På kvällen har Karins kör en konsert så jag tror jag och melanie ska åka upp. Men jag hörde precis på nyheterna att en snöstorm är påväg in så vi får se hur vädret ser ut imorgon.

Fick precis reda på att en av mina au pair kompisar fick ett jobbigt samtal och är nu hemma igen. Fy vad hemskt. Jag lider verkligen med henne. Sånt ska inte hända!

Nu är det dags att sova. Hoppas att allt är bra hemma :)


5 december

Igår var Karin här så vi åt mat med familjen först och sen åkte vi till Forever en sväng. Klänningen som jag beställt fanns där och på galgen så var den riktigt ful men jag provade den och det visade sig att jag hade fel. Så nu är nyårsklänningen klar men jag måste samtidigt klaga. Varför har jag fått så långa ben? Jag kan ju inte ha snygga klackskor på mig.. Men alla säger - klart att du kan. Men det är ett I-landsproblem så jag får lära mig att leva med det helt enkelt. Efter detta gick vi på bio på Brothers och den var verkligen sevärd!
Nu sitter jag och pratar med Mamma och efter det ska jag till gymmet! Kvällen ska spenderas med Karin i en studio där hon ska spela in en låt och resten är fortfarande ett frågetecken.

Ha det så bra hemma :)

7 månader

Maj - New York - Time Square



Juni - Los Angeles - Universal Studios



Juli - Beyonce konsert



Augusti - Fia besök - Lake house



September - Kings of Leon konsert



Oktober - Pappa och Ann-Sofie besök



November - Sverigehelg




December bilden blir självklart med tjejerna i NYC


4 december

Idag är det 20 dagar kvar till Julafton och det slog mig precis att jag vart här i 7 månader idag! Jag säger det ännu en gång. Vart tog tiden vägen? Vad hände med detta året? Mitt bästa år som snart är över. Men än har jag tid kvar. Det visade sig att igår var sista gången i skolan. Vår sista inlämning är en CV fast mer avancerad så vi ska skriva den och maila den till henne nästa torsdag så jag ska be om hjälp och få till en bra cv. Dom skriver inte alls dom som den jag lärt mig i sverige men den ser bra ut. Vi satt också och pratade om viktiga saker och vad arbetsgivarna gör som att googla dig så man ska veta vad man har där ute. Det är grymt viktigt och också att man har en seriös telefonsvarare.. Vi sa endel roliga exempel faktiskt - Heey I cant answer the phone right now because I just droped my beer. Den hade ju varit nåt!
Jag jobbar som sagt idag men det går bara bra och just nu sover lillan så jag kommer på tv :)
Ikväll blir det en sväng till gymmet och sen en lugn kväll med Karin.

Ha det så bra hemma :)

3 december

Jag tar tillbaka vad jag skrev igår om tecken och att snön inte är påväg. Nu är den här. Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var ju roliga la la la.. Ne men det snöar ute. Jag blev förvånad faktiskt. Så nu har jag invigt vinterjackan och det känns rätt mysigt. Jag tror inte snön kommer lägga sig men den är här.
Lillan och jag har varit på storytime och innan dess har hon hunnit kolla på Cinderella som nu är hennes nya favorit. Nu sover hon men om en timma ska vi hämta upp Claire. Idag är det skola och näst sista gången. Det kommer vara tråkigt att den är slut men kursen har vart riktigt kul och jag är glad att jag valde den.

Det är sjukt vad veckorna flyger förbi.. Redan helg och fredag imorgon. Livet är bra!

2 december

Jag älskar att vakna nån timma innan man ska upp för att sedan somna om igen. Men nu för tiden vaknar jag ca 3 min innan och då är det inte lika kul! Dagen har gått bra. Jag och lillan har vart iväg på lite ärenden som åkt till biblioteket och bett om ursäkt för boken hunden åt upp. I detta huset skulle det inte vara omöjligt att gå till skolan och säga - förlåt men hunden åt upp min läxa. Det skulle stämma i detta hus.

Jag har insett att lunch här borta inte är så mycket utan dom äter mer på kvällen men det står inte jag mig på. Och tjejerna fick mig på andra tankar i helgen så nu har det blivit kyckling, pasta, sparris och advokado två dar irad. Det är lite svårt att njuta av maten när man har en hårboll med två ögon som lagt huvudet på bordet och kollar medlidande. Men hon får ingen mat! När lillan sov kollade jag på So you think you can dance och Victorisa Secret Fashion Show, en halv film och sen tog jag en power nap på 20 min. Så nu är jag redo för resten av jobb dagen. Som iof är slut om 1 timma..
Jag ska till gymmet lite senare och tänkte prova på pilates.

Hur är allt hemma?

Moster Siw: Skönt att höra att allt är bra här hemma. I köket har vi en termometer som visar glen ellyn, Ingleside (lake house) och jönköping. Och idag var det 51F här och 18F hemma..Så jag längtar inte tills kylan kommer hit. Det kommer bli tomt utan er på julafton men det ska bli kul med en amerikansk jul också. Ha det så bra hemma :)


1 december

Redan? Så det är alltså julafton snart och tjejerna kommer snart? Vart tog tiden vägen? Sommaren bara flög förbi och nån höst vet jag inte om vi haft och nu är det redan vintermånad. Här borta är allt bara bra och fortfarande inte nåt tecken på snö men jag klagar inte. Det hade vart skönt och mysigt med snö men eftersom dom inte har vinterdäck här borta och jag är en rädd liten tjej så är jag fortfarande glad. Jag har fortfarande inte fått någon julkänsla. Tjejerna bakade lussebullar i fredags och lyssnade på svensk julmusik men jag ville bara ändra till radion istället. Jag vet inte varför. Det är klart att jag gillar julen men det känns inte som att den är snart. Det är inte för att jag inte befinner mig i Sverige för jag är beredd på en jul utan släkt och familj för jag visste vad jag gav mig in på. Känslan kanske kommer senare och om den inte kommer snart kommer den iaf den 26 när mina tjejer kommer hit :)  Mormorn ska operera sig på torsdag och hon får inte lyfta på 3 månader så jag kommer jobba några fredagar framöver. Men det ska vi nog klara av :)

Jag har varit i USA i 211 dagar!
Jag kommer hem till Sverige om 154 dagar!