27 februari

Efter en skön sovmorgon åkte jag och Mel till gymmet. Idag hade jag sån enerigi vilket var riktigt skönt. Efter gymmet åkte vi till Sweet Tomatoes och åt lunch. Nu kom jag precis hem och satte mig i soffan. Har grymt ont i ryggen och vet inte riktigt varför. Ikväll blir det filmkväll hos Bianka :)


26 februari

Jag kom precis hem ifrån vårt Au Pair möte. Som vanligt kommer alla dit, sätter sig i grupper och pratar om allt och ingenting och när vi väl skrivit in oss så åker de flesta. Men idag stannade vi ett tag. Men samtidigt tråkigt att försöka lära känna nån när det är så kort tid kvar. Med tanke på att vi har möte en gång i månaden så ses vi inte så ofta eftersom alla bor rätt utspritt.

Idag har jag haft båda barnen hemma så vi spelade spel på förmiddagen och sen åkte vi på storytime. På eftermiddagen åkte vi till Bianka på playdate. Hon har hand om 5 barn som är tvillingar på 2 månader, 2, 4 och 5 år så hon har fullt upp. Barnen lekte på bra och jag och Bianka satt med en bebis var. Han somnade i min famn och det slutade med att jag la mig på golvet och han somnade på min mage. Jag hade kunna ligga kvar där ett bra tag. Det fick mig att tänka på att Freja var så liten när jag åkte. Tänkt vad hon har växt och lärt sig nu :)

Nu är det dags att sova. Denna helgen ska jag spendera hemma i Glen Ellyn. Orkar inte åka in till Chicago så det får bli gymmet och filmkvällar!

Hur är allt hemma?
Ha det så bra :)

25 februari

Det är så himla härligt väder idag. Solen skiner och det är ca -7. Efter att vi lämnat C vid skolan så tog jag och P på oss lite varmare och gick ut i snön. Hon lekte mest medans jag..hör och häpna. Skottade hela garageuppfarten. Vet inte riktigt varför men när jag väl börjat kunde jag inte riktigt sluta. C har bara en halvdag idag så vi ska hämta upp henne om ca 1 timma. Då har hon med sig en kompis hem så vi ska först till Mcd och äta lunch och sen ska de leka här hemma. Ikväll ska jag till gymmet med Mel en sväng och imon är det jobb igen. Då är det ingen skola alls så jag får se vad jag och barnen hittar på. Än så länge har jag inga planer för helgen mer än att träna. Men det skönt att inte göra nåt heller. Jag vill downtown och åka skridskor i millenium park så vi får se hur det blir med det. Sen imon kväll har vi Au pair möte hos vår LCC där vi ska ha filmkväll!!




24 februari

Än av de sämre dagarna här borta. Känner verkligen hur trött jag är och hur dåligt mitt humör är just nu. Det behövs inte mycket för att förstöra mina dagar ibland. Tråkigt men sant! När lillan sover ska jag ta det lugnt och kolla på tv och ikväll ska jag gå ut på en lång promenad. Vi fick mer snö inatt men det verkar ha slutat nu och vägar och allt är bra igen!


Snön..Vill ha vår nu.


Jag har nästan alla stater :)


Mitt nya ipod fodral :)


22 februari

Jag vaknade upp med halsont och ont i huvdet. Så nu har jag laddat upp med massa halstabletter och annan medicin. Har haft ont i halsen i två veckor nu. Antar att jag får hålla mig inne och satsa på att bli frisk :)

21 februari

I lördags hämtade Mel upp mig runt 9 tiden för att gå på spinning. Men när vi kom dit var det fullt så vi fick gymma istället. Men det var skönt att vara klar med träning så tidigt. Efter det åkte jag till Oakbrook och kollade lite snabbt och vid 3 tiden åkte vi downtown för att gå på Chicago Auto Show. Det var helt okey och det är kul att man vart där! På kvällen åkte vi till en bar där Nick jobbar och pratade med han :)

Idag har vi vart i kyrkan för lillan skulle sjunga. Hon var så söt där framme. Resten av dagen har jag vart iväg på en snabb shopping tur men jag hittade inget och sen hyrde jag Coco Before Chanel. Den var bra faktiskt! Snön kom tillbaka ikväll så glädjen och plusgraderna varade inte mer än en vecka. Hoppas att det inte är så illa men dom varnade på tvn.

Ska kolla klart på Brothers & Sisters och sen sova :)

Hur har helgen vart hemma?
Jag hoppas att lilla Freja hade en bra födelsedag :)

19 februari

Efter att mormorn hämtat upp barnen imorse åkte jag på Bosu/interval på gymmet. Dom ändrar passen varje vecka så man fokuserar på nåt nytt varje gång. Idag var passet riktigt bra och man kände hur mycket man brände. Efter det passet gick jag på Six pack attack och sen satte jag mig i jaccuzin.

Nu har jag vart hemma några timmar och funderar på om jag ska ta med hårbollen på en promenad. Ikväll ska vi ut och äta och efter det kommer Mel hit och vi ska kolla på film, Couples Retreat


Inte min typ av film men den verkar ändå bra.. Gillar slutet. Knock knock - How´s there?


18 februari

Det har vart så härligt väder idag med solsken och ca 4 grader varmt. Dagen har gått bra men samtidigt var jag glad när den var över. Efter maten gick jag en promenad och nu sitter jag och kollar på Greys.

När jag var ute och gick kom jag att tänka på en sak ifrån NY. Det var på morgonen och vi skulle med flyget hem till Chicago.
Fia - Sandra det är hål i din väska och nu ligger mitt pass någonstans.
Jag letar efter hålet men hittar inget.
Fia - Men jag måste få ut mitt pass.
Jag öppnar ytterfacket och tar ut passet..
Jag - Det här du letade efter?

Men nu ska jag inte bara hänga ut Fia. Jag fixade lunch i helgen men visste att jag inte skulle få med mig allt ner på en gång. Så jag tänkte vara smart (lat) och bara gå en gång. Så jag slängde vattenflaskan nedför trappan. Smart för vattenflaskan tållde inte riktigt det fallet och det var vatten överallt..

Det är så lätt att vara efterklok!



Barnavdelningen på Ikea.


P har insett att hon ser sin egen skugga


Hårbollen




17 februari

Jag har namnsdag idag :)

Idag hade vi Playdate hos Melanie och barnen lekte på bra. Jag hämtade upp lilla henry från hans nap och gav han hans mat. Att man kan bli så glad av en liten bebis. Han är så otroligt söt. Men när min lilla prinsessa borrar in huvudet under min haka och lägger armarna runt om halsen så kan jag inte göra annat än le. När min stora prinsessa springer emot mig med öppna armar efter skolan. Hur ska jag kunna lämna det? Familjen har vart i kyrkan ikväll så jag passade på att gå på en promenad och det fick bli en timma. Jag har blivit lite besatt av min stegräknare på Ipoden så den är alltid på nu. Så ikväll gick jag ca 8000 steg. Inte illa!

Fick hem kläderna ifrån forever idag. Jag förstår inte varför jag tillverkar genomskinliga kläder. Så jag ska lämna tillbaka träningsbyxerna jag beställde men allt annat passade!

Nu kollar jag på American Idol och väntar på Cougar Town sen blir det en bok och sängen :)

Ha det så bra :)


16 februari

Idag kunde familjen blivit en hund fattigare. Jag har skrikit och jag har gråtit. Jag tog med mig lillan och hunden till hundparken för jag tänkte att båda kunde leka av sig lite. Hundparken är ca 3 min bort och ligger vid en skola. Den är inhängnad överallt förutom vid ingången vilket jag tycker är helt idiotiskt. Efter några min bestämmer hon sig för att springa iväg och se världen. Jag springer efter och skriker efter henne men hon verkar se allt som en lek och fortsätter. Hon var då ute på parkeringen men ville fortsätta. Det är bilar överallt och hon stannar inte. Det slutar med att jag skriker och gråter på samma gång men hon ger sig inte. Tillslut ser jag att en mamma håller fast i henne. Till min lättnad springer jag snabbt dit och tackar. Denna hund! Vissar dagar vill jag inte ens se henne och ibland kan jag inte göra annat än att bara titta på henne. Hon måste lära sig massa saker och hon har en lång väg att gå. Men detta var skrämmande och jag var ärligt livrädd. Hon är inte min och det kunde gått riktigt illa men det fattar ju inte hon. Det spelar ingen roll hur arg man blir på henne hon tittar bara lite snett på en och tycker man är helt dum. Men vad trodde jag? Hon är ju bara en hund.

Ikväll blir det förhoppningsvis gymmet och kickbox/bootcamp.. Om inte snön bestämmer sig för att komma igen! Isf får det bli en långpromenad istället.

Ha det så bra :)


14 februari

Grattis på alla hjärtans dag!


Igår blev det först en promenad och sen skype med familjen. På eftermiddagen åkte jag, steffi och melanie till Ikea där jag köpte kaffe och godis och åt en god middag.
På kvällen åkte vi hem till mig och såg The Stepfather och den var helt ok.

Idag har det inte hänt nånting och klockan är snart halv 2. Jag har skypat lite med pappa och nu ska jag gå en promenad. Senare ikväll ska vi på middag hos mormorn och morfarn.
Familjen blev glada över sina presenter och jag fick en chokladask och ett sött kort :)

Hur har ni det hemma? :)




13 februari

Jag kom precis hem ifrån bion, vi såg Valentines Day. Förväntningarna var inte så höga för med så många kända människor som det är i den kunde den vara bra eller ett skämt. Den var bättre än bra, vad vi skrattade. Den är mer än sevärd och det var en riktigt bra film.

Dagen började med ett Bosu pass på gymmet. Denna gången var det med armar så mina spagetti armar lär göra ont imon. Jag gillar verkligen det passet och det är tufft! Efter det kom lillan hem igen så jag fick passa henne i några timmar medans mormorn åkte iväg på en lunch.

Vi har en liten tävling när det gäller OS. Alla väljer ett land var och har ditt land fått mest medaljer vinner du. Så nu är OS igång..Tragiskt det som hände! Sånt som inte får hända. Hoppas att säkerheten på den banan blir bättre tills allt drar igång. Lika tragiskt som att Alexander McQueen är död..

Nu ska jag sova och imon ska jag ha sovmorgon och njuta av att det är lördag :)

10 februari

Jag antar att jag sover djupt eftersom jag inte vaknade av jordbävningen inatt. Ni läste rätt! Dom flesta pratade om det och frågade om jag vaknat, det har stått i tidningarna och pratats om på nyheterna. Som tur är var den inte så allvarlig. Dagen har gått bra och jag tog fram min envisa sida och tog med lillan i barnvagnen till Melanies hus där vi hade playdate. Det var ju en promenad i sig och det var inte jätte kul att trampa runt i snön på de ställen det inte var plogat. Men jag fick min promenad och hon fick sin lekstund. I eftermiddags har det lagts pussel, målats och badats. Nu har jag kollat på tv en stund och köpt hem lite nya saker ifrån Forever och nu är det dags för sängen och boken - The Last Song.

Måste bara tillägga att jag redan nu börjat fundera på hur sjutton jag ska få hem mina saker...Återstår att se!!
Antar att min Pappa kommer säga - men shoppa inte så mycket då? Yeah right..


 


Jag längtar efter sommaren, Navy Pier, IL


9 februari

Det var ju typiskt att förkylningen ska komma tillbaka. Jag har inte ritkigt tid att vara sjuk. Men när har man det? Inatt kom snön tillbaka och det har snöat sen jag gick upp i morse. Så det blir inget pass på gymmet ikväll men ibland får man se det posetivt också. Nu sparar jag både pengar och bensin! Och nåt godis följer inte med hem eller så jag kan klara mitt mål. Idag har jag och lillan lagt pussel och hon gillar det verkligen. Hon har gjort samma pussel flera gånger med enbart 25 bitar och när det är klart frågar hon glatt om hon får göra det igen. Det är skönt att vi kan göra något tillsammans istället för att hon kollar på Beuaty & The Beast 3 gånger om dagen!

Ikväll har alla olika möten och ska iväg på olika saker så jag ska försöka ta mig ut på en promenad.
Annars blir det nog en lugnt kväll som vanligt. Nu kom hunden och hoppade upp i soffan och somnade. Hon är så söt ibland. Jag kommer sakna denna konstiga, galna, tröga, dryga men underbara hund!

Nu sitter jag och kollar på resor till Washinton DC. Vi är några au pairer som vill åka. Vi får se vad vi hittar helt enkelt :)

7 februari

Helgerna går för fort. Det är redan söndag igen men jag har haft en bra helg. Idag tog jag verkligen sovmorgon och sov till 11. Efter det har jag vart på gymmet en sväng. Nu börjar allvaret och mitt nya liv. Inget mer godis eller onyttigt på vardagarna. Träna minst 3 gånger i veckan och gå minst 30 min varje dag. Jag höll det denna veckan och gick en promenad varje dag förutom torsdag. Jag ser det inte som en utmaning för jag gillar att vara ute och gå, det gäller bara att hitta tillfället till att göra det. Lillan kommer börja skolan om en månad 3 ggr i veckan och går då ca 2,5 timmar och då kommer jag gymma eller gå promenader. Det ska bli skönt att få lite egen tid. Nu håller dom på att fixa maten där uppe och göra allt klart tills super bowl börjar. Jag tror jag ska titta en stund i alla fall. Jag valde att stanna hemma ikväll för jag har knappt vart hemma på hela helgen!


6 februari

Fortfarande ingen dator men det far bli en uppdatering anda. Allt ar bara bra har borta och i fredags var jag och fixade haret. Det var meningen att vi skulle farga haret mer som min naturliga harfarg och darefter lagga i lite slingor. Allt sag jatte bra ut nar vi kollade pa fargexemplet men jag kanner anda att det ar for blond. Men det blev jatte bra och jag ar nojd men en utvaxt kommer enda komma om nan vecka eller tva! Efter det blev det en god soppa ifran panera och skype med mamma. Pa kvallen akte vi och sag Dear John. Den var verkligen jatte bra och man vill inte att den skulle ta slut sa idag kopte jag faktiskt boken..

Idag har jag vart downtown och lunchat med Frida ifran Jonkoping. Vi pratade om au pair livet och om studentlivet och allt annat runt omkring. Hon hade inte vart pa cheesecake innan men det fick helt klart godkant. Efter bade en lax portion och cheesecake ville vi bada rulla darifran for vi var sa matta.

Min vardmamma fyller ar idag sa jag jobbar nu pa kvallen sa de kunde ga ut och ata. Vi kollar pa film for tillfallet men jag tror att jag ska lasa nan av bockerna istallet. Jag kopte Dear John och The Lovely Bones. Ska aka och lana The Last Song nagondag ocksa.

Imorgon ska jag till gymmet en svang och sedan luncha med nagra au pairer och pa kvallen ar det super bowl game men jag har inte riktigt bestamt vart jag ska kolla an!

Hur har helgen vart i Sverige?

3 februari

Jag kommer tyvarr inte sitta vid datorn pa ett tag eftersom jag har fatt virus. Vi har forsokt med det mesta men det vill inte ge sig sa far vi det inte att funka ikvall maste jag lamna in den. Ha en bra helg :)

2 februari

Nu har jag kommit in i en jobbig period igen - jag kan inte sova! Men till nåt annat roligare. Min kamera funkar! Dagen har vart riktigt bra och min värdmamma har vart hemma så jag har lekt med piper och sen har vi vart iväg och fixat lite grejer. Jag behöver en ny kalender eftersom den andra blev blöt av söndagens händelse. Sen har vi städat iordning barnens rum och slängt saker som dom inte behöver längre. Nu har jag slutat och vi väntar på kina mat. Jag vill så gärna på passet ikväll men en stor blåsa har hälsat på min häl så jag får så snällt stanna hemma och istället börja kolla på Paradise nån timma tidigare..

Update: Jag kom nyss hem ifrån en skön kvällspromenad. Skoskavet gjorde grymt ont men det var så härlig luft ute. Det var lite halvsvårt att gå där det inte var plogat men det var ändå skönt med en promenad. Jag kan sätta nåt på att pappa kommer kommentera - ska du verkligen vara ute och gå så sent?

1 februari

Ny vecka och ny månad. Idag har det vart fullt ös hela dagen och jag har vart i full gång. Jag har städat, tvättat, diskat och fixat. Så nu är barnens rum rena och fina (för ett tag iaf). Sen kollade jag och lillan på Beauty and the Beast och sen var det dags för lunch. På lunchen kollade jag klart på Grammys och på Desperate och sen tog jag en promenad och hämtade upp Claire på vägen hem. Ikväll blir det bara en lugn tv kväll :)

31 januari

Helgen har vart riktigt bra. Men för att ta det ifrån början..
Igår var jag först på gymmet en sväng och efter det var det dags att fira Nicole. Det var hennes värdmamma som hade fixat det så det var båda au pairer och familjemedlemar. Det blev mat och kareoke och det var riktigt trevligt. Och jag träffade några nya au pair vilket alltid är lika kul. Väl hemma insåg jag ännu en gång att världen är liten. Frida som gick i min klass nån vecka i ettan befinner sig nu i Chicago på ett college, Frida som jag jobbade med på Arla befinner sig på samma. Vad är oddsen? Så jag ska förmodligen träffa dom nästa lördag downtown.

Idag mötte jag upp Evelina, Nicole och Anne på Ikea för lite shopping och lunch. Tjejerna köpte lite saker och jag köpte pyssel saker till barnen och sen blev det köttbulle lunch. Jag vart tvungen att åka tidigare för att åka på Au pair möte. Det kändes jätte konstigt att vara tillbaka i samma grupp igen eftersom alla var nya. Att få frågan - är du ny? Nej jag är inte ny!! Jag kommer ändå inte riktigt hinna lära känna dessa tjejer vilket är rätt tråkigt men vi kommer ha några möten ihop innan jag åker hem men det blev lite fel att byta Lcc mitt i allt och sen byta tillbaka.

Idag hände vad som inte får hända. Min vattenflaska läckte ut i hela väskan och det var vatten överallt och min kamera blev helt dränkt. Den funkar inte! Allt ligger på tork nu så jag hoppas att den funkar annars kommer jag hata mig själv för att jag var så klantig. Jag hoppas, hoppas hoppas verkligen att den funkar! Så tyvärr har jag inga bilder att visa upp ifrån kalaset eller idag..

Direkt eftet mötet åkte jag hem där det var kalas för lilltjejen. Vi har ätit mat, tårta och annat smått och gått. Antar att det blir en sväng till gymmet imon efter denna kalori måltid.
Nu sitter jag och kollar på Grammy Awards och en en gång förvånas jag inte av vad Lady Gaga hade på sig..
Snart kommer favoriten Beyonce upp på scen.

Vännen. Bästaste bästa vännen. Du vet att du alltid kommer ha mig, jag kommer alltid finnas vid din sida, du kommer alltid kunna prata med mig. Vänner finns till för att stå vid din sida båda dåliga och bra tider. Nedräkningen har börjat tills jag kommer hem och snart finns jag i trånghalla och bankeryd igen!