31 augusti

Nu är det måndag igen och jobbet är igång igen. Det gick för en gångs skull lätt att gå upp. Claire är i skolan och jag har precis kollat på film för lillan sover så sött. Hon har varit jätte gnällig och hängig idag så vet inte riktigt vad det är med henne. Men vi har lekt i parken, varit på biblioteket så det har varit en lugn dag. Nu ringde precis mormorn och ville följa med och hämta upp Claire och bjuda dom på glass. Mysigt! När jag har slutat blir det gymmet eller en lång promenad.




Jag vet inte men jag tycker lite synd om ankan..


Picture time!




















30 augusti

Är Augusti snart slut? Är sommare snart slut? Sommaren 2009 är nu över, skolan har börjat, alla har gått tillbaka till sina jobb och allvaret är igång. Det är nu man inser att allt är ingång på riktigt och man försöker komma igång med allt igen. Här borta är sommaren inte över än iaf och det är fortfarande varmt och skönt! Men allvaret är ändå igen, skolan har börjat, träningen har börjat på riktigt igen och det är riktigt skönt.

Idag tog jag och Karin tåget kl 11 in till Chicago där vi bytte mot ett tåg ut till Sara som bor i Evanston. Vi åkte och åt på Chilis. Ännu ett ställe som jag snart kommer föräta mig på! Jag och Karin tog 3 rätters och var riktigt mätta och glada efteråt. Vi tog en tur till Urban Outfitters och det fick följa med en mysig blå kofta hem. Den var på rean och måste man inte ha ett plagg ifrån Urban Outfitters när ens pappa heter Urban? Pappa denna shoppingen har du inte så mycket att säga till om. Efter det åkte vi och spelade minigolf. Jag vet inte när jag spelade minigolf sist men kul var det och hör och häpna. Jag vann! Vad hände? Det var kul iaf och vi tog kort på allting. Men det var kul att prata engelska hela dagen för en tjej som heter Naima var med.

Nu har jag precis varit ute på en power walk och sara skickar massa bra musik till mig. Så jag ska ta en dusch sen lägga mig och lyssna på dom och läsa i min bok.

Imon är det måndag, en ny vecka, sista dan i Augusti och om 5 dagar har jag varit här i 4 månader!


 


29 augusti

Jag tror att vi många kan enas om..

Borta bra men hemma bäst!!











... Nej jag kommer inte hem!


28 augusti

Nu är det fredag igen, helg. Var det inte helg nyss? Det vore dumt att klaga. Vilket min Mamma precis har gjort på alla min stavfel i denna blogg. Jag får helt enkelt börja läsa igenom innan jag publicerar i fortsättningen. Lillan sover och den stora är i skolan så det händer inte så mycket här borta. På förmiddan hade vi playdate hemma hos Sara vilket innebär lektid för barnen och kaffetjöt för oss. Satt och kollade runt efter hotell och flyg till NY och hittade ett jätte bra men nu en timma efter så fanns inte alls samma pris men jag ska leta på! Nu har jag skypat med pappa en stund och nu sitter jag här med mamma som verkligen ballade ur. Jag satt och fulade mig som vanligt och sen fick hon nog och blev lika dryg. Kan man spela in sina skype samtal?

Helgen kommer bli lugn! Ikväll och på lördag händer inte så mycket men på söndag så ska jag och Karin upp till Sara i Evanston och kolla hur hon har det, ta det lugnt, laga mat och ha det trevligt. Var längesen jag träffade båda två så det ska bli kul :)

Ha en bra helg och NY damerna hör av er så jag vet om jag ska boka!!



26 augusti

Idag var det dags för första skoldagen i ettan för tjejen. Vi alla följde henne dit, sa hejdå och såg när hon gick in med sina nya klasskompisar. Jag fick en sån känsla för där gick hon med sin nya ryggsäck, sin fina klänning, fina i håret och jätte glad för att börja skolan igen. Det var ca 14 år sedan jag började ettan och nu sitter jag här och har tagit studenten och bott i USA i snart 4 månader. Det är sjukt vad tiden går fort. Det var meningen att hon skulle komma hem och äta lunch men jag hittade henne inte och fick fråga efter henne och där satt hon i matsalen med sina klasskompisar, gladare än någonsin och åt lunch. Klart hon inte ville gå hem och äta med mig men väl hemma bestämde vi att hon ska stanna i skolan och äta lunch vilket innebär att från 8.50-3.30 är hon i skolan hela dagen så det är bara jag och lillen som också tar en nap nån timma på dag så jag får liten egen tid.
Vi var också på COD idag och kollade på alla kurser och dess böcker och som det ser ut ska jag ta en fashion kurs och den verkar riktigt bra. Så istället för engelska kurser så åkte jag och lånade shopaholic and a baby, hoppas att den är bra. Dom andra böckerna har varit riktigt bra så varför skulle denna vara sämre?

Idag är det Au pair möte för det blev inställt förra veckan för vädret var inte det bästa. Efter det kanske det blir en promenad om det inte regnar eller en tur till gymmet. Men efter att ha kollat på forevers nyheter är jag rätt sugen på en shopping tur men som min pappa sa så verkar jag shoppa varje dag. Han vet inte så mycket om vad som händer på andra sidan för varje dag blir det inte shopping och nu är det ju höst kläder som gäller! Men pengarna ska också sparas för på nyår drar vi till NYC!

25 augusti

Sitter här och tänker på hur jag ska göra med skolan. Jag började igår men den klassen verkade inte riktigt vara som jag trodde att den skulle vara. Läraren verkade vara hur bra som helst men kursen kommer bli svår men nåt annat har jag inte räknat med men det kommer nog inte vara som jag ville. Jag vill lära mig att prata bättre, att läsa bättre, grammtik och sånt. Vissa säger men lär du dig inte det nu? Jo det är klart att jag blivit mycket bättre på att prata men alla mina au pair vänner är svenska. Inte för att det är nåt dåligt så får ni inte ta det men det hjälper inte engelskan så mycket. Så nu funderar jag på att ta en inredning/design kurs eller mode och kanske försöka lära mig på annat sätt som mina böcker jag läser fast istället på engelska :)

Vi har haft två sista dagar av sommarlovet här hemma och igår fixade vi iordning allt och skulle till poolen men väl där inser vi att det var stängt så vi åkte till vattenpoolen istället. Men det var mysigt det också och  vädret var fint så det var skönt. Idag har vi lekt hårsalong här hemma, tagit det lugnt, haft picknick ute och sen har vi varit vid glen oak poolen och sen blev det middag här hemma med god persiko paj :)

Nu sitter jag och kollar på tv och har börjat programera alla serier till hösten så dom finns där. Tv freaket sandra det är jag det!

Skolan har börjat hemma, folk är tillbaka på jobbet. Hur känns allt?


24 augusti

I helgen var vi uppe i familjens lake house och denna gången var Sara med. Vi åkte upp på fredag kvällen och hunden var också med så det var fullt i bilen och hon visste inte riktigt hur hon skulle sitta eller ligga så varför inte sätta halva delen på mig och andra halvan på sätet. Mysigt! Det blev en lugn kväll och vi kom fram ganska sent så det blev grease och sen sovdags. På lördagen var det fint väder så vi åt frukost och sen gick vi ner och la oss vid båtarna och solade en stund och sen åkte vi ut med båten och jag och Sara åkte ring. Dom köpte en ny och den var mycket bättre än den gamla och lättare att ligga kvar på. Det var hur kul som helst och vi höll oss kvar hela tiden. Sen ville Claire åka och då gick det inte lika snabbt längre men det var nästan värre för då studsade vi verkligen på vågorna. Sen så tog jag och sara en tur med jetskin. Lite halvfeg som jag är vågade jag inte köra så snabbt så Sara fick stå för det och det var hur kul som helst.
Lite senare åkte vi ut med båten och mitt ute i ingenstans fick vi bensinstopp. Så vi fick ringa på hjälp och satt där ute och väntade men vi kom hem tillslut. På kvällen var det dags för fest vid den oranga baren. Lika kul som förra gången, det blev massa blandad musik, massa prat, massa skratt, spel och allt möjligt och den blev det båten hem och vi somnade gott.

På söndagen var det dags för beer partyt som var hos oss denna söndagen men först fick vi en segling tur. Det var jätte mysigt att bara åka ut och det var så lungt och tyst där ute på vattnet men det var inte så mycket vind så det tog oss ett tag att komma hem. Efter seglingtävlingen har någon fest och alla kommer dit, äter, dricker och pratar och denna söndagen var det våran tur. Men när alla hade gått hem packade vi ihop och åkte hem och sen blev det bio för mig och Sara.

Vi såg The time traveler´s Wife och när filmen börjat tänkte jag - den här har säkert spelats in i NY.. Så fel man kan ha för vad ser vi inte lite senare. Vår skyline av Chicago. Det var så konstigt att den spelats in här, här där jag bor, där jag gått, där jag varit, allt jag sett. Det var en konstig känsla men nu kan jag verkligen komma hem och titta på film, tv och säga att jag varit där och sett det. Det är en bra känsla och filmen var riktigt bra. Gillar ni Dagboken är detta en film att se!

Nu är det bara två dagar kvar av sommarlovet här hemma och nu sitter dom och målar och jag passade på att uppdatera. Idag ska vi ta ett sista dopp i poolen och njuta av dagen. Det är soligt och inte ett ända moln så det kommer nog bli en bra dag för klockan är bara lite efter 9. Idag börjar på College igen och denna gången ska jag plugga engelska och jag hoppas att det kommer gå bra. Det kan vara både bra och kul att verkligen lära sig hur dom skriver och hur grammatiken är. Visst vi har lärt oss det i skolan men väl här inser man att det inte är samma sak så det ska bli kul men ändå lite nervöst. Visst jag har klarat av en kurs men det var en sommarkus och inte lika många människor men nu börjar det verkligen på riktigt.

Igår så fick jag skypa med hallavägen och farmor och farfar. Det var så kul att se er och verkligen prata med er istället för att skriva mail, det är andra gången jag ser er och jag hoppas att det blir fler gånger. Det var kul att säga grattis till bror och se han öppna mina paket som som tur var passade.

Om 6 veckor kommer pappa och ann-sofie :D

Hur är allt hemma? Lite kommentarer! Saknar er :)

21 augusti

Grattis lillebror på 18-års dagen. Det är din dag och dagen med stort D. Jag kan tyärr inte vara hemma och se dig festa allt för mycket, göra bort dig och allt som hör till när man är 18. Men hur hade det sett ut när vi stött på varann ute? Njaa. Jag tror jag hoppar det ett tag till men ha så jätte kul ute och njut av livet som 18 åring för här borta sitter jag och har inte hunnit vara 20 än. Grattis på födesledagen bror ♥



20 augusti

Just nu har jag verkligen hamnat i stadiet då allt är - vad gör jag här? Men ju mer jag tänker på det så vill jag inte hem. Jag tror att det var för att jag inte kunde prata med mamma eller pappa på två veckor, att Fia var här och lämnade mig igen. Det är alltid jobbigt att säga hejdå ännu en gång och sen räkna ner dagarna tills vi ses igen. Missta mig inte jag älskar att ni kommer och besöker mig men det kommer också bli tufft med fler hejdå. Ibland eller ofta vill jag bara hem och leva mitt liv, leva som 20 åring, göra lite som man själv vill och bara vara hemma och vara med alla nära och kära. Men jag vet att det har jag tid med sen också men det kommer ändå att vara tufft och jag har inte sagt nåt annat. Jag har varit här i mer än 3 månader och nu kommer min första hemlängtan men ändå så vill jag inte hem. Men när barnen är jävliga och jag vaknat på fel sida så kan man inte annat än tänka på alla där hemma. Men när jag väl pratar med er igen så känns allt genast mycket bättre. Jag önskar att jag kunde vara hemma när alla fyller år, min lillalillebror är imon 18 år och Ebba börjar gymnasiet, alla vänner fyller eller har fyllt 20, Niclas och Annie börjar sista året på gymnasiet. Jag kommer missa julen hemma, all julmat, släkten och allting men klarar jag mig utan det i ett år? Jag tror att jag gör det och jag vill se den här världen också och vara med om alla högtider som dom har här. Men det är klart att det kommer bli tufft men ändå så underbart för mina vänner kommer och hälsar på mig och vi ska ha en fantastisk nyår tillsammans.

Men ibland eller ofta så saknar man allting hemma när man hör vad ni gör, vad som händer och jag vill också vara med.

Det är svårt att förstå att jag faktiskt varit i New York, Chicago och Los Angeles. Jag kan nu se saker och platser på tv och säga att jag har varit där. Jag lever min dröm och jag har det jätte bra. Om jag ger upp detta liv tidagare än planerat måste jag bara inse att jag inte är någon förlorare utan att jag klarat något som många andra kanske inte gjort.

Bara lite tankar och funderingar ifrån mig här borta i landet långt långt bort.


19 augusti

Jag kommer inte upp på morgonen längre och jag går alltid upp efter 8 och har sovit mycket mer än mina 8 timmar. Men jag antar att man kommer in i sånna perioder för just nu är jag inne i perioden - vad gör jag här?
Fick sedan en jätte kram och puss av min sötnos och sen vände det men allt dom gjort idag har jag bara retat mig på och sen kom hunden som är riktigt speciell och då blev allt ännu roligare. Hon är erkligen speciell på flera sätt. Hon är en jätte bebis! Ne nu ska jag inte klaga så mycket, jag mår bra och har det bra jag har nog bara vaknat på helt fel sida.

Idag har vi au pair möte i våran stora grupp. Undra hur Sara har det i sin familj, det var så längesen jag träffade henne. Skämt och sido men vi blev dom mobbade och fick en egen grupp. Men det blir möte på Starbucks iaf.

Nu börjar det åka och är tornado varningar på tv. Borde jag vara orolig?

Ha det så bra hemma :)

18 augusti

Men vad jag har blivit dålig på att uppdatera här. Igår var det en regnig dag så vi hade en lugn dag, åkte till biblioteket och så. Idag var det dags att säga hej till Dora på min värdmammas jobb. Dora är ett barnprogram här som dom flesta barn älskar. Hon har gjort en ny kollektion med företaget min värdmamma jobbar för. Vi fick ställa oss i en lång kö och sen fick barnen ta kort med Dora. Vissa barn hade stått jätte länge och när dom väl hade kommit fram så började dom gråta, skrika och blev livrädda. Sen åt vi en god lunch innan det var dags för mig och barnen att åka hem.
Nu har jag pratat med både mamma och pappa och det är dags för dom att sova och mig att ta hand om tvätten.
Ikväll blir det gymmet och sen film med Sara. Ha det så bra hemma :)



Men oj vad hände?

15 augusti

Insåg precis att jag inte har uppdaterat på ett tag. Men nu har jag fått min sladd och den kom i onsdags eftermiddag så det har varit skönt att ha sin egna dator. Dom senaste dagarna har det varit shopping som stått på schemat. I torsdags var det dags för Six flags. För er som inte vet är det ett stort nöjesfält och allt är lite värre än kära liseberg. Det var hur kul som helst och jag åkte det mesta. Vi åkte en som man satt i men sedan vändes man så man låg ner som stålmannen så man skulle flyga fram. Den var hur rolig som helst! Så det var en bra dag. Mina kära vänner vågade inte åka en som jag gärna ville så jag åkte faktiskt själv och äcklig var den men helt klart värt det så det var en jätte bra dag :)

Idag var vi hos Toms släkt på förmiddan och sen åkte vi direkt till flygplatsen. Det kändes så overkligt att vara tillbaka där igen. Dessa två veckor har gått så fort men vi har hunnit med så mycket. Det är så tråkigt att säga hejdå. Inte nog med att vi sa hejdå i maj.. nu sa vi hejdå igen. Men jag vet att du kommer tillbaka om 4 månader med Emelie och Lowisa och det kommer bli hur underbart som helst. Och om två månader kommer Pappa och Ann-Sofie som kommer bli hur bra som helst. Det är jätte kul att så många vill hälsa på mig men det är jätte jobbigt att säga hejdå när ni åker tillbaka till sverige och jag tänker på när jag kommer hem och räknar ner till maj.. det är en evighet kvar. Men jag trivs men det är klart att man tänker!
Vännen jag hoppas att du hade det bra dessa två veckor och att resan hem gick jätte bra. Hör av dig sen så jag vet att allt gått bra hem :)












10 augusti

Ingen laddare men det ser ut som att den kommer pa onsdag och jag hoppas verkligen att den kommer funka.
Idag har vi varit och bowlat med tjejerna och jag tror att dom hade kul. Det var ju lite svart for den lilla men hon klarade det iaf. Sen lyxade vi till det med Mcd mat.. eller inte som en vanlig dag har borta! Det ar jatte varmt ute och jag samlade nyss lite poang med att tvatta och dammsuga bilen. Bra dar sandra! Barnen sover och nar dom vaknar ska vi till lekparken och ikvall blir det promenad och sen shopping for blondinen bredvid har inte riktigt fatt nog an :)



9 augusti

Fortfarande ingen laddare men vi har det bra anda. Vi sitter uppe i Lake huset och njuter av solen som bestamde sig att titta fram idag. Det har regnat dom senaste tva dagarna men vi har hittat pa saker anda. Vi kom upp i fredags och da blev det en lugn kvall med ett smyckes party. Igar regnade det pa dagen sa vi akte och shoppade och jag fick med mig en skon stickad troja som kommer bli fin till hosten och vintern. Har ar det en stor sjo med massa hus runt om, batar och allting. Sa efter shoppingen tog vi en tur med baten och det var jatte harligt. Pa kvallen var det dags for feste nagra hus bort sa dert blev mat, ol i bla muggar och amerikansk festande med vilda amerkanare men vi hade jatte kul och vi var dom tva svenskarna som alla ville halsa pa :P


Jag uppdaterar mer nar vi har kommit hem och nar jag fatt min sladd sa jag kan skriva normalt igen.
Nu ska vi ut i varmen, aka bat och jag ska testa vattenskidor.
Jag kommer vara blondinen i vattnet hela dagen men jag ska forsoka :)

Ha det sa bra hemma.

6 augusti

Fortfarande ingen datasladd men vi overlever har borta anda! Jag bestallde en ny igar sa jag hoppas att den kommer imon och att den passar. Igar var vi pa woodfield mall som har ca 300 butiker och det blev endel shopping. Jag kopte ett sott linne pa forever och orhangen. Aven att jag vantat med shoppingen tills Fia kommer handlar jag knappt ingenting. Men hon koper med sig massa fint hem, festklanningar och allt men det ar inte riktigt sanna klader jag jobbar i sa :P

Nu ska vi aka och ata pa chilis och jag hoppas att hon gillar det lika mycket som mig och sen blir det mer shopping for damen skulle jag gissa pa. Imon aker vi till Lake houset och da blir det bad, sol, vattenskidor, aka bat, fest och ha kul.

Sa nasta vecka hoppas jag att jag har en dator som funkar och att vi kan skypa och prata igen for nu har det snart gatt en vecka utan familjen pa skype.


4 augusti

Laddaren kom igar och passade inte alls sa vi ska skicka tillbaka den och forsoka bestalla en ny. Vad jobbigt allt blev och jag markte snabbt hur beroende jag var av min dator. Jag har inte pratat med mamma eller pappa sen i fredags och vi brukar skypa och prata varje dag sa det ar lite konstigt och jag kan inte lagga upp bilder, jag kan inte branna over mina bilder, jag kan inte visa fia massa bilder. Jag hoppas att detta loser sig snart for en dator behover man har borta och jag vill inte kopa en ny just nu.

Igar tog jag med henne till varat shoppingcenter och om hon gillade det. Hon fick med sig snygga klanningar hem och lite annat smatt och gott och det slank ner en klanning till mig ocksa.. Ooops. Nej den var jatte fin och ska invigas i helgen nar jag for forsta gangen ska upp till Lake houset. Sen var vi hos mormorn pa middag igar och at gatt sa vi var matta och glada och sen somnade Fia i soffan som vanligt. Det ar inte latt att leva i sverige tid. Men hon kommer nog vanja sig nar det ar lagom dags att aka hem.

Idag har vi varit pa simlektion.. Eller vi kanske ska saga sahar. Vi vaknade kl 7 av att nan borrade, sog och allt vad han nu holl pa med. Dom fixade roren till min toa, och allt som gar under huset sa nar jag vaknade var toan borta och en man i mitt badrum.. Men efter nan timma var allt lost och toan ar nu som vanligt igen sa det ar bra. Men efter simlektionen blev det lunch och sen akte vi tillbaka till poolen, badade och solade.

Nu sover barnen och vi sitter har och ikvall blir det filmkvall. Obsessed kom ut idag med Beyonce och jag tror att den ar riktigt bra.

Hoppas allt ar bra hemma och uppdatera mig lite for jag kan tyvarr inte prata med er.
Godnatt eller godmorgon.


3 augusti

Det ar kaos har hemma, toaletterna funkar inte, det ar arbetare har, barnen skriker och jag vet inte riktigt vad vi ska gora. Vi fick hoppa over simlektionen idag for hon ville inte ga sjalv och jag maste vakta huset! Sa idag blir det nog lek i parken, kanske poolen lite senare och ikvall blir det shopping :)

Sa i lordags kom Fia, jag sprang pa henne pa flygplatsen  och sen akte vi till TGI Fridays och at och val hemma somnade hon direkt. Inte sa konstigt med tanke pa alla flygtimmar.
Igar var vi inne i Chicago. Vi var uppe i Sears Tower, Bonan och sjalvklart Cheeecake factory som var lika gott som vanligt och cheesecake blev det over! Forresten jag har nog godis for ett ar framover.

Vad hander i Sverige da?

1 augusti

Tack for alla kommentarer :)

Jag har hunnit stada nedervaningen, fixa till allt i rummet, tvattat lite, varit ute och gatt och sen har jag bara suttit och tiden vill inte ga snabbare. Jag har vantat och vantat. Jag vill bara aka nu och springa fram och krama sonder Fia. Men nu ar det bara 2 timmar kvar tills hon landar.

Igar gick min dataladdare sonder sa min vardpappa hjalpte mig att bestalla en ny och den kommer nasta vecka. Sa jag lanade deras bara for att uppdatera lite. Imon ska jag ta med Fia in till Chicago och visa henne allting som Sears tower, Chicago Bean, Navy pier och shoppingen. Vi kanske inte hinner med allt men vi ska forsoka!

Ha det sa bra hemma och nu vet ni varfor det blir dalig uppdatering har.