31 oktober

Jag känner mig inte alls pigg och kry och jag tror att jag håller på att bli sjuk och det är inte alls bra. Så idag blev det ingen träning som planerat utan jag började tänka till på bussen in så jag hoppade träningen. Jag har inte riktigt tid att bli sjuk nu. Imon ska det bli kul och då kan man inte vara sjuk :)

Jag har fått ett mail ifrån en jätte bra familj och jag blev hur glad som helst när jag läste det. De verkar hur underbara som helst, bor hur bra som helst, reser mycket och barnens åldrar var också jätte bra. Men nu till det stora minuset de hade en annan agency och de vill inte gå över till min och jag vill inte gå över till deras. Deras är helt okänd och iaf i detta land. Jag hade verkligen hoppats på denna familj men jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få dem att förstå att organisation är bra. Nån ide någon? Jag tror inte detta vill min väg.

Nu ska jag kolla på One tree hill sen ska jag nog sova för imon blir det jobb och sen Party Party :)


Ha det så bra.

29 oktober

Just nu sitter jag med ett leende på läpparna. Tack så mycket för tipset Madelen. Jag har hittat så många familjer som är mina drömfamiljer och jag hoppas hoppas bara att någon av dem vill ha kontakt med mig. Jag har lagt till dem iaf så tiden får avgöra :)

:)

Jag har blivit utmanad av Josephine

Regler:
* Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna den som utmanat dig.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade!


1. Jag har aldrig på mig Jeans.
 
2. Jag älskar godis och kan inte vara utan det.

3. Jag sjunger när jag kör bil, vem gör inte. Men det är då ingen annan hör ;)

4. Mina vänner betyder nåt så enormt mycket för mig!

5. Jag hatar att bo ensam hemma. På kvällarna

6. Jag är en riktig slösa

7. Jag intalar mig alltid att jag inte kan saker. Ändring på detta.

Okey dessa saker var verkligen inte roliga men man blir lite ställd och vet inte riktigt vad man ska skriva.


Jag utmanar:

Carro
Sophia
Daniella
Sabine
Madelen

Enjoy :)

28 oktober

Jag sa ju ja till att komma tre timmar tidigare till jobbet idag. När klockan ringde var det det dummaste jag gjort. Jag har nog sovit 4 timmar på sin höjd inatt. Vad det beror på har jag ingen aning. Kan bero på att jag pratade med Liselotte lite för sent igår. Men hon har vart borta för länge så vi har endel att ta igen. Men när vi lagt på tog det två timmar innan jag somnade. Så imorse var jag inte pigg och det var ju mindre kul att gå ut i det kalla vädret och skrapa bilen. Dags att vänja sig nu och ta fram de varma kläderna istället kanske.

Vi fick hur mycket varor som helt på jobbet och eftersom får hiss är sönder/repareras så skulle alla varor lyftas ner från övervåningen till frysen där nere. Detta tog mig oss tre timmar och det var ju inte det minsta roligt. Min rygg tyckte inte riktigt om alla dessa lyft. Men dagen flöt på ändå och sen gick jag på medel pass på friskis som jag tror jag ska gå på fler gånger om jag kan :)

Jag måste bara säga att Liselotte är rätt rolig så du får några rader här.
Vi pratade i söndags när hon kommit hem och bestämde att vi skulle ses på onsdag för då är jag ledig.
Sen hördes vi t o m på kvällen och sa dagen igen. På måndan ringer hon och ska kolla vilken dag vi hade bestämt och jag svarar onsdag. Igår bestämde vi onsdag ännu en gång och pratade om vad vi skulle göra. Idag ringer hon och säger att hon dubbelbokad mig och Jennifer och undrar om vi kan ses alla. Jag säger att vi bestämde inte idag utan IMON.
Liselotte du får börja skriva upp allt på post it lappor och sätta lite överallt. Nej jag skojar bara jag räknar inte med att du ska hålla koll på allt men lite kul var det :) Skönt att du är hemma.

Imon är jag ledig och självklart ska det komma några hit och borra och greja. De ska sätta in nåt men jag kommer inte riktigt ihåg vad det hette men det är rätt ointressant. Saken är den att jag inte får sova. Jag får väl gå ut i pappas rum och kolla på tv eller nåt eller gå en promenad om vädret är på min sida.

Nu ska jag sova, bättre än igår :)
Godnatt.

27 oktober

Det känns som att jag tröttnar lite på det här. Men ändå så gillar jag ju att skriva av mig. Men innan blev det så mycket prat om au pair grejen men nu när det ligger på is så händer det inte så mycket. Måste bara säga att det är jobbigt när folk frågar - har du hittat nån familj än? Det är inte riktigt jag som hittar familjen. Allt går till så att ett kontor i Boston sitter med min ansökan samtidigt som de sitter med alla familjers, de kollar familjernas krav, mina egenskaper och allt och jämför och ser om detta kan bli en bra match. Är det det så skickas ett mail till mig och ett till dem, vi pratar eller mailar och kommer sedan fram till om det kommer funka eller inte. Så jag har tyvärr ingenting att göra i allt detta mer än vänta. Och att vilja ha en familj i California är inget jag är ensam om, jag har inte så mycket barntimmar som andra har heller så det är ett minus också. Allt detta plus lite till gör att det tar lång tid. Men jag har tålamod :)
Det gäller att inte ha för bråttom också för i slutändan kommer jag sakna alla mina vänner så mycket ändå.

I lördags var det iaf utgång och det slutade med att jag blev ensam tjej på förfesten men det var inte som jag trodde ändå. Jag hade faktiskt riktigt kul och utgången sen var kul den med. Så kvällen var verkligen jätte bra :)
På söndagen blev det lugnt här hemma och firning av Farfar. Alltid lika trevligt att vara där ute och sen fick jag träffa min lilla kusin med. Det är rätt kul att de hur 1 åringar underhåller sig. Nu har han kommit på att man kan tända och släcka en lampa så det höll han på med ett bra tag och sen är det så gulligt att se hur de dansar åt alla deras leksaker de har som spelar. Jag gillar barn, därför jag ska bli au pair :)

Idag har jag jobbat och jag har alltid intalat mig att 12-19 är en mördartid. Men idag var det som en vanlig lördag alltså för mycket att göra. Men jag gillar när det är mycket att göra för då rullar dagarna på som de ska :)
Imon skulle jag jobbat 11-15 men jag skulle hjälpa till med varorna och komma 8 istället och söndagstiden togs bort och byttes ut mot torsdag. Inte mig emot :)

På onsdag ska jag träffa Liselotte. Hon är äntligen hemma :D

Nej nu måste jag verkligen sova.

Godnatt :)


23 oktober

När man inte jobbar så blir det oftast så att nätterna blir sena och mornarna blir ännu senare och så var hela dagen borta. Men sen sist så har jag vart ledig ända tills idag. Men jag har passat på att att göra ingenting, fixa lite här hemma och träna. Igår var jag ute hos Farmor och Farfar, åt en jätte god middag och pratade om allt möjligt. Det är skönt att man kan prata så :) Och Farmor började prata om Jul och allt och hur mysigt det kommer bli och jag har hela tiden intalat mig själv att jag inte vill vara hemma under jul och nyår för då behöver jag inte tänka på den planeringen. Men Farmor fick mig på andra tankar för jag gillar verkligen julen där och denna julen är Willes första och självklart vill jag vara hemma. Men som sagt jag kan inte styra någonting utan om det blir en jul och nyår hemma det får de på andra sidan jorden bestämma!

Idag har jag jobbat 12-18 och det var både upp och ner. Vissa dagar har man mer och vissa mindre men det rullade på som vanligt. Sen dess har det inte hänt så mycket mer än att äta, duscha och nu sitter jag här.
Jag fick hoppa in och jobba imon med en 9.30-15. Allt för att inte missa träningen. Men jag och Emelie ska träna, basta och sen blir det middag. Vart och med vilka är fortfarande ett frågetecken men det ska bli kul ändå. Alltid kul att ha lite saker planerade. Jag är faktiskt ledig på lördag också men vad som händer på dan vet jag inte men på kvällen blir det utgång. Hoppas den blir lika lyckad som förra helgen. Men vågar man hoppas på det två helger i rad? Vi får se.

Nu tror jag att jag ska läsa lite i min bok för det var ett bra tag sen den var öppen och den är rätt svår att hänga med i.


Det var ett antal månader sen du åkte härifrån och jag har saknat dig min vän.
Men på söndag kommer du hem.
Hoppas du har massa att berätta och det gissar jag på att du har.
Ses nästa vecka Liselotte :)

20 oktober

När jag skrev datumet såg jag direkt och tänke direkt - detta var mitt datum och jag kunde varit iväg just nu!
Men ibland får man inte alltid som man vill. Jag får frågor varenda dag - är du fortfarande hemma? jag trodde du skulle vara iväg nu? när åker du?
Gott folk jag vet precis lika lite som ni. Det enda jag vet är att när jag väl får en familj så åker jag och då kan allt hända snabbt. Så vi får ta vara på våran tid! Men min högsta önskan är att komma iväg så snart som möjligt. Jag ska maila Boston och fråga hur allt ser ut för mig och om de har något nytt att berätta eller om de kan säga på ett ungefär när jag kan komma iväg.
Det jobbiga är att jag kan ju inte planera något så självklart tog jag inga jobbtider efter den 20 nu. Det har dykt upp 3 tider nu i efterhand men hur lätt är det för mig att planera. Jag har verkligen ingen aning och jag vill jobba och jag behöver jobba så jag tog tider i hela november.  Men så mycket timmar blev det inte ändå för vi är endel som vill åt extratiderna och det gäller att vara i god tid för att få de rätta tiderna och jag fick några men annars är det de korta passen som gäller. Men jag antar att det är bättre än inget! Jag ringde till Vikariepoolen för att se om jag kunde skriva in mig där men det visade sig att de hade så lite att göra och jag vet att mitt jobb ringer när de behöver hjälp och detta händer rätt ofta så jag får väl hoppas på det. Jag ser saker som handlar om USA varenda dag, på tv och runt om. Det går inte att göra annat än att drömma sig bort. I början var jag i en dröm hela tiden och tänkte och funderade hur det skulle bli men nu är jag mest ledsen över det. Det har gått flera månader utan att det har hänt nåt. Det är klart att man tänker - Vad har jag gjort för fel? Det är ju lätt att ta åt sig samtidigt som jag vet att jag vill bara till CA och det är därför det tar tid men det är ju mig och mitt liv det handlar om och jag ska lämna alla i ett år och då har man rätt till att vara kräsen. Jag önskade bara att det inte tog sån tid och vissa säger att jag ska byta organisation för då kommer allt ske så mycket snabbare. Men att fixa allt till ansökan och fixa alla referenser var ingenting som var så lätt och alla mina bor inte ens här och jag kan inte riktigt med att be om allt igen så jag hoppas nåt händer snart.

Jag vet att jag inte har skrivit på senaste men det har inte hänt så mycket mer än jobb, träning och massa fritid. Jag älskar att vara hemma och ta det lugnt men nu har det blivit lite för mycket för det och jag blir bara rastlös. Jag får se till att sysselsätta mig med nåt men jag vet inte riktigt med vad. Som t e x denna veckan så jobbar jag torsag och idag är det måndag. Vad ska jag hitta på fram tills dess? Jag antar att det får bli en massa träning sen ska jag se om jag kan låna bilen så kan jag åka och hälsa på Farmor och Farfar för jag lyckas alltid jobba när vi ska åka ut dit. Och det är rätt skönt att åka dit själv får då vet jag att vi kan prata hela tiden och ingen annan som stör ;) Min lilla kusin vill jag gärna träffa snart med.

I helgen blev det först jobb och sen blev det hem och fixa iordning sig för utgång. Det är kul att göra oplanerade saker för det är då allt blir som bäst. Det blev förfest på Torpa och vi hade hur trevligt som helst, det blev för mycket drinkar, endel dans, som vanlig en massa prat untanför centrum, en massa tjejsnack, och som vanligt massa sms som inte borde skickas. Nästa helg ska min mobil ligga i garderoben hela kvällen tills jag kommer hem! Sen blev det hemgång med min kära Danni och vi somnade gott och vaknade faktiskt pigga och glada och pratade igenom gårdagen :)

Nu ska jag packa ihop mina saker och åka till pappa sen hoppas jag att de vill följa med mig på en promenad och resten av kvällen blir nog bara lugn som vanligt.

Ha det så bra :)

Jag hittade låten ifrån passet..


*

There's a first time for everything

12 oktober

När man går upp och resten av familjen sover, det är mörkt ute och hur kallt som helst då är man verkligen inte sugen på att åka till jobbet och speciellt inte gå i en kyl i 8 timmar. Men som de flesta tidiga dagar så gick denna snabbt. Tyvärr var jag klantig och sträckte ryggen på nåt sätt när det bara gått två timmar så jag gick som en gammal tant och paclade hur segt som helst. Men jag kunde inte med och fråga om jag fick åka med nån annan eller åka hem så jag kämpade på. När jag kom hem var det soffan som gällde direkt och jag tänkte kolla på en Irene Huss film men den hackade lite så det fick bli Mamma Mia istället och man kan ju inte göra annat än le :)
Sen somnade jag som vanligt och vaknade upp med ett ryck och trodde att jag hade missat jobbet. Vad fel det kan bli ibland.

Nu ska jag se om jag somnar för jag skulle behöva sova tidigt.
Eller lära mig att göra det.
Imon jobbar jag 9.30-18 sen tänkte jag träna men ryggen får nog vila en dag.


Ju mer prat det är om au pair så tänker jag bara mer och mer.
Jag vill iväg det är bara förnamnet och tids nog kommer jag vara iväg.
Men nu får det ta den tiden det tar (finns ju inget annat jag kan göra)
Men jag vill nog bara va ett tag här hemma och jobba på så mycket jag kan.
Det får bli så helt enkelt men dyker det upp en familj kommer jag hoppa av glädje.


Ha det så bra :)

11 oktober

Det har varit skönt att ha två lediga dagar nu. Man uppskattar mer att ha lediga helgdagar än vardagar faktiskt. Idag var jag och Emelie och tog en förmiddagsfika på Vasas och pratade på om allt möjligt. Sen tog vi en tur på stan innan det var dags att åka hem. Sen hann jag bara hem och vända innan jag följde med och hälsade på lilla Alma :)
Nu har jag suttit och kollat på två Irene Huss filmer. De är riktigt bra faktiskt.
Jag tror att det blir sängen om en stund faktiskt för imon är det arla som gäller 06. Låt mig somna ikväll tack.

Igår var jag och Fia på bio. Vi såg Step Brothers. Meningen var att vi skulle sett Patrik 1,5 men det fanns inga platser kvar så vi såg den andra istället och den var faktiskt helt okey. Lite låg humor men man fick sig några skratt så den var värd att se. Sen missade vi precis bussen så vi gick till centrum och hälsade på grannen min en sväng, sen en tur till jobbet och sen skulle vi ta bussen. Det var vad vi trodde men den gick tydligen inte vid östra cenrum den tiden så vi fick fördriva tiden en timma till. Om vi lyckades bra vet jag inte. Det blev ännu mer prat utanför centrum och en kall fia och en kall sandra. Så det var skönt att komma hem och sova :)


Ne nu måste jag försöka sova.

Ha det så bra :)

10 oktober

Jag måste säga det igen - det är sjukt vad jag drömmer konstigt! Men drömmarna är rätt roliga faktiskt. Men man undrar ju vad de har för mening egentligen. Jag kom precis in från en skogspromenad. Det är alltid lika skönt att gå en promenad och det är så skönt att gå i skogen. Jag tror att jag kommer saknar det när jag kommit iväg. Allting är så friskt, tyst och mysigt på nåt sätt. Jag gillar inte hösten egentligen utan det enda som är fint är när löven är sådär härligt rödoranga. Annars gillar jag det inte alls. Sommaren är min favorit så ni förstår nog varför jag vill iväg.
Jag ska laga lite mat om ett tag sen ska jag in och träna pulspasset och ikväll ska jag träffa Fia. Vad vi ska göra är fortfarande oklart.

Imon ska jag och Emelie ta en förmiddagsfika på stan. Hur längesen var det inte man gjorde det?
Jag är för en gångs skull ledig på en lördag och jag har glömt bort vad man gör. Och jag vill inte ligga hemma och sova bort dagen så detta ska göras :)


Ha en bra dag :)

   

8 oktober

Det är trist att gå upp när vädret inte är bra. Igår var det en fin höstdag men idag är det bara trist, grått och kallt. Det gör att man bara vill stanna inne, dra täcket över huvudet och kolla på filmer. Men inte idag för jag hade tid hos frisören för att fixa till det lite igen. Jag gjorde som förra gången, lite blondt och lite brunt och jag gillar det verkligen. Det passar mig bättre än det där jätte blonda och sen känns det så fräscht också. Nu kom jag precis hem och ska äta lite innan jag åker ner och jobba en 16-21. Hoppas denna kvällen går lika snabbt och bra som förra. Då var vi tjej teamet som jobbade. Undra vilka det är idag?

Ha en bra dag :)

 

7 oktober

Det blev ju lite för sent igår efter alla gossip girl avsnitt så jag somnade om när klockan ringde imorse. Men jag hann till bussen ändå och kom in till Danni i tid. Vi tog en tur upp till Ikea och köpte fler galgar till mig och doftljus. I love them!
Sen åt vi en god lunch på Soya och pratade av oss. Egentligen vad finns det att göra på lediga dagar? Antingen är man hemma, är med vännerna och är man med dem så går man på stan, lunchar eller gör bort med pengar på annat håll :P
Efter lunchen åkte vi hem till mig en stund. Jag har även beställt tid för att slinga håret imon med. Ska bli skönt att fixa till det igen även att det inte var så längesen men jag tror att jag gör samma som förra gången :)

Nu ska jag kolla klart på desperate, äta onyttiga kanelbullar och när jag kommer tillbaka ska det ha hänt nåt på mitt konto. Snälla!

Dont think to much

Eftersom jag vaknade så sent så hann jag inte med så mycket. Men jag åkte iaf och visa upp bilen på verkstaden så de fick titta på det och sen lämnade jag bilen på mamma jobb. Sen tog jag en promenad ner till jobbet. Det var folk lite då och då och kvällen rullade på som vanligt och gick hyffsat snabbt. Det var så längesen jag jobbade kväll så jag har glömt bort allt. Men onsdag är det kväll som gäller igen. Det är rätt skönt för då kan man hinna med saker innan. Ja om man vaknar i god tid vill säga!
Nu har jag suttit och kollat på 4 avsnitt av Gossip Girl och klockan är lite för mycket jag vet. Men jag jobbade natt i helgen och det tar några dagar att ställa om sig det var en anledning till varför jag gick upp så sent idag. Men iaf serien är så himla bra och jag vill bara se mer mer mer. Så jag antar att det får laddas ner några avsnitt ifrån season 2 imon. Yeaj :)
Ne nu är det verkligen sängen som gäller och imon ska jag ha en hel dag med D, You need it and I need it.


Godnatt :)


6 oktober

Då var det måndag igen. Ny vecka. Nya tag. Nya möjligheter.

Visst är det jobbigt när föräldrarna ringer på hemtelefonen 20 signaler och som dessutom ligger på en annan våning. Eller det kanske bara händer mig. Jag blev lagom sur då men somnade om i nån timma.
Vilket både var bra och dåligt för jag gick upp för ca 1 timma sen.
Så jag hinner inte med så mycket idag mer än äta lunch, åka in med bilen till verkstaden och sen jobba.

Ha en bra dag :)

*

Make a wish.
Have you done it?
Good.
Now you just have to believe in it.

5 oktober

Natten gick bara bra även att det var folk non stop från kl 19 men vi klarade av den ändå.
Det var skönt att gå hem kl 03 iaf och slippa stängningen.
Så jag somnade gott sen iaf.
Jag och mamma skulle fixat mitt hår och utväxten idag och hon skulle göra folieslingor men sen vågade vi inte så det får bli ett besök hos frisören snart. Jag la ju i lite mörka slingor förra gången så det skulle ju bli fel att lägga i ljusa över dem nu.

Nu sitter jag och kollar på One tree hill och det lär jag nog göra några timmar fram över.
Sen ska jag väl duscha, göra ansiktsmask och fixa lite saker. En promenad kanske det blir med om vädret tillåter.

Nej jag ska inte bli den sista.
Jag ska också komma iväg och nästa vecka ska jag också få en matchning.
Allt detta har fått mig att känna mig värdelös.
De fick mig att tro att detta var så lätt.
Vilket det visade sig att det inte var.
Det känns enbart pinsamt att berätta för sina vänner och familj att inget nytt har hänt.
Det får en att känna sig värdelös.
Starka ord kanske men det är sanningen.

i will not be the last one

I will do this.
I Can do this.
I will not be the last one.

4 oktober

Nu har jag varit uppe i några timmar. Jag vaknade av att jag var så himla hunrig så det var bara att gå upp.
Natten gick bara bra och det var lagom med folk och stängningen gick som vanligt, alltså flum på hög nivå. När jag kom till bilen så fick jag en mindre rolig syn. Den ena backspegeln hängde bara. Jag fattar inte riktigt hur folk orkar hålla på. Jag och mamma har fått tejpa upp den nu för vad ska man göra när det är helg och allt. Det går att köra med den iaf men det är ju ändå en tråkig utgift och onödig.

Nu ska jag kolla på några one tree hill avsnitt sen är det jobb som gäller igen.
Men idag går jag inte stängning så då kan jag åka hem direkt vilket är skönt.

Ha en bra dag :)

3 oktober

Idag har jag vart hemma, tatt det lugnt och laddad ner några One tree hill avsnitt. Den serien blir bara bättre och bättre och efter förra avsnittet så var jag bara tvungen att se nästa. Nu är alla braserier igång igen. Det ser ut som att jag kommer få ett tråkigt hemm liv framför tvn ;)

Nu kom jag precis hem ifrån Friskis och Johns pass. Det var lika kul och bra som vanligt. Egentligen så borde inte pass vara så kul men musiken gör en hel del så det blir bra.
Jag fick en speciell känsla när jag kom till friskis och nåt slog mig och jag tog tag i saken och jag tror att jag gjorde det rätta.
Nu sitter jag och kollar på One tree hill.
Ikväll blir det jobb som gäller från 22.04.30 och jag hoppas att det går snabbt och bra.

Ha en bra kväll :)

2 oktober

Idag skulle jag jobba och hade rätt men när jag kom dit hade jag inga skor att ta på sig. Vem är det som tar alla mina grejer? Så jag fick gräva fram ett par gamla skor i en låda och de var ju mindre fräscha och hala var de också. Men jag hoppas att jag får tillbaka mina kläder snart. Det är ju jobbigt att jag går natt helg och inte har mina egna kläder.
Efter jobbet åkte jag hem, fixade ansiktsmask, gick en promenad. Jag la in lite nya låtar på mp3n innan så det var skönt att gå till det :)

Jag hatar att jag nästan alltid är så sötsugen. Kan man få bort det eller styra det på något sätt? Man kan väl självklart ha viljan och min finns där men samtidigt tänker jag att det gör inte så mycket om jag äter den biten eller den saken för jag kommer ju ändå träna sen. Men det sätter sig ju ändå och även om det inte syns utåt så sätter det sig där inne. Jag blir inte alls lika sötsugen när jag håller igång hela tiden men när jag sätter mig ner och t e x kollar på tv så blir jag sugen på något. Vad ska hända när jag kommer till USA där nästan allt är onyttigt? Jag får helt enkelt lära mig och där ska det tränas på min lediga tid det kan jag lova. Ne nog om det skärpning Sandra!


Ibland funderar jag på att göra en Daniella. Du vet vad jag menar ;) hhaha


Ha det så bra :)

1 oktober

Jag gick upp runt 8 och gjorde mig iordning för att åka in till jobbet. Väl där ser jag att jag inte var med på schemat så jag trodde att de hade glömt mig men jag skulle tydligen inte jobba. Jag var helt säker på att det stod det på mitt schema hemma (det gjorde det). Men det blev inget jobb för mig men precis då hörde Jossan av sig så jag åkte hem till henne en sväng sen gick vi in till stan och åt lunch. Sen såg jag att de hade ett bra erbjudande på Hår 2000 så jag gick in och fick brynen plockade och fransarna färgade.
Nu ska jag åka och lämna lite grejer hos mamma sen ska jag in och träna med Danni :)


Ha det så bra :)