From me to you!

Pappa: Min pappa, min pappa. Han är den bästa pappan man kan ha, men även den som tror att han alltid har rätt, den som kan tjaffsa i timmar och inte ge med sig, den som kan bråka med mig om samma saker varje vecka och aldrig fatta att hans dotter aldrig riktigt kommer bry sig. Jag saknar dig men att skypa varje dag och se att du är lika dryg som vanligt gör mina dagar bättre.

Mamma: Min dryga mamma, min mamma som lever för att dansa. Min mamma som är så speciell och otecknisk att man skulle kunna göra en bok om allt hon inte kan. Men det man egentligen borde göra är hjälpa henne. Men när man varit ifrån den här speciella människan ett tag märker man hur mycket man saknar henne. Hon är speciell, jag är speciell och hon är min mamma. Och att vara ifrån varann gör att man inser hur mycket man saknar varann.

Ann-Sofie: Detta kan vara den snällaste människa på jorden och jag har alrig hört henne säga något elakt. Ända gången hon är lite speciell är när det blir för många drinkar och för mycket ostbågar men det är en helt annan historia. Men fy katten vad hon är bra!

Niclas: Min bror, min hatade, älskade och dryga bror. Han fyller snart 18 år och börjar bli vuxen. Han har skaffat sig jobb och det går riktigt bra, han försöker med säljsnacket på sin syster men det kommer aldrig gå hem, han har börjat med körlektioner. Du har verkligen ändrat på dig och bara till det bättre. Jag hoppas att jag inte kommer komma hem till ett rum fullt med disk från månader tillbaka. Istället kommer jag hem till en lillebror som tar studenten. Sjukt!

Annie: Min annie, min annie som jag brukar knacka på hos sent på kvällarna och fråga om hon kan göra en fläta på mig, frågar om jag får låna nåt i hennes garderob, pratar om allt och ingenting, berättar allt och ingenting. Jag saknar våra pratstunder och jag är så glad att du är lycklig och det är du verkligen värd!

Ebba: Börjar snart gymnasiet vilket är ganska overkligt. Att alla bara blir äldre och äldre är rätt naturligt men att du börjar gymnasiet och dom andra tar studenten om ett år är ännu overkligare. Det var nyss min tur. Hoppas att du kommer trivas och att allt kommer gå jätte bra. Det klarar du!

Fia: Min bästa, min andra hälft. Vi har aldrig varit ifrån varandra såhär länge. På lördag får jag träffa henne, prata om allt och ingenting hela nätterna, ta igen allting jag har missat. En bästa vän ska man alltid finnas där för, jag finns alltid där för dig även att jag är tusen mil bort. Jag finns! Och jag saknar dig nåt så enormt. Kom hit nu.

Daniella: Att en människa på mindre än ett år kan komma in i ens liv och ta så stor plats är rätt fantastiskt. Även att vi inte sågs varje dag kunde vi höras efter veckor och fortfarande veta vart vi hade varandra. Hon är min yngsta vän men den mognaste och har dom rätta ideerna och absolut dom visaste tankarna. Hon är grym på det hon gör och jag vet att hon kommer komma lång. Min lilla plutt du förstår inte hur mycket jag saknar dig.

Liselotte: När jag ser munkar och coca cola tänker jag på dig. Vilket blir varje dag eftersom kylen är full av cola men inte så konstigt men tanke på detta land och dess cola intag. Jag saknar dig och hoppas verkligen att allting går bra där nere, lev livet och njut av tiden du har kvar.

Emelie: Du kom också i i mitt liv snabbt och det är jag verkligen glad över och jag önskar att jag hade kvar videon med din fina dans för det hade gett mig ett gott skratt. Jag saknar dig och hoppas att allting är bra och vill du göra nåt så gör det, du kan och du kan göra det själv! Vill du hit och plugga, gör det för det klarar du! Längtar verkligen till jul och nyår för då ses vi.

Jossan: Grattis på 20 års dagen ännu en gång, du är verkligen en människa som bevisat att du klarar av det mesta och det visste jag att du skulle göra, du har den sötaste dottern och det är så tråkigt att jag missar alla hennes framsteg och allt hon kommer kunna göra. Jag saknar dig!

Lowisa: Vem är nu inne på Nilsons och hälsar på dig var och varann dag och bara sitter och pratar och tar upp din tid? Jag hoppas verkligen att allting är bra där hemma och det var så kul att se dig i lördags men också känsligt för jag saknar dig och längtar så till jul och nyår.

Farmor & Farfar: Jag hoppas att altanen kommer bli riktigt fin och jag längtar efter att få inviga den nästa sommar. Jag saknar verkligen er och skulle gärna ta bilen ut till er, äta farmors goda mat och prata om allting och sedan bli tvingad att äta massa kakor även att jag är mätt.

Mormor & Morfar: Mamma och moster får uppdatera mig om att ni har det bra och det hoppas jag att ni har. Jag har svarat på erat brev så det kommer komma om några dagar. Det är skönt att vi kan ha kontakt på det gamla vanliga sättet i alla fall.

Moster Siw: Jag hoppas att sommaren och semestern har varit bra och att du har det bra hemma :) Självklart kan jag köpa något till dig men jag har inte hittat någon sådan affär här än men jag ska hålla ögonen öppna.


Sara: Att man kan lära känna en människa på msn och sedan gå till att bli min sjukaste vän det är rätt konstigt. Men vi har kommit varandra jätte nära och det kommer bli riktit jobbigt att lämna henne. Detta är Sara vest, Kaj, Puff, Halvan, Bull, kalla henne vad du vill men hon är min speciella Sara och tillsammans blir vi ännu speciellare :)

Angelica: Vi kommer alltid ha LA, och jag kommer aldrig glömma den resan och det var min bästa vecka någonsin. Jag är så glad att jag lärde känna dig men än är våran resa inte slut. Maj 2010 fortsätter den :)


Min familj, mina vänner, min släkt och alla andra jag saknar er men ni ska veta att jag trivs verkligen här. Jag pratar engelska varje dag och blir bara bättre och bättre, jag trivs verkligen med min familj och barnen och jag har kommit varandra mycket närmare, jag har jätte bra vänner och jag har faktiskt inte ens haft hemlängtan. Men i lördags blev det svårt att se alla fira 20 års dagen med Fia och Lowisa och jag var här borta helt ensam. Men det var mitt val och ja lär mig så mycket, upplever fantastiska saker och lever verkligen livet. Jag är äntligen här och detta är min hem och det känns bra att kalla det hem! Men glöm aldrig bort mig och jag finns här men jag saknar er väldigt mycket.


29 juli

Det är helt underbart att vakna upp, sätta på datorn och se att det är varmt och klarblå himmel. Jag har inga fönster här nere så jag måste kolla den först! Vi har varit på simlektion, legat och solat på altanen, ätit lunch och sen var vid Poolen med mormorn på Glen Oak som tillhör golfklubben. Efter det blev det sova för lillen och vi målade naglarna och spelade spel ute på altanen. Sen tog vi en promenad runt kvarteret och sen blev det italienskt till middag :)

Nu har jag precis kollat på en dålig film så nu blir det twilight.

Ha det så bra :)

Pappa och Ann-sofie vad hände med bokningen?

28 juli

Just nu springer det runt en 2 åring i ballerina badräkt och vickar på rumpan. Vad händer hos er?
Vi har varit på simlektion, huset är ny städat och vi har ätit lunch så om en stund ska vi till poolen.

Igår var Sara här på middag och sen blev det lite shopping. Alltid när man vill åka och shoppa hittar man ingenting men när man bara ska in och kolla snabbt kan man ta med sig halva affären hem. Jag hittade iaf en halvlång vit kofta på rean och det har jag letat efter ett bra tag så det var bra :)

Jag tror och hoppas att jag hittade ett bra hotell till Pappa och Ann-Sofie och dom kommer den 2 Oktober. Då ska jag ta ut dom på massa sakar, visa dom runt och tydligen stog sears tower rätt högt upp på listan så dit ska vi! Ska bli kul att träffa dom igen och då har jag nästan varit borta i ett halvår. Det är rätt stort!

På lördag kommer Fia och bara för att jag längtar så mycket så kommer dagarna så sakta. Sara åker iväg med sin familj så det blir jag som kör själv till flygplatsen och jag hoppas att jag hittar. Jag ska helt enkelt göra som Angelica sa följa den kära Gps tanten. Men hon och jag kommer inte riktigt alltid överrens. Klart jag hittar och jag ska flyga på dig.


Grattis till körkortet älskade vän, jag visste att du skulle klara det. Kom hit så firar vi våra 20 års dagar, körkort och allt :)


27 juli

Igår var vi inne i Chicago och var uppe på the skydeck på sears tower. Det är över 100 våningar upp och nu har dom byggt en glas ballkong så man kan gå ut och kolla. Det är en fantstisk utsikt över hela chicago, skyline och allting. Det tog ett tag att komma upp för det var endel kö men väl uppe var det helt klart värt det. Att ställa sig flera hundra meter över chicago på en glasskiva var riktigt läskigt men jag gjorde det och bilderna är jätte fina. Efter det blev det god mat på cheesecake factory och efter en hel dag i chicago var jag trött, fötterna trötta så jag hämtade upp Sara för bio, the ugly truth. Den var riktigt bra och vi vek oss av skratt men samtidigt förutsägbar.

Nu äter jag frukost och snart är simlektion. Hoppas allt är bra hemma :)

















Det var läskigt men helt klart värt det :)

25 juli

Det är lite svårt att fatta att det redan är helg och snart är juli slut. Vart tog veckan vägen och vart tog Juli vägen? Det får gärna gå fort iaf tills på lördag då Fia landar i Chicago! Igår var jag hemma hos Sara, vi åt subway vår nya cravings ställe och sen blev det film. Sen åskade det och regnade nåt enormt så när jag åkte hem lös det uppe hela himlen och det var riktigt läskigt så jag somnade med mp3n men jag hör ändå inget här nere.

Idag har jag hunnit med gymmet, ett ben pass så jag kommer inte kunna gå imon vilket är rätt dumt eftersom vi ska in till chicago. Nu ska jag skypa med Fia och Gänget. Hon och Lowisa har 20 års fest idag så det blir skyper med hela gänget och jag har inte sett vissa på 3 månader så det ska bli riktigt kul. Sen ska jag till Sara och det blir film och bakning :)

Ha det så bra :)


Update: Det var jätte kul att skypa med tjejerna och när alla visades blev det lite känsligt. Det är klart att jag saknar er och jag hoppas att ni får en jätte bra kväll. Men efter det så blev det illa för just nu är jag riktigt sur. Äckelhunden har bitit sönder min rosa bikini som hängde i min dusch så hur hon har fått tag i denna har jag ingen aning om. Hon be också sönder mina tygskor i början av veckan. Pappa att jag ska ut och gå med henne kan du glömma..

24 juli

För 14 år sedan kom en liten blond tjej med bruna ögon hand i hand med sin pappa till lekis. Hon var blyg och vi andra tittade och skrattade åt henne. Vad jag inte visste var att denna tjejen skulle reta mig, vara elak mot mig men också sluta som min bästa vän. Vi har nu hållt ihop i 14 år, gått i samma klass ändå till 9an men skiljts åt på gymnasiet. Vissa saker har kommit emellan oss men det ska aldrig hända igen. Idag fyller hon 20 år och jag sitter på andra sidan jorden. Jag får inte vara där och ge henne en stor grattis kram, jag får inte ge henne en fin present, jag får inte ge igen och supa henne full på sin 20 års dag, jag får inte ge henne dumma uppdrag, jag får inte se henne le och jag får inte vara med på plats.
Min bästaste bästa vän hoppas att din 20 års dag blir hur underbar som helst och jag är med även att jag är här borta och jag saknar dig så. Nästa lördag är det jag som flyger på denna tjejen på flygplatsen i Chicago för då har jag henne i hela två veckor.


Grattis på födelsedagen bästis ♥



22 juli

Det är onsdag vilket innebär att halva veckan har gått och tiden rullar på. Vi kom precis hem ifrån simlektion vilket betyder min twilight tid och pipers lektid. Jag håller på och tvättar och städar lite och barnen kollar på tv. Jag hade varit där uppe och skulle ner till mitt rum och hittar Daisy där inne. Blev lagom skrämd och nu tittar hon sådär konstigt på mig. Jag undrar om hon förstår vad jag säger på svenska? Dryg hund. Det är varmt idag men inget pool väder så vi får se vad vi hittar på i eftermiddag. Jag ska iaf skriva lite brev och skicka till sverige :)

Ikväll blir det en promenad runt sjön och sen får vi se vad som händer.
Imon har vi au pair möte med våran nya LCC. Ska bli kul att träffa lite nya människor tänkte jag säga. Men det är ju bara jag och Sara i våran au pair grupp. Hahaha sjukt! Så när Sara byter familj så blir det jag och LCCn. Givande!

Förresten idag är det en månad och 2 dagar sen Liselotte fyllde 20. Ville bara informera om detta.
Om två dagar fyller någon 20 men jag har glömt bort vem det är... kan verkligen inte komma på.. Får kolla upp det!

20 juli

Idag är måndag vilket betyder jobb. Klockan stod på 7.33 och jag vaknade men ställde den på snooze i 5 minuter. Trodde jag ja. Klockan 8.37 vaknade jag upp av att någon ringer mig. Jag flyger upp, tar bara på mig nåt och väcker sedan barnen. Vi hann till simlektionen och dom hann äta frukost i lugn och ro så jag hoppas att dom inte är allt för arga.
Idag har det varit simlektion, vi har lekt hemma och det enda vi har lyssnat på hela dagen är High School Musical, Hannah Montana och Jonas Brothers så jag behöver nån annan musik nu känner jag. Annie om du läser detta så vet du vad Claire har? Hon har Sharpay golfklubbor. Hon har hela kittet och spelar med dom på riktigt. Allt i rosa!

Sen var vi ute och gick med Daisy en sväng vilket slutade med att hon såg en kanin, drog iväg och stackars Claire försökete hålla emot men det gick inte så Daisy drog henne över nåns gräsmatta. Tyckte riktigt synd om henne.


Det är så skönt att inte ha skolan nu för då hinner man med så mycket mer och jag hinner träna mer och på bättre tider. Ikväll ska jag hem till Sara en sväng.

Mitt slutbetyg i Principles of marketing blev B. Är jag nöjd med det?
Ni som känner mig vet att skolan inte är min sak. Får jag då ett B med allt på engelska så är det klart att jag är nöjd.




19 juli

Idag stog roadtrip till Indiana på schemat. Så vid 10 åkte vi och hamnade helt rätt utan några större problem. Det var jag, Sara, Sandra, Maria och Karin som åkte. Väl på stranden så somnade vi alla och solen kom fram så det var riktigt skönt. Vi skulle till Indiana Dunes men stranden var så mycket härligare så vi stannade där. Påvägen hem stannade vi på Ikea, åt räkmacka och köpte med oss lite svenska onyttigheter hem. Så imon blir det IKEA kaffe i min fina rosa termos.
Det var en bra dag och det är kul att man kan åka i 1,30 och vara i en annan delstat :)

Sen var jag och Sara ute och gick några varv runt sjön, sprang i trappor och gick runt high schools tränings plan. Riktigt skönt att vara ute och gå och speciellt när man går och pratar. Att vi är i USA har jag fortfarande inte fattat.

Idag blir det sängen tidigt och jag hoppas att nästa vecka kommer innehålla mycket mer sömn.

Ha det så bra :)


Förresten lite dåligt med kommentarer ;)


Jag och Karin på stranden.


Alla i Karins solglasögon :)

To the left, to the left


You had me at hello

















BEYONCE - Hon var helt underbar, det går inte riktigt att beskriva känslan. När hon först kom in på scenen förstod jag inte riktigt att jag stod där. När hon avslutade med Halo visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Hon sjöng den så himla fint och hon avslutade med att sjunga om Michael Jackson. Bilderna säger inte mycket om hur fantastiskt det var, jag har det inspelat men som alltid så blir inte kvaliten så bra men jag har mina minnen och jag är glad att vi gick. Hon var helt amazing!

baby I can feel your halo

Hon är snygg, hon kan dansa, hon sjunger som en gudinna. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna kvällen. Jag har aldrig ryst så mycket på en kväll, jag kämpade för att inte börja gråta vissa låtar. Hon var helt fantatiskt och jag kan inte riktigt förstå att jag har sett Beyonce Live. Det var helt underbart.
Nu ska jag somna till hennes låtar och imon får ni bilder.

17 juli

Solen skiner, jag har slutat, jag ska början göra iordning mig och välja kläder för ikväll.

Tonigt - I Am Tour with Beyonce :)


16 juli

Igår ringde min värdmamma och frågade om jag kunde byta dag med mormorn men vi ska ju på Beyonce imon och tar tåget kl 1 men det var inga problem. Så jag fick ledigt idag och det är jätte fint väder ute så jag ska snart lägga mig, sola och plugga. Efter gymmet igår pluggade jag en stund sen åkte jag hem till Sara och drack vanilla chailatte och sen kunde jag verkligen inte somna. Så efter mormorn kommit idag så gick jag ner och sov i två timmar till. Mitt rum har inga fönster och det enda ljus som kommer in är ifrån dusch fönstret och det syns knappt så jag kan somna när som.
Jag gjorde en jätte god vattenmelon - jordgubbs smootie och sen har jag hunnit skypa lite med Fia och Danni.

Nu ska jag ut i solen och sen kommer Sara och det blir svensk pannkaksmiddag :)

nothing else matters

Hon den där Sara är en speciell människa. Speciell kan betyda hur mycket som helst och beror på hur man tar det. Jag är en speciell människa och tillsammans blir vi crazy. Vi är one of a kind och är absolut oss själva, säger en sak och skrattar i flera minuter. Jag är glad att du är här och gör denna tiden tusen gånger roligare.

Sara håller i ett linne med en zebra på:
- Tror du jag kommer se bra ut i den här?

Sara vill tatuera in myror på rumpan:
- då kan jag säga att jag har myror i brallan!

Sara vill tatuera in en svamp på foten:
- då kan jag säga att jag har fotsvamp!

I LA.. Jag och Sara väntar på Angelica:
- Ja men vad bra då kan jag testa hur många morötter jag får in i munnen.
Vem får den iden?

I LA. Jag sitter och letar kläder i min resväska och helt plötsligt ser jag en person i ögonvrån. Då har Sara bestämt sig för att göra en kullerbyta över sängen men missade så hon landar rakt på golvet. Eller Kråka som det heter på norska!

I LA. Vi försöker sova men Sara känder inte riktigt för det så varje ord vi säger fortsätter hon på. Det hade inte alls nån mening eller betydelse men vi skrattade så vi grät i flera minuter.

Och förresten alla utom Sara trillar i Hostel trappan. Hon borde gjort det men istället snubblar hon på plattorna utomhus.

Eftersom vi är lite speciella så svarade vi alltid såhär på norrmännens sms - vad händer och fötter?
Dom fattade inte riktigt vad dom skulle svara och tänkte att ett svar som: huvud, axlar, knä och tå vore bra! Bra norrmän, bra.


Sara i egen hög person.

Kaj och Boje!



15 juli

Vilket konstigt väder det är idag. På min dator stog det att det vara 23 och sol men när jag kom upp regnade det och var helt kvavt. Jag har haft huvudvärk hela dagen och ljuset är konstigt så man kisar hela tiden. Vilka problem man kan ha! Efter simningen åkte vi och köpte massa frukt för Claire hade kläckt att vi hade en mixer hemma. Bra att jag visste det, jag som älskar smooties men bättre sent än aldrig. Så vi köpte med oss jordgubbar och bananer och hyrde en film. Väl hemma luktade det gas i hela huset så jag blev lite orolig och lite senare kom en man och kollade upp det men han hittade inget fel. Det där med gasspisar har alltid varit lite läskigt. Gillar inte alls dom.

Nu sitter jag här och dricker min goda smootie, barnen kollar på film och jag ska snart plugga lite. Imon är slutprovet och det ska bli skönt att det är över. Då har jag nån veckas ledighet ifrån skolan innan nästa kurs börjar.
Ikväll ska jag äntligen till gymmet och plugget följer med för dom har tidningshållare ;)

Här kommer lite bilder ifrån senaste:










Kolla in håret :)




14 juli

Att sova tidigt på kvällarna har inte riktigt vart första prio på senaste tiden utan nu går jag och lägger mig på nätterna och vaknar upp som ett vrak och gör kaffe direkt. Mitt IKEA kaffe är snart slut så Fia vill du ta med dig lite svensk kärlek alltså gevalia milea så vore det underbart. Städerskorna kom rätt tidigt och barnen gick ner och väckte mig men nu har vi kommit hem ifrån simlektionen och jag hann plugga lite, dricka mitt kaffe och avnjuta en god smootie. Det är inte soligt varje dag här men varmt är det alltid känns det som, riktigt underbart.

Nu ska jag fixa lite lunch till barnen och om molnen försvinner åker vi tillbaka till poolen annars hittar vi på nåt kul hemma!

Idag lämnar jag in min sista inlämning och det känns jätte bra, slutprovet är på torsdag och idag går vi igenom dom sista sakerna. Ska bli skönt att inte ha skolan på ett tag men snart börjar höstlektionerna men jag har inte riktigt bestämt vad jag ska läsa än men jag tror att det blir nåt med engelska. Kan vara bra att kunna skriva bra också istället för att bara prata.

Kan inte riktigt fatta att Fia kommer om 18 dagar, 18 DAGAR! Det är snart och tiden flyget iväg så snart hoppas jag på henne på flygplatsen. Jag har planerat vad vi ska göra och det är ett fullspäckat schema så du har endel att vänta dig! Det kommer bli Underbart.

Igår blev Sara ännu blondare och vi började rätt sent för jag var tvungen att göra klart inlämningen så runt halv 12 var vi båda hungriga så vi hoppar in i bilen, sara har den fina slinghättan på sig, tar Mcd drive in och äter ett gott nattmål, dansar snyggt i bilen och får konstiga blickar. Men håret blev bra och nu är hon blond med lugg :)




På fredag ska jag och Sara på BEYONCE och den 26 september ska vi på KING OF LEON. Vi kanske tar Britney i september och Blink 182 och Fall out boys när vi ändå är igång ;)


12 juli

Idag har det blivit träning på gymmet och efter det en efterlängtad dusch med inpackningen och nu känns håret hur bra som helst. Sen har jag pluggat, skrivit fakta ord, läst boken och gjort frågorna. Sen har jag städat mitt rum. tvättat sängkläder och handdukar och allt så nu är rummet rent och fint. Familjen kom hem för någon timma sedan och ikväll ska jag nog kolla på film med Sara och Sandra :)

Grattis på 20 års dagen Malin, hoppas att du hade en bra dag och det är tråkigt att jag inte kunde vara där.



Min säng


Mitt badrum


Lite för stora kläder kanske?


Sötunge



♥ ♥ ♥















Familjen :)

11 juli

Idag har solen faktiskt tittat fram och klockan är lite efter halv 1 och jag har precis ätit upp min frukost. Jag vet att jag har sovit bort halva dagen men det var precis vad jag behövde. Jag har knappt sovit innan 12 en enda natt sen vi kom hem ifrån LA och eftersom ingen är hemma så kunde jag sova ut. Idag blir det pluggdag eftersom jag har slutprovet nästa vecka och jag börjar hellre i tid och repeterar mot slutet. Och ikväll ska jag till Sara för hon jobbar kväll så jag ska hålla henne sällskap.

Igår var min lediga dag så jag gick upp och fixade frukost och allt till barnen sen kom mormorn, hämtade dom och åkte till simskolan. Jag åkte till gymmet :) Det var så skönt att träna igen men idag mår inte kroppen lika bra men imon blir det träning igen. PÅ Saras lunch åkte vi till Chilis och åt och sen hittade vi en affär som sålde slinghättor så vi åkte och köpte slingfärg. Jag fick för mig att göra min också men eftersom hätta inte tar likabra blev det inte allt hår så en sur sandra tar med sig allt till sara och sara tar hela utväxten. Resultatet blev en megadundersuperblond Sandra. Men efter några tvättar, dagar i solen så kommer allt vara jämt och fint. Det ser bra ut nu det är bara det att det är jätte blont. Det är exakt så ljust som mitt andra hår. Men på sommaren ska man vara ljus. Dom mörka slingorna kommer till hösten :)

Ha en bra lördagkväll :)

Update: Jag somnade i solen men var lugn jag hann plugga igenom det mesta innan. Sen hämtade jag upp Sara och vi åkte på inpackning och silver schampoo jakt. Ni kanske tror att det låter lätt men inpackning är nåt dom har lite av i detta land. Till slut hittade vi både inpackning och silverschampo och på den salongen tog dom 12 dollar för klippning. Jag satt nog i stolen 1 min efter så nu är jag fin i håret igen och hon klippte precis som jag ville. Nu blir det mer plugg och sen filmkväll hos Sara :)

9 juli

Solen har inte velat titta fram så mycket idag men det har varit riktigt varmt ändå och kvav värmen men jag ska inte klaga. Det har varit simlektion, lek hos sara och jag fick gosa med hennes söt bebis, lunch, spel, lek i parken och fixa tvätten.

Nu ska jag fixa lite att äta och sen är det dags för skolan :)

Igår var jag och Sara ute och åt med min familj sen hamnade vi på Forever och det blev en ljus jeanskjol och lite hårspännen sen åkte vi till Wal mart och fixade hårfärg. Så nu är Sara blondare och det blev jätte fint :)


Update:
Kom precis hem ifrån skolan och fick A denna inlämningen också. Men påvägen till skolan spelades en speciell låt, det var våran L.A låt och jag fick en sån känsla. Jag ville bara skrika ut allt vad jag hade för jag är så himla glad just nu. Jag är verkligen lycklig. Jag har velat detta så länge och det gick nästan ett år och ett tag var jag nära att ge upp men innerst inne skulle jag aldrig velat det. Jag är här nu och jag lever livet, mår hur bra som helst, skaffar mig hur mycket minnen som helst och det största och bästa är LA med Sara och Angelica, kommer aldrig aldrig glömma den resan, jag lär mig nya saker, nya erfarenheter, lär mig språket och växer som person.
Jag är hur glad och lycklig som helst
:)


8 juli

Påväg till simskolan kom regnet så jag tyckte lite synd om Claire som behövde gå idag men det var nog varmare för dom i vattnet än för oss uppe. Efter det åkte vi och hyrde film, Bolt blev det. Nu har vi ätit och har komit halvvägs med filmen. Lillen sover och jag tror hon börjar bli sjuk för hon har varit riktigt hängig och gnällig idag.

Idag blir det Sara kväll. Vi ska äta kakglass som vanligt. Det är min största last sen jag har kommit hit. Jag har inte varit ett stort glass fan innan men kakglass kan man inte få nog av. Sen ska vi kanske slinga hennes hår om vi hittar sånt i detta landet och självklart blir det massa L.A prat!

Så skönt att vara av med allt i skolan.. trodde jag! Jag fick A på inlämningen men dom hade flyttat fram slutprovet så om en vecka är skolan slut vilket är riktigt skönt så denna helgen tror jag att jag skippar Lake houset och pluggar istället. Vill få bra på provet och det lär inte bli nåt plugg där uppe.


Om P på kortet så visste jag inte ens att hon gjorde så. Klart jag inte skulle lära henne sånt :)


7 juli

Först ut var simlektion som vanligt och jag och Piper kollade på. Hon lekte och jag njöt av solen. Sen åkte vi hem till Sara en sväng där barnen fick leka av sig och jag och Angelica åkte till Starbucks en sväng. Angelica åker hem till sverige idag och har nog precis lyft! Det är tråkigt att du åker hem, vi hade den bästa veckan i L.A, jag kommer aldrig glömma den. Det kändes som att vi kännt varann ett bra tag och vi tre hade så himla roligt tillsammans. Glöm inte L.A och glöm inte våra planer nästa år.
Efter ett tråkigt hejdå åkte vi hem och åt sen åkte vi tillbaka till poolen men det var mest molnigt så vi stannade inte så länge. Istället åkte vi hem, tog en varm dusch och sen somnade barnen. Under tiden pratade jag en stund med Pappa och Ann-Sofie och lekte med Daisy. Jag måste erkänna att jag gillar henne även fast hon är en jätte bebis men hennes hundögon faller man för så imon ska jag ta med henne ut på en riktigt promenad så hon får leka av sig lite.


Jag säger som Annie. Alla skriver om det, alla pratar om det och alla ska vara med på ett hörn. Jag pratar självklart om hysterin kring Michael Jacksons död. Jag har aldrig varit ett stor fan av honom men självklart gillade jag hans musik, han var riktigt stor och musiken kommer fortfarande leva kvar och jag tror t om att den kommer att bli större. Men jag var med i Kaoset, jag var med när allt hände och idag kollade jag en stund på minnesstunden och när dottern sa hur mycket hon älskade sin far blev det för sorgligt. Och att dom nu måste gå igenom vårdnadstvisterna är ännu hemskare. Stackars barn!

Ikväll är det skola som gäller och efter denna kvällen kan jag släppa en stor sten.
Ha det så bra :)


6 juli

Jag tänkte bara lite kort och gott informera er alla om att jag hatar att plugga. Det kan vara det tråkigaste som finns och jag önskade att jag fick in all information av att bara kolla på sidan en gång. Men så är ju inte fallet direkt. Efter att ha levt livet en vecka i LA sitter jag här nu med en inlämning, två uppgifter och 6 quiz att ta igen. Vad missar jag? En rolig shoppingrunda med tjejerna. Kanske låter tragiskt av mig men ni känner mig och jag hatar att plugga.

Dagen har varit jätte bra. Först ut var simlektion och sen blev det lek i Saras hus. Sen har det varit storstädning i barnens rum. Hur mycket leksaker och böcker kan en 6 åring ha? Svara inte ens.

Åter till böckerna. Tänkte bara skriva ett tråkigt inlägg. Det var kul att skypa med mamma och danni idag, det var ett bra tag sen med båda faktiskt!

Daisy är livrädd för Dammsugaren så varje gång jag tar fram den så springer hon och gömmer sig och kommer tillbaka när kusten är klar. Idag skulle jag och barnen ha lite kul så vi höll den mot henne och viftade. Haha där hade vi Bambi på hal is. Jag är elak jag vet men ni skulle sett henne.

Ha det så bra :)

Förresten vi såg The Hangover igår och vi alla tre vek oss nästan av skratt. Vilken film! Helt klart värd att se och eftersom föräldrar och släktingar läser detta så ska jag inte gå in på mer detaljer (allt för att få pappa att oroa sig lite extra.hahha)
Den var riktigt bra och efteråt blev det mer skratt. Vi är bra knäppa vi men vi gillart :)


5 juli

Nu har jag hunnit vara hemma några dagar och det känns riktigt skönt. Mitt hem är i Glen Ellyn i Chicago det är rätt konstigt det. Det kändes som att jag skulle hem till sverige igen efter denna resan men där bor ju inte jag.

Igår var det 4 juli och det firas stort här borta. Först var det parad i stan som jag, sara och angelica kollade på och sen åkte vi och åt gott på Chilis och sen blev det converse shopping. Ett par låga Converse för 20 dollar är inte helt fel det. Sen på kvällen var det fyrverkerier vid sjön och det var riktigt mysigt. Jag hörde att Saras värdmamma hade sagt att det var kort och litet i år. Vi svenskar stog mest och tänkte: tar det inte slut snart?
Men amerikanare nöjer sig inte med nåt litet. Min pappa ville inte vara sämre så därför gick han och köpte sig en stor grill. Ni är på rätt väg men än har ni rätt långt kvar.

Idag har vi varit inne i Chicago och turistat omkring. Vi tog vatten taxin bort till Navy Pier och där åkte vi paris hjul. Jag trodde att det inte skulle vara så läskigt. Jag ska nog sluta vara så kaxig för det var bland dom läskigaste 7 minuterna jag har varit med om. Men det var en riktigt bra utsikt sen blev det lite mer bilder på bönan. Jag ska lägga upp lite bilder senare men nu måste jag plugga lite eftersom jag missat en vecka. Men eftersom jag hatar att plugga så ska jag snart ta en lång paus och gå på bio, hangover :)

Ha det så bra där hemma.
Det var kul att se farmor och farfar idag :)

Underbart

3 månader har jag:


* Varit i Thailand - Hua Hin
* Varit i Bangkok
* Mellanlandat på Malaysia
* Sagt hejdå på Landvetter
* Mellanlandat på Frankfurt
* Varit i New York
* Bott på en skola i Long Island
* Fyllt 20 år i New York
* Varit i Chicago
* Bor i Glen Ellyn
* Sett delar av Chicago
* Sett Kelly Clarksson
* Sett Flo-rida
* Sett Lmfao
* Sett Black eyed peas
* Sett Akon
* Varit i Wisconsin
* Varit i LA
* Bott på Hollywood
* Varit på Long beach
* Varit i Newport
* Varit vid Laguna och Corona del mar
* Varit på Universal Studios
* Sett Wisteria Lane
* Sett Hollywood skylten
* Sett Beverly Hills
* Varit med i kaoset om Michael Jacksons död
* Varit i Santa Monica
* Varit på Venice Beach
* Tar kurser på Collage

L.A Bilder


Hollywood


Hollywood Blvd





Till Annie


Till Ann-Sofie





Walk of Fame


Long Beach



Santa Monica


Santa Monica


Laguna Beach

Det får avsluta bilderna men fler finns på Facebook.

2 juli

Back in Chicago


Jag vet inte riktigt vart jag ska börja när det gäller denna resan. Allt var planerat sen månader tillbaka, vi visste när vi skulle åka, vart vi skulle åka och hur det skulle vara. Ibland så blir ju inte allt riktigt som man tänkt sig och det är denna resan ett stort bevis på.

Torsdag: Sara och Angelica kommer och hämtar upp mig lite efter 15 och flyget går inte förrens 19.45 så vi hade god tid på oss. Vi skulle flyg ifrån Milwaukee som ligger i Wisconsin och det skulle ta oss höst 1,30 att åka dit. När vi kanske har åkt i högst 30 minuter tar det stop. Vi kryper fram i mer än en timma och redan då börjar vi bli lite smått nervösa. Hoppet ökade på dom få ställena då vi kunde gasa på. Det var vägarbete längs med hela vägen och endast två filer öppna istället för fyra och vi trodde det berodde på vägarbetet. När vi väl fick tag i våra värdföräldrar och det var kanske 1,30 tills flyget gick fick vi reda på att det hade varit en stor trafikolycka på morgonen och att dom hade stängt av två filer men att det skulle öppnas upp vid gränsen. Att vi inte ens var vid gränsen gjorde oss ännu mer nervösa. Men när allt öppnade upp sig och vi fick köra skrek vi av glädje. Men istället så gick Saras bil sönder, hastighetsmätararen var nere på noll men vi körde fort, det stog check engin och att bilen hade 5 fel. Vad gjorde vi? Gasade på och kom fram till våran parkering 7.13 och hann precis med bussen bort till terminalen där vi sprang och hinner ändra fram runt 7.30 och gissa om vi var glada när vi kunde andas ut. Vi hann inte checka in några väskor för dom stängde runt 1 timma innan så all vätska och annat slängdes i bilen eller påvägen. När planet väl lyft somnade vi alla och hade ingen aning vad som väntade oss.. Väl på flygplatsen fick vi tag i en shuffle buss som körde oss precis utanför vårt hostel men vi kom in in på rätt väg eftersom den var avstängd och hela vägen dit spelades Michael Jacksons låtar.


Fredag: Vi vaknade upp i ett soligt LA och Hollywood och till vår förvåning var Michael Jackson död. Det var folk. tv team, helikoptrar och människor överallt. Hans musik spelades i varje hörn. Det fanns upptrycka t-shirts och allt. Vi åt lite frukost och sen tog vi steget ut rakt på Walk of Fame och Hollywood Blvd. Vi hittade en bra frukost ställe som sedan blev vårt stammis ställe hela veckan. Påvägen dit blev vi stoppade och frågade om vi ville åka den Guidade turen och vi var inte sena på att svara ja så efter 30 min satt vi på en Guidat tur till Beverly Hills, Rodeo Drive, Kändis hus som: Britney Spears, Tom Cruise, Christina Aguilera, Playboy Mansion, Dr Phil, Paris Hilton, Michael Jackson, George Michael, Steven Spielberg, Versaces, Guess m.fl, Ketshup Ashton Kutchers, Viper Room Johny Depps, Lindsey Lohans våning och så mycket mer. Det var riktigt häftigt att se allt och vi hade inte riktigt fattat att vi faktiskt var där.
När vi kom hem gick vi en bit på Walk of Fame men det slutade med att vi gick hela istället som tog nån timma och sen blev det mat och lite shopping. Efter det var vi alla trötta och var precis påväg hem när vi blev stoppade och frågade om vi ville komma till Las Deux och vi var inte sena på att gå dit. Väl där blev det lite dans, trängsel och vi träffade Norrmännen.

Lördag: Vi åkte till Venice Beach med två av norrmännen och det var riktigt fint och vi somnade nog alla direkt. Vi var där ett tag innan det var dags att åka hem och då blev det ännu mer shopping för min väska fick för sig att gå sönder så en ny behövdes.  Vi åt den godaste glassen som finns. Man säger vad man vill ha och dom gör glassen på plats. Vi tog alla kak glass så dom tog vaniljglass, chokladkulor och kakor som dom mosade ihop till en deg. Vi var mätta efter två skedar tyvärr men god var den. På kvällen var det förfest hos norrmännen. Vi blev alla chockade när vi kliver in i ett snyggt, stort hus med pool och poolhus. Där blev det några öl och bad i poolen :)

Söndag: Vi åkte till Santa Monica, såg piren, låg på stranden och somnade som vanligt och sen tog vi en shopping runda i Santa Monica. Santa Monica var riktigt fint och mycket finare än Venice, stranden var riktigt mysig med piren och allt. Vi har även hunnit med att ta dryga kort med kopior av spiderman, batman, superman, kiss och Jack Sparrow. På kvällen blev det ännu en tur till Norrmännen och vi fick för oss att gå hem. Detta ångrar vi eftersom vi såg en död människa eller så sov han med ögonen öppna. Efter detta sprang vi hem hand i hand livrädda.

Måndag: Vi åkte till Universal Studios och som jag hade längtat. Vi gick i skräckhuset och vi skrek nog mest av alla, vi såg Shrek i 4D och vi skrattade nog mer än alla och vi åkte Simpson turen och den går inte att beskriva hur rolig den var men vi skrattade så vi grät och vi hördes mest av alla. Sen åkte vi på Universal turen som gick runt alla studios och allt. Vi såg Fast and Furious, World of the worlds, shark, Mumien, Gamla western filmer och WISTERIA LANE :)

Efter det gick vi på att vattenshow med kändisar som spelade och den var också bra och vi åkte hem nöjda och gick sedan till norrmännen. Vid 12 slaget sas det Grattis till 20 åringen Sara och norrmännen sjöng på norska och vi skrattade mest för att det lät så kul. Dom har skrattat åt oss för att vi inte har fattat vad dom sagt men vi bor i sverige är det meningen att vi ska kunna norska då? Jag kan det inte iaf men det är klart att man förstår det.
Men det låter så gulligt på något sätt. Vi sa även hejdå till Norrmännen för dom åkte hem dagen efter. Denna kvällen ville vi inte se några döda människor så vi tog en taxi hem och fick en läskig taxi chaufför.

Tisdag: Det var Saras födelsedag och vi tog en lång sovmorgonen för det kunde behövas och efter det hade vi en ritktig gå dag, vi gick nog ända till Beverly Hills för att hitta en Cítibank och vad kommer vi fram till? En stäng dörr. Kan det bli värre.. Vi skrattade mest åt det för inget förvånade oss längre. På kvällen gick vi och åt på In-N-Out en riktigt gott hamburger ställe och hemma vet jag inte riktigt vad felet var på oss men om nån hört oss hade dom undrat. Som allt annat på denna resan, vi har skrattade så mycket så vi har haft ont i magen och humorn har varit så låg så ingen annan skulle ha fattat.

Onsdag: Vi gick upp tidigt och tog tunnelbanan ner till Long Beach där vi kollade runt lite innan vi började vår tur bort mot OC. Resan dit var ganska så lång men vi åkte kuststräckan så vi såg endel som Huntington Beach och fina stränder. Vi har sett Newport, Orange County, Corona del Mar och Laguna Beach. Det var så himla fint och mysigt och stränderna var underbara. Riktigt kul att ha varit där.
Detta var sista kvällen och vi hade hunnit med allt vi ville hinna med, sett allt och lite till och haft det så himla bra och vi var nöjda så vi åt ännu en gång på In-N-out.

Torsdag: Ni kanske trodde att det var slut på sjukheter men absolut inte. Vi åkte runt 4.20 imorse och planet gick 8 och vi hade hellre mycket tid än ingen alls men det blev inte alls så mycket dö tid på flygplatsen ändå. Vi alla var så trötta så vi somnade innan planet ens hade lyft och vaknade inte upp förrens det nästan var dags för landning. När vi var framme gick vi alla och hoppades på att bilen skulle funka. Trodde ni att vi skulle ha sån tur? Vi kommer till bilen och den är instäng av vägvärkskoner så jag och angelica fick agera och ta bort dom. Så långt var allt bra men vi hinner inte köra mer än 5 min innan allt kommer tillbaka, check engin, abs och 5 fel så vi stannar och frågar på en bil verkstad men dom kunde inte mercedes så dom visade oss till en annan. På väg dit börjar nästa lampa lysa och bilen är överhettad. Vi ställer bilen på närmaste ställe för vi vågade inte köra den längre och går ner till verkstaden. Dom hämtar upp bilen, kollar på den och kör med  - vi tror, min tanke och ide är. Vad duktig du verkade va på ditt jobb och vilket kul slut vi fick på vår resa. Efter en timma kanske säger dom att bilen ska funka och det ska inte vara några problem att köra den så vi åker hem.. trodde vi. Allt börjar lysa igen. Efter många telefonsamtal till våra värdföräldrar får vi klartecken att köra hem. Vi kör på nollan ibland och ibland funkar mätaren och när vi inte har långt kvar börjar batterilampan lysa och efter att vi tankat bilen mår han bra hela vägen hem. Nej vi ska inte åka denna bilen mer innan den verkligen är kollad.

Sjuka punkter ifrån denna resan:
* Vi kommer 30 min innan vårt flyg ska avgå
* Vi vaknar upp och Michael Jackson är död
* Vi poserar med dryga utklädnings människor
* Vi får frågar om vart vi är ifrån
* Vi hör norrmän överallt
* Jag får frågar om hur lång jag är
* Jag är blondie
* Folk tutate på oss överallt
* Folk tittade konstigt på oss
* En man ritade en teckning till mig på tunnelbanan och skrev - if single call..
* Killen i sovenir affären gav mig hans mail.
* Vi ser en död människa
* Vi får frukost av en man på planet för han var tvungen att springa till sin flight.
* En man hoppar högt när han får höra att vi är ifrån sverige och tror därför att vi vill köpa gräs

Jag har nog glömt allt och lite till men denna resan kommer jag aldrig glömma och den ligger på nummer 1 av bästa resor. Tack tjejer för denna veckan :)

Bilder kommer snart annars får Annie och Niclas visa på Facebook.