29 januari

Jag vet att jag ofta säger det här men vart tog den här veckan vägen? Det är redan fredag och jag är ledig. Jag har vart på Bosu Interval och sen Six Pack Attack på gymmet. Efter det tog jag en sväng till Forever 21. Varför hittar man aldrig nåt när man kan shoppa? Jag hittar alltid saker när jag ska spara och hålla ifrån mig ifrån det. Det var mest kaos inne på Forever för dom hade fått in för mycket och höll fortfarande på att packa upp. Dom har även fått in barnkläder och dom var så himla söta!!

Lillplutten fyller 3 idag och föräldrarna ska ut ikväll så jag ska vara barnvakt. Vi ska kolla på Nanny Mcfee och äta tårta. Ni ska få se tårtan. Jag ska ta massa kort och allt och lägga ut imorgon :)


27 januari

Vissa dagar funderar jag verkligen på - vad gör jag här? Men jag trivs med vad jag gör men ibland blir det lite för enformigt. Men det går inte att göra så mycket med lillan så det är kul när stora kommer hem ifrån skolan. Vi har målat, haft på radion och båda har sjungt med och dansat. Sen har ja pratat svensk med barnen hela eftermiddag och dom blev helt galna och skrek och skrattade på samma gång. Måste låtit helt hemskt i deras öron men det var rätt kul så till slut frågade Claire vad vissa ord hette på svenska och jag fick denna lapp..


26 januari

Nu orkar snart min kropp inte hålla sig vaken längre. Jag kom precis hem ifrån två träningspass på gymmet. Först gick jag på kickbox/bootcamp och efter det testade jag Yogan. Jag tror jag får ge Yogan några fler chanser och testa olika lärare. Men det andra passet giller jag verkligen men bootcamp är inte att leka med men man går ju till gymmet för att kämpa så det ska jag absolut gå på fler gånger. Men nu är klockan lite efter halv 11 så det är verkligen dags att sova. Dagen har vart bra och lillan har skött sig fint, vi har vart iväg på story time så jag fick chans att forstätta på 4e twilight boken. Jag har fortfarnade inte läst ut den men jag har inte så många sidor kvar nu. Imon ska vi till Melanies hus så barnen kan leka tillsammans.

Godnatt Chicago, good morning Sweden!!


24 januari

Hör och häpna - jag gick upp direkt när alarmet ringde. Inte så mycket att hurra över kanske men jag brukar snooza i timmar. En dålig vana! Jag åt lunch med Nicole och Evelina på Panera bread och vi pratade om allt och ingenting. Och vi var alla sugna på att åka iväg en weekend men vi ska prata mer om det. Efter det åkte jag och shoppade lite. Det blev ett par nya vita converse och en kofta. Jag försökte hitta ett par träningsbyxer men vill ha dom som är tajta och inte utsvänga men jag får fortsätta leta. Nu sitter jag och kollar på en film men funderar på att åka till gymmet men klockan är snart halv 9 så jag tror det blir träning imon istället.


Sverige

Det är faktiskt med tårar i ögonen som jag skriver detta inlägget. Jag har försökt att vara stark men ibland brister det. Jag har sån tur att ha så många som har vart här och hälsat på mig. Jag älskar livet här borta men ibland förstår jag inte hur jag kunde lämna allt och alla. Men jag kommer aldrig ångra detta! Detta har vart min livs största upplevelse och jag kommer aldrig glömma det. Jag fick ett meddelande av min bror idag och han skrev en kort mening men den betydde hur mycket som helst. Jag har velat ta fram det lila brevet i flera månader men aldrig riktigt vågat men ikväll gjorde jag det.. Annie jag saknar dig hur mycket som helst. Jag saknar att komma in till ditt rum och prata om allt. Vi kom verkligen varandra så nära i slutet och jag saknar verkligen att prata med dig. Jag saknar min familj! Jag saknar mina vänner nåt så otroligt. Jag önskar att jag kunde vart hemma och firat allas 20 års dagar. Jag önskar att jag själv hade vart hemma på min 20 års dag. Det är mycket jag saknar men samtidigt så vet jag att det kommer finnas kvar när jag kommer hem och allt jag har vart med om här borta skulle jag aldrig vilja byta bort mot något. Men det är tufft att vara ifrån alla men det är tur att dessa månader har gått så snabbt. Och missförstå mig inte för jag älskar att vara här borta men ibland blir det bara för mycket!!
Jag fick även ett försenat julkort av mormor & morfar idag och jag vet inte om ni läser detta men jag vill bara tacka och tack så jätte mycket för julklappen. Jag tänker på er och jag hoppas att ni mår bra!!

Jag saknar er alla där hemma <3


23 januari

Nu är jag hemma i Chicago igen och det kändes konstigt att komma hem till 8 grader istället för 25 som det var nere i Florida. Veckan där nere har varit helt underbar och jag har alltid velat åka till Florida. Min dröm var alltid att åka till NY, LA och florida och nu har jag gjort allt det och det har vart helt underbart. Vi bodde i Marco Island och det var jätte fint. Allt var omringat av vatten och det går knappt att beskriva hur det såg ut. Jag trodde inte att Florida bestod av så mycket vatten och att det var så få vägar där nere. Det tog dom ett tag att få till vägar och broar men det bor jätte många där nere och dom flesta tar sig runt med båt. Min värdmammas föräldrar var också nere i Florida denna veckan och morfarn hade sin båt där nere så vi var ute med båten en hel del. Första dagen var vi ute med båten i flera timmar och dom visade mig runt, vi såg delfiner och allt var jätte härligt. En dag åkte vi ut med båten tidigt på morgonen för att leta snäckor. Tidvattnet var så lågt och vi var på en strand mitt ute i ingenstans och det var rätt härligt. På vägen hem tog vi en annan väg och känslan att åka båt är rätt härlig ibland. Vi har också bara tatt det lugnt och legat vid poolen. Vädret har vart härligt men det har inte vart jätte bra alla dagar men jag har ändå lyckats få lite färg. Men jag är glad att jag fick följa med på den här resan, nästa gång jag sätter mig på ett plan blir det hem till Sverige..


På Piren nedanför Condon


Ute med båten


Marco Island


Poolen


Ute med båten


Utsikten


Krabbor


Jag & Claire på båten


Mina söta prinsessor i deras matchande outfits


20 januari

Har borta ar allt fortfarande bra. Klockan ar bara 11 har nere och vi ligger vid poolen och njuter. I mandags akte vi ut tidigt med baten for att leta snackor. Vi akte till en strand ca 1,5 timma bort och pa vagen hem sag vi delfiner. Val hemma la vi oss vid poolen och barnen badade. Igar akte vi till stranden men solen ville inte titta fram sa det var ett kallt strandbesok sa igar hade vi mest en slapp dag och jag gick runt och kollade i lite affarer. Idag ser det ut som att det blir en fin dag och jag ska snart ut igen, tankte bara uppdatera lite forst.

Hur ar allt hemma? :)

17 januari

What can I say..Im in paradise :)

Allt ar jatte bra har nere och det regnade lite imorse men det var klart framat lunch igen. Vi har vart ute i baten i flera timmar och det var jatte harligt. Barnen har testar pa att fiska lite och jag lag och njot i solen. Det ar konstigt att ga runt i shorts och linne igen..Men det ar riktigt harligt :) Jag kom precis in ifran en promenad igen och barnen har badad en stund. Ikvall ska vi ut och ata en svang och imon blir det sol och bad hela dagen.

Ha det sa bra hemma sa uppdaterar jag snart igen :)

15 januari

Idag har jag bara jobbat en halvdag så jag och lillan har vart och tvättat bilen så nu är den ren och fin. Nu har jag precis vart på gymmet en sväng. Jag tror att jag har allt packat och klart men som vanligt har man säkert glömt nåt. Det kommer vara alltifrån 20-25 grader så det ska bli skönt. Nu ska jag bara ta det lugnt för vi åker hemifrån kl 7.30 imon.

Så den 16-23 befinner jag mig i Florida - Marco Island. Jag kommer inte ha med mig datorn så det kommer inte bli några uppdateringar. Men ha det så bra så hörs vi om en vecka igen :)

14 januari

Hur många PB mackor har jag gjort detta år?
Hur många blöjor har jag bytt?
Hur mycket tvätt har jag vikt?
Hur mycket kläder har jag tvättat?

Idag var det verkligen skönt när klockan slog halv 6 och jag kunde andas ut. Det har vart gråtkalas vissa perioder här. Efter att jag slutat åkte vi och åt och nu sitter jag och kollar på Greys..Kanske dags att börja packa men jag vet inte riktigt vad jag ska ha med mig eller hur varmt det kommer bli. Men nu är det bara två dagar kvar och det ska bli skönt att komma iväg lite, bort ifrån snön och kylan :)



13 januari

Hur kan vissa saker ena stunden göra dig förbannad och nästa gång få dig att le? Jag antar att det är så med det mesta här i livet, allting kan inte alltid vara på topp. Dessa barn, denna hund, detta alltet här borta kan få mig att le och hoppa av lycka samtidigt som det kan driva mig till vansinne. Hunden lyckades få tag i värdmammans nya skinnhandskar och hade lite kul med dom. Då var jag inte allt för glad på henne men när jag sedan ser henne sova i soffan ihop krupen som en liten boll kan jag inte göra annat än le för hon är så söt. Detta är en speciell hund men det är det jag kommer sakna. Det kommer inte finnas nån som står och viftar med svansen innanför dörren när jag kommer hem. Det är småsaker som man kommer sakna.

Ikväll har vi vart ute och ätit och efter det åkte jag till gymmet en sväng och nu kom jag precis hem. Klockan är snart 11 och det är dags att sova. Men det var rätt skönt att träna såhär sent faktiskt.

Måste även passa på att klaga lite extra. Vissa gener gillar jag inte alls.. Som min mammas sockerberoende. Jag ska inte skylla detta på min mamma. Men kolla bara på min pappa som kan köpa en godispåse och ställa i skåpet.. Det kan ha hunnit växa mögel där innan innan den påsen är uppäten. Jag försöker och försöker men jag kan inte hålla mig ifrån det. Klart att man ska unna sig lite gott men jag äter på tok för mycket. Kan också erkänna att min stora godispåse är så gott som borta. Lika bra att äta upp den annars kommer den bara ligga där och göra mig sugen. Ne nu är det skärpning som gäller. Jag kan ju inte rulla hem härifrån..


Pssst...Det var inte bara jag som åt..


12 januari

Min arm och jag har mått bra inatt. Ingen värk där inte. Vilket var riktigt skönt men samtidigt lite förvånat eftersom så många sagt hur ont dom fått. Men alla är vi olika! Dagen har gått bra och jag och lillan har spelat spel och kollat på film. Hon har en ny favorit nu vilket är Törnrosa. När hon sov gick jag ut på en promenad och det var riktigt skönt. Har inte vart ute och gått på ett bra tag nu så det var på tiden. Efter att jag slutat gick jag på Kickbox och Bootcamp på gymmet. Riktigt bra pass och jag kämpade verkligen gärnet så det ska jag gå på fler gånger. Nu sitter jag och kollar på Paradise..

Ha det så bra :)

11 januari

Imorse ville kroppen verkligen inte upp, det hade vart så skönt att bara ligga kvar i sängen. Men sån tur har man inte alltid. Dagen har gått bra och fort. Jag och lillan har vart runt lite och när claire kom hem ifrån skolan tog jag med henne och tog H1N1 sprutan. Det var nog dags att ta den. Det kändes ingenting och än så länge mår jag bra. Jag tror jag byggt upp en bild av hur dåligt jag kommer må av den bara för jag hört andras histories. Jag hade tänkt att åka till gymmet en sväng men jag tror jag tar det imorgon istället och kör gärnet då. Tänkte kolla vilka nya pass som börjat denna terminen. Nu sitter jag och kollar på the Bachelor :)

Hur är allt hemma? kommentera gärna mer!!




New York Pictures




















9 januari

Nu mina damer och herrar är det dags för en uppdatering av vad som hänt dessa två veckor. Minnet är lite kort men jag ska försöka komma ihåg det mesta. Varning för ett långt inlägg!

Lördag 26/12: Tjejerna kom hit så jag och min värdmamma hämtade upp dom på flygplatsen och därefter åkte vi hem hit och dom packade upp och gjorde sig hemma. Den kvällen tog vi det bara lugnt och uppdaterade varann om vad som hänt under dessa 8 månader ifrån varandra.

Söndag 27/12: Vi åkte downtown för att se bönan, water tower och allt annat kul i Chicago. När dom fick syn på forever skylten var dagen fulländad. Dom shoppade på och hittade en hel del. Det blev även en del shopping på Victoria Secret och Sephora. Efter det tog jag med dom till Cheesecake och även dom gillade stället direkt. Vi sa att Emelie fyllde 20 så hon fick en cheesecake med ljus i och en sånt. Tråkigt nog fick vi den inte gratis men det var kul ändå! På kvällen åkte vi och handlade lite till frukost, lunch och sen tog med oss kina mat hem.

Måndag 28/12: Vi tog det lugnt här hemma och fixade lite. På kvällen blev det shopping i Yorktown och vi alla hittade kläder till nyår och middagen!

Tisdag 29/12: Vi tog med barnen på bio och såg Alvin and the Chipmunks. Riktigt rolig film för både oss och barnne. Lillan vägde lite för lite så hela stolen åkte ihop och hon fastande. Såg lite sött ut! På kvällen blev det film och sen somnade vi alla för att sedan gå upp kl 4am..

Onsdag 30/12: Vi åkte till NYC för att fira nyår. Planet gick kl 6 på morgonen så vi var inte allför pigga. Men efter en bagel på flygplatsen var vi alla lite piggare och väl på planet somnade vi alla innan det ens lyfte. Vi trodde vi skulle komma till ett snöigt NY men det var sol och helt klart. Direkt på flygplatsen tog vi en taxi till hotellet där vi bara lämnade väskorna för att sedan åka direkt in till downtown. Där gick vi runt på 5th ave och kollade runt, sedan hamnade vi i Soho och åt lunch på TGI Friday. Vi gick även förbi biblioteket där Carrie och Big skulle ha gift sig. Vi måste sett roliga ut som tog så mycket kort på en trappa! Sen skulle vi åka till en jätte bra butik som heter Century 21 så vi jagade en taxi för att komma dit. Det var ett stort skämt! Så det är absolut ingen butik någon av oss rekommenderar. Sedan blev det stressigt för vi fick inte tag i en taxi som skulle ta oss tillbaka till hotellet så vi fick boka om middagen till en timma senare. Taxi resan in till restaurangen var inte alls rolig. Vi åkte 45 min innan vi skulle vara där för att taxi resan skulle ta högst 15 min. Den tog 50 min och efter mycket ringade, taxi chaufförer som kör på andra bilar kommer vi dit. Restaurangen var på 48 våning och utsikten var jätte fin och det tog en timma för den att snurra runt ett varv. Maten och servicen var jätte bra. Tack så jätte mycket igen tjejer för er julklapp!! Efter middagen var vi nere vid Time Square där vi tog massa kort och sedan fick vi vara modeller för andras bilder. Jag vet inte hur många förfrågningar vi fick om att vara med på bilder. Men det var lite kul.
Efter detta åkte vi tillbaka till hotellet där Malin, lowisas kompis satt och väntade. Hon skulle bo med oss och fira nyår med oss. Hon var jätte trevlig och vi alla hade riktigt kul ihop :)

Torsdag 31/12: Dags för nyårsafton. Vi vaknade och insåg att snön hade kommit till NY vilket ingen av oss var glada över. Vi tog oss ut och åkte downtown där vi åt en god frukost med bagels och smooties. Sen gick vi en runda genom Central Park som var jätte mysig. Det är säkert tusen gånger finare på våren för nu var den täckt med snö. Sedan tog vi oss ner till området där Carries trappa finns. Den var lätt att hitta och när vi gick på den gatan kände vi alla igen oss och det kändes verkligen som sex and the city. Vi hittade även fiket där dom köpt cupcakes ifrån. Vi köpte med oss några hem som vi skulle äta senare. Efter detta åkte vi tillbaka till hotellet för att göra iordning oss till kvällen. Vi hade även köpt tutor och annat smått och gott till kvällen. När klockan började närma sig 6 var det en konstig känsla eftersom det då var dags att fira in det nya året i sverige. Men vi skålade och tutade för sverige och sen fortsatte vår kväll och vi hade 6 timmar kvar till vårt firande. Sedan kom de tre killarna ifrån stockholm och vi gick ner och åt en tre rätters på hotellets restaurang och när det närmade sig drog vi oss ner till Time Square. För att se bollen skjutas upp måste man stå där i timmar och det var det ingen av oss som orkade. Vi fick ändå känslan att stå där och vi såg fyrverkerierna och allt sånt. Det var en konstig känsla att fira Nyår i NY men det var helt underbart och det är varje dag man skriker HAPPY NEW YEAR på Time Square.

Fredag 1/1: Då tog vi det lugnt och åkte ner till 5th ave igen och gick runt. Vi gick in i NBA butiken där man kunde skjuta på nedervåning, så himla kul var det. Där kunde jag stått i några timmar. Sen åkte vi en god lunch på Olive Garden och efter att ha vinkat av Malin på stationen åkte vi vidare för att ta båten över till Long Island. På vägen ut såg vi Frihetsgudinnan och Brooklyn Bridge. Tyvärr var det för mörkt för att få en bra bild men nu har vi sett den iaf. Sen tog vi en kort sväng till China town och sen åkte vi tillbaka till hotellet och packade ihop allt.

Lördag 2/1: Dags att åka tillbaka till Chicago igen. Planet gick klockan 7 på morgonen och vi hade en mellanladning i Philadelphia där vi fick vänta i 2 timmar men tiden gick rätt snabbt. Väl hemma började vi kollade på säsong 1 av Sex and the city..

Söndag 3/1: Vi åkte downtown igen för en sista shopping runda och cheesecake lunch. Runt 5 tiden åkte vi till United Center och såg Chicago Blackhawks. Det var jätte kul att se och känslan går inte riktigt att beskriva. Dom är riktigt duktiga denna säsongen och vann även denna gången.

Måndag 4/1: Claires 7 års dag och hon började skolan igen. Medans hon var i skolan åkte vi till Outlet mallet där tjejerna köpte converse och lite annat. När Claire kom tillbaka ifrån skolan hade vi mini kalas för henne med donuts och presenter. Hon blev verkligen jätte glad för presenterna. Sen var det dags att besöka United Center igen för att se Chicago Bulls. Helt underbart, fantastiskt, bra, kul och spännande.

Jag skulle kunna fortsätta men dom andra dagarna har vi shoppat, shoppat lite till, ätit, kollat på ännu mer sex and the city och pratat en massa. Idag lördag var det dags för Claires kalas. Hon hade 12 kompisar här hemma och jag och tjejerna stog för salong delen. Vi målade naglarna på dom och lowisa gjorde ett jätte bra jobb och gjorde flätor på dom. Nu har dom åkte hem och när jag kom hem igen var det jätte tomt så jag började självklart gråta. Jag saknar er redan tjejer och det har vart jätte kul att ha er här. Jag uppskattar verkligen att ni kom hit och detta är ett minne för livet. Hoppas att resan hem gick bra :)

Ikväll har jag vart på gymmet och nu sitter jag och kollar på The hangover och somnar snart i soffan. Imon blir det downtown igen en sista gång med Karin. Antar antar att det blir cheesecake och lite shopping.

Bilder är nu upplagda på facebook och det kommer ett bildinlägg lite senare :)

5 januari

Jag vet att jag inte uppdaterat lika ofta nu men det hoppas jag att ni förstår. Och jag lovar att ni ska få en daglig uppdatering på söndag!! NY var som sagt helt underbart och jag vill tillbaka ännu en gång men då får det bli på våren. Vi kom hem i lördags och då hade vi en tvkväll och tog det lugnt. I söndags åkte vi in till Chicago igen för att se bönan, shoppa och äta på cheesecake en sista gång. Därefter åkte vi till United Center för att gå på Blackhaws. Vilken känsla! Det var så kul att se en match, dom vann också. Det spelar en svensk i laget som kommer ifrån Eksjö.

Igår fyllde Claire 7 år så vi hade ett litet mini kalas när hon kom hem ifrån skolan. Hon fick lite smycken och en väska ifrån butiken Claire. Precis vad hon ville ha och att se hennes glada ansikte när hon öppnade gjorde helt klart min dag. Efter åkte vi ännu en gång till United center men denna gången var det Chicago bulls som spelade. Jag kan inte riktigt beskriva hur det var men jag saknar verkligen basketen och det var riktigt kul att se en match. Dom spelade jätte bra till 3e perioden men dom förlorade.

Idag har vi vart på ännu ett köpcenter och nu har vi ätit lunch och tjejerna kollar på SATC. Ikväll blir det mer shopping gissar jag och testa nåt nytt matställe.

Så allt är bra här borta och vi mår bra. Hur är allt hemma?






Alla bilder kommer på facebook nästa vecka :)


3 januari

Jag har inte riktigt tid att dra den långa uppdateringen nu. Men jag tänkte ändå att ni skulle få några rader att läsa. Det kan ju vara kul att veta vad vi gjort dessa dagar. Jag drar det i punktform nu så får ni en daglig beskrivning någon annan dag :)

* Gått i Central Park
* Shoppat på 5th ave
* Vart på Time Square
* Vart i Soho
* Ätit 3 rätters på The View
* Sett Frihetsgudinnan
* Ätit Cupcakes ifrån Magnolia
* Stått vid Carries trappa
* Vart vid Ground Zero
* Brooklyn Bridge
* Queens
* Rockefeller Center
* Bibliotelket i Sex and the city
* Sett Empire State Building
* Ätit Bagels
* Vart i M&M butiken
* Ätit lunch på Olive Garden
* Firat nyår på Time Square
* Åkt taxi & subway

Nu är det dags att sova för vi har inte fått så mycket sömn inatt då vi flög ifrån Laugaria kl 7 imorse. Efter att vi kommit hem har vi suttit och kollat på säsong 1 av Sex and the city.
Imon ska vi Downtown och kolla lite innan det är dags att gå på Blackhawks.

Hoppas att nyår var bra hemma :)


Carries trappa