2 juli

Back in Chicago


Jag vet inte riktigt vart jag ska börja när det gäller denna resan. Allt var planerat sen månader tillbaka, vi visste när vi skulle åka, vart vi skulle åka och hur det skulle vara. Ibland så blir ju inte allt riktigt som man tänkt sig och det är denna resan ett stort bevis på.

Torsdag: Sara och Angelica kommer och hämtar upp mig lite efter 15 och flyget går inte förrens 19.45 så vi hade god tid på oss. Vi skulle flyg ifrån Milwaukee som ligger i Wisconsin och det skulle ta oss höst 1,30 att åka dit. När vi kanske har åkt i högst 30 minuter tar det stop. Vi kryper fram i mer än en timma och redan då börjar vi bli lite smått nervösa. Hoppet ökade på dom få ställena då vi kunde gasa på. Det var vägarbete längs med hela vägen och endast två filer öppna istället för fyra och vi trodde det berodde på vägarbetet. När vi väl fick tag i våra värdföräldrar och det var kanske 1,30 tills flyget gick fick vi reda på att det hade varit en stor trafikolycka på morgonen och att dom hade stängt av två filer men att det skulle öppnas upp vid gränsen. Att vi inte ens var vid gränsen gjorde oss ännu mer nervösa. Men när allt öppnade upp sig och vi fick köra skrek vi av glädje. Men istället så gick Saras bil sönder, hastighetsmätararen var nere på noll men vi körde fort, det stog check engin och att bilen hade 5 fel. Vad gjorde vi? Gasade på och kom fram till våran parkering 7.13 och hann precis med bussen bort till terminalen där vi sprang och hinner ändra fram runt 7.30 och gissa om vi var glada när vi kunde andas ut. Vi hann inte checka in några väskor för dom stängde runt 1 timma innan så all vätska och annat slängdes i bilen eller påvägen. När planet väl lyft somnade vi alla och hade ingen aning vad som väntade oss.. Väl på flygplatsen fick vi tag i en shuffle buss som körde oss precis utanför vårt hostel men vi kom in in på rätt väg eftersom den var avstängd och hela vägen dit spelades Michael Jacksons låtar.


Fredag: Vi vaknade upp i ett soligt LA och Hollywood och till vår förvåning var Michael Jackson död. Det var folk. tv team, helikoptrar och människor överallt. Hans musik spelades i varje hörn. Det fanns upptrycka t-shirts och allt. Vi åt lite frukost och sen tog vi steget ut rakt på Walk of Fame och Hollywood Blvd. Vi hittade en bra frukost ställe som sedan blev vårt stammis ställe hela veckan. Påvägen dit blev vi stoppade och frågade om vi ville åka den Guidade turen och vi var inte sena på att svara ja så efter 30 min satt vi på en Guidat tur till Beverly Hills, Rodeo Drive, Kändis hus som: Britney Spears, Tom Cruise, Christina Aguilera, Playboy Mansion, Dr Phil, Paris Hilton, Michael Jackson, George Michael, Steven Spielberg, Versaces, Guess m.fl, Ketshup Ashton Kutchers, Viper Room Johny Depps, Lindsey Lohans våning och så mycket mer. Det var riktigt häftigt att se allt och vi hade inte riktigt fattat att vi faktiskt var där.
När vi kom hem gick vi en bit på Walk of Fame men det slutade med att vi gick hela istället som tog nån timma och sen blev det mat och lite shopping. Efter det var vi alla trötta och var precis påväg hem när vi blev stoppade och frågade om vi ville komma till Las Deux och vi var inte sena på att gå dit. Väl där blev det lite dans, trängsel och vi träffade Norrmännen.

Lördag: Vi åkte till Venice Beach med två av norrmännen och det var riktigt fint och vi somnade nog alla direkt. Vi var där ett tag innan det var dags att åka hem och då blev det ännu mer shopping för min väska fick för sig att gå sönder så en ny behövdes.  Vi åt den godaste glassen som finns. Man säger vad man vill ha och dom gör glassen på plats. Vi tog alla kak glass så dom tog vaniljglass, chokladkulor och kakor som dom mosade ihop till en deg. Vi var mätta efter två skedar tyvärr men god var den. På kvällen var det förfest hos norrmännen. Vi blev alla chockade när vi kliver in i ett snyggt, stort hus med pool och poolhus. Där blev det några öl och bad i poolen :)

Söndag: Vi åkte till Santa Monica, såg piren, låg på stranden och somnade som vanligt och sen tog vi en shopping runda i Santa Monica. Santa Monica var riktigt fint och mycket finare än Venice, stranden var riktigt mysig med piren och allt. Vi har även hunnit med att ta dryga kort med kopior av spiderman, batman, superman, kiss och Jack Sparrow. På kvällen blev det ännu en tur till Norrmännen och vi fick för oss att gå hem. Detta ångrar vi eftersom vi såg en död människa eller så sov han med ögonen öppna. Efter detta sprang vi hem hand i hand livrädda.

Måndag: Vi åkte till Universal Studios och som jag hade längtat. Vi gick i skräckhuset och vi skrek nog mest av alla, vi såg Shrek i 4D och vi skrattade nog mer än alla och vi åkte Simpson turen och den går inte att beskriva hur rolig den var men vi skrattade så vi grät och vi hördes mest av alla. Sen åkte vi på Universal turen som gick runt alla studios och allt. Vi såg Fast and Furious, World of the worlds, shark, Mumien, Gamla western filmer och WISTERIA LANE :)

Efter det gick vi på att vattenshow med kändisar som spelade och den var också bra och vi åkte hem nöjda och gick sedan till norrmännen. Vid 12 slaget sas det Grattis till 20 åringen Sara och norrmännen sjöng på norska och vi skrattade mest för att det lät så kul. Dom har skrattat åt oss för att vi inte har fattat vad dom sagt men vi bor i sverige är det meningen att vi ska kunna norska då? Jag kan det inte iaf men det är klart att man förstår det.
Men det låter så gulligt på något sätt. Vi sa även hejdå till Norrmännen för dom åkte hem dagen efter. Denna kvällen ville vi inte se några döda människor så vi tog en taxi hem och fick en läskig taxi chaufför.

Tisdag: Det var Saras födelsedag och vi tog en lång sovmorgonen för det kunde behövas och efter det hade vi en ritktig gå dag, vi gick nog ända till Beverly Hills för att hitta en Cítibank och vad kommer vi fram till? En stäng dörr. Kan det bli värre.. Vi skrattade mest åt det för inget förvånade oss längre. På kvällen gick vi och åt på In-N-Out en riktigt gott hamburger ställe och hemma vet jag inte riktigt vad felet var på oss men om nån hört oss hade dom undrat. Som allt annat på denna resan, vi har skrattade så mycket så vi har haft ont i magen och humorn har varit så låg så ingen annan skulle ha fattat.

Onsdag: Vi gick upp tidigt och tog tunnelbanan ner till Long Beach där vi kollade runt lite innan vi började vår tur bort mot OC. Resan dit var ganska så lång men vi åkte kuststräckan så vi såg endel som Huntington Beach och fina stränder. Vi har sett Newport, Orange County, Corona del Mar och Laguna Beach. Det var så himla fint och mysigt och stränderna var underbara. Riktigt kul att ha varit där.
Detta var sista kvällen och vi hade hunnit med allt vi ville hinna med, sett allt och lite till och haft det så himla bra och vi var nöjda så vi åt ännu en gång på In-N-out.

Torsdag: Ni kanske trodde att det var slut på sjukheter men absolut inte. Vi åkte runt 4.20 imorse och planet gick 8 och vi hade hellre mycket tid än ingen alls men det blev inte alls så mycket dö tid på flygplatsen ändå. Vi alla var så trötta så vi somnade innan planet ens hade lyft och vaknade inte upp förrens det nästan var dags för landning. När vi var framme gick vi alla och hoppades på att bilen skulle funka. Trodde ni att vi skulle ha sån tur? Vi kommer till bilen och den är instäng av vägvärkskoner så jag och angelica fick agera och ta bort dom. Så långt var allt bra men vi hinner inte köra mer än 5 min innan allt kommer tillbaka, check engin, abs och 5 fel så vi stannar och frågar på en bil verkstad men dom kunde inte mercedes så dom visade oss till en annan. På väg dit börjar nästa lampa lysa och bilen är överhettad. Vi ställer bilen på närmaste ställe för vi vågade inte köra den längre och går ner till verkstaden. Dom hämtar upp bilen, kollar på den och kör med  - vi tror, min tanke och ide är. Vad duktig du verkade va på ditt jobb och vilket kul slut vi fick på vår resa. Efter en timma kanske säger dom att bilen ska funka och det ska inte vara några problem att köra den så vi åker hem.. trodde vi. Allt börjar lysa igen. Efter många telefonsamtal till våra värdföräldrar får vi klartecken att köra hem. Vi kör på nollan ibland och ibland funkar mätaren och när vi inte har långt kvar börjar batterilampan lysa och efter att vi tankat bilen mår han bra hela vägen hem. Nej vi ska inte åka denna bilen mer innan den verkligen är kollad.

Sjuka punkter ifrån denna resan:
* Vi kommer 30 min innan vårt flyg ska avgå
* Vi vaknar upp och Michael Jackson är död
* Vi poserar med dryga utklädnings människor
* Vi får frågar om vart vi är ifrån
* Vi hör norrmän överallt
* Jag får frågar om hur lång jag är
* Jag är blondie
* Folk tutate på oss överallt
* Folk tittade konstigt på oss
* En man ritade en teckning till mig på tunnelbanan och skrev - if single call..
* Killen i sovenir affären gav mig hans mail.
* Vi ser en död människa
* Vi får frukost av en man på planet för han var tvungen att springa till sin flight.
* En man hoppar högt när han får höra att vi är ifrån sverige och tror därför att vi vill köpa gräs

Jag har nog glömt allt och lite till men denna resan kommer jag aldrig glömma och den ligger på nummer 1 av bästa resor. Tack tjejer för denna veckan :)

Bilder kommer snart annars får Annie och Niclas visa på Facebook.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback